Auto delete oldest backup

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by desaubin, Oct 26, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. desaubin

    desaubin Registered Member

    Joined:
    May 23, 2007
    Posts:
    21
    How can I have ATI 2009 have auto deleted the oldest ASZ entry when ASZ is full when creating a new backup?
     
  2. Faust

    Faust Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Posts:
    258
    It doesn't work like that - Acronis consolidates the incrementals into the full image one at a time. It is one of the failings of 2009 - you could do multiple full backups etc. with previous versions but not with 2009. I think it smacks of putting all ones eggs in the same basket and for that reason I backup to two different locations.
     
  3. desaubin

    desaubin Registered Member

    Joined:
    May 23, 2007
    Posts:
    21
    Hmm, sounds like I should downgrade to ATI 11 :doubt:
     
  4. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Thank you for using Acronis True Image

    The appropriate task has been created. The desired option will be available in the future releases. This option can be implemented for the next build of Acronis True Image Home 2009.

    Thank you.

    __

    Oleg Lee
     
  5. Xpilot

    Xpilot Registered Member

    Joined:
    May 14, 2005
    Posts:
    2,318
    Or even ATI 8,9,10. It worked just fine in the good old days.

    Xpilot
     
  6. desaubin

    desaubin Registered Member

    Joined:
    May 23, 2007
    Posts:
    21
    Great :D
     
  7. tonyseeking

    tonyseeking Former Poster

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Posts:
    406
    Use Ubuntu LiveCD and mount the secure zone as read+write and then you can delete whatever you want.
     
  8. desaubin

    desaubin Registered Member

    Joined:
    May 23, 2007
    Posts:
    21
    Tony, you did not understand my question.
     
  9. tonyseeking

    tonyseeking Former Poster

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Posts:
    406
    Sorry. :'(
     
  10. shieber

    shieber Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Posts:
    3,710
    I'm not sure which opton is going to be implemented but if it is the ability to store and automanage multiple Full backups, I might reconsider moving from ATI10 to ATI 12/2009, which currently has worse features but broader hardware support.

     
  11. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Please accept our apologies for the delay with the response.

    Such feature was requested to our Development Team, probably it will be implemented in one of our next builds.

    There's a solution to handle it: you can set automatic consolidation option to merge several incremental\differential backups with full. And new option (appeared in 9646 build of Acronis True Image Home 2009) - you can set an option to create a full backup after N incremental backups.

    Please also notice that you can find detailed information on Acronis True Image in the respective User's Guide.

    Thank you.
    --
    Alexander Nikolsky
     
  12. shieber

    shieber Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Posts:
    3,710
    That's a no no with ATI12/2009, which maintains a database of allthe backups it makes. Generally, all creation, deletions, and name changes of backup files must be done within ATI -- I believe this applies to the SZ -- if you delete a backup file outside of ATI, it won't be reflected inthe ATI database.

     
Thread Status:
Not open for further replies.