AppGuard

Discussion in 'other anti-malware software' started by Infected, Mar 9, 2019.

  1. Dave53

    Dave53 Registered Member

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Posts:
    118
    I have found that the latest version makes my PC quite sluggish. Apps take much longer to open and clicking on This PC has a significant delay in showing folders and drives. It reminds me of issues I have experienced in the past with bloated anti-virus apps. I uninstalled it and things went back to normal - reinstalling brought the problems back. Reverting back to the previous version has eliminated the slow down. My custom settings appear to have been restored. I think there may be some issue with the explorer.exe as Cutting noted. I sent an email to support, so I'll see if I get a response. BTW - I noticed that the price is back up to $89.95. :(
     
  2. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,705
    Location:
    Outer space
    Explorer does seem slower now. When pasting files/folders they take some time to appear and navigating folders with lots of large thumbnails seems especially slow.
     
  3. Dave53

    Dave53 Registered Member

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Posts:
    118
    There was definitely a noticeable drag on my system. AG support replied to my email with the following:

    "At this time AppGuard developers are investigating this reported issue. In the interim please uninstall the updated version and reinstall the previous version. A link is provided below for the installer to use.
    After your reinstall and activate you will want to disable the automatic update check. Simply uncheck the box next to “Periodically Check for AppGuard Updates”. (The link was for version 6.2.9.1113)

    I'll post any updates that I receive.
     
  4. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,705
    Location:
    Outer space
    Thanks! By any change did anyone get the changelog for 6.7 from support?
     
  5. Dave53

    Dave53 Registered Member

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Posts:
    118
    It's been over a week since the initial (and only) reply from AG support. In the interim, I installed the latest version on another machine to see if there was any difference. Unfortunately, the additional drag is still quite apparent when launching apps and navigating through folders. This issue goes away if I lower protection to allow installs or off, and it returns when I revert to protected or lockdown. Maybe this would be less apparent with faster systems. I experimented with some of the newer settings in this version, but I couldn't identify what might be causing the drag. There is no sign of a changelog, but going to help in the app does lead to a user-guide of sorts that provides some information about the newer features.
     
  6. Dave53

    Dave53 Registered Member

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Posts:
    118
    I just received the following from AG support, and so far it seems to have removed the drag I was experiencing with the previous version:

    Please open AppGuard and go to the Advanced tab. Then click on “Check for Updates”.
    AppGuard should prompt you to install the 6.7.41.1 update.
    After the update completes please reboot your computer.
     
  7. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,705
    Location:
    Outer space
    I received auto-update from 6.7.39.2 to 4.7.41.1, it does seems to have fixed the issue.
     
  8. G1111

    G1111 Registered Member

    Joined:
    May 11, 2005
    Posts:
    2,273
    Location:
    USA
    Updated to 4.7.41.1. No problems so far, settings were retained.
     
  9. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    4,092
    Location:
    Mexico
    4.7.41.1 or 6.7.41.1 ?
     
  10. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,705
    Location:
    Outer space
    Sorry, 6.7.41.1
     
  11. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    5,657
    Location:
    USA
    I just reported the AppGuard bug affecting Tor Browser. Sorry it took so long guys! I have been very busy with work, school, and repairs on my home.

    I also reported the fact that I had to disable Tamper Guard to uninstall the latest version of AG. I never had to do that before, but that could be expected behavior with the latest version. I think it probably is.
     
  12. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    595
    Location:
    US
    Anyone else getting 1,000's of events that are not showing in Activity Report? The 'stopped Suspicious Activities' number just goes up. One day and it reaches 4,000, especially when I use Edge. Also, the date does not update unless I restart. Previous versions of AppGuard never reached 100 events.

    See, I open Edge and it jumps from 100 to 500 events, but only shows 3 Edge events.

    Uninstalled with same results. Version 6.2.9.1113 does not do this...works just fine. Will just use this version for now.

    20H2

    Thanks,
    Robert
     
    Last edited: Oct 20, 2021
  13. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    5,173
    Anyone have any experience with using AppGuard in a corporate environment? Thanks.
     
  14. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,705
    Location:
    Outer space
    I emailed support for a changelog for 6.7 and 6.7.41.1 about six weeks ago. Still no reply.. I get that they mainly serve corporate clients, but now that the price for home users is so high, one would expect better support, especially for such a basic question.
     
  15. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,705
    Location:
    Outer space
    Recenty it happens quite often that the AppGuard tray icon does not appear after booting. Anyone experiencing the same issue?
     
  16. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    3,108
    Location:
    Europe, UE citizen
    The program works ? Once I had this issue, but AppGuard didn't work, and the reason was that I had a blcakout and the date was out.
     
  17. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,705
    Location:
    Outer space
    Yes. Over the years I had a few time that the service wasn't running at all, so clicking on the shortcut gave an error. But now when I don't have the tray icon it still blocks userspace launches, and when I click on the shortcut, the tray icon starts without errors.
     
  18. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,705
    Location:
    Outer space
    Now it happens every boot, have to start it manually every time. BIOS clock is correct, may be is related to lack of networking during boot because of VPN network lock.

    Does anyone know of a working discount for AG?
     
  19. Cactus5

    Cactus5 Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2015
    Posts:
    28
    Location:
    Southwest USA
  20. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    3,108
    Location:
    Europe, UE citizen
  21. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,582
    they don't offer a lifetime license.
     
  22. Eru

    Eru Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Posts:
    108
    Location:
    Poland - Sosnowiec
    If you will click on "Buy Now" you will see it's yearly :)
     
  23. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,705
    Location:
    Outer space
    Thank you!
    Strange are all the different pricing on their own sites. On appguard.us I get €101.95(including VAT), on appguardsolo.com it states a discount and I get €79.99(it says 0 VAT so not sure if that gets added later) and that has a 30 day free trail period first, and on your Blueridge link I get €45.95(including VAT).
     
    Last edited: Mar 20, 2022
  24. Sir Percy

    Sir Percy Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Posts:
    276
    Yes, very strange is probabaly the nice way of describing it....$39,95 versus $89,95 for the same product!

    $89,95 is outrageous btw :)
     
  25. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,705
    Location:
    Outer space
    Okay, so I got a new license, but can't enter the information anywhere. I didn't want to reinstall unless I have to, so I thought I'd let the old one expire entirely and maybe I got a expiry dialog where I can enter my new license. My old one has expired, but AppGuard is still working fine, About window says it's still a licensed copy :argh:
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.