Antivir Problem

Discussion in 'other anti-virus software' started by minacross, May 9, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. shek

    shek Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2005
    Posts:
    342
    Location:
    SE CHINA/NYC USA
    I think avira has fixed this problem already. You could download and install the latest verison from freeav.com
     
  2. Stefan Kurtzhals

    Stefan Kurtzhals AV Expert

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Posts:
    702
    No, the EXE files that fixed the problems were pulled from the update servers because of some problem. The QA has no time to retest because they are doing final tests for the 6.35 release. So I fear you must wait until 6.35 is out (2 weeks). Sorry :-(
     
  3. ardvark

    ardvark Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2003
    Posts:
    34
    If you're seeking other freeware alternatives, Avast and AVG are the other main two choices out there.

    Best regards...
     
  4. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Stefan, so nothing will be done about updater (at all)?
     
  5. dw2108

    dw2108 Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Posts:
    480
    I'm using AV 6 with manual updating as a backup. Will there be any further support for the AV 6 scanning engine and Avrep.dll, or are these now things of the past?
     
  6. Stefan Kurtzhals

    Stefan Kurtzhals AV Expert

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Posts:
    702
    Rejzor, it's not a critical bug ("showstopper"), the tray icon program is working normallly (only taking too much memory) and as I said the QA has absolutely no time left to put in an extra test. They don't allow us to put untested files online. ;-) 6.35 will be out very soon.
    If this is really bothering you, I might be able to provide a "beta" of that fixed executable on request (heuristik2 (a.t) avira.com). :)
     
  7. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,304
    Will the new version of Avira in the free version scan incoming POP3?

    Thanks,
    Jerry
     
  8. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,152
    Location:
    UK / Pakistan
    Few months back I saw a new Heuristics part of Antivir as beta on their site. Now I don,t see it. Anyone knows what happened to this one?
     
  9. shek

    shek Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2005
    Posts:
    342
    Location:
    SE CHINA/NYC USA
    JerryM---

    I don't think avira will add this feature into its free version. But users are still pretty safe as long as the on-access scanner could catch viruses when they are written to the disk. If you really want it, you could try the premium version.

    aigle---

    The new heuristic engine has been integrated into the antivir 7 since February. It's really powerful based on some personal tests. And I am looking forward to the coming av-comparatives' proactive/retrospective test result.
     
  10. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,152
    Location:
    UK / Pakistan
    When I downloaded Antivir( free edition) it was still beta and not included. Does it mean it has been added now on my system by auto-update? How to know it?
    Aslo id is part of free version as well?
    Thanks.
     
  11. shek

    shek Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2005
    Posts:
    342
    Location:
    SE CHINA/NYC USA
    The heuristic engine could be updated through auto-update. You could take a look at the version of search engine( start antivir 7-> help->about->version info). The current version is 7.00.00.11
     
  12. Stefan Kurtzhals

    Stefan Kurtzhals AV Expert

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Posts:
    702
    The new heuristic engine is included in the official released AntiVir7 Classic version since Februrar 2006 - as you soon can see in IBK's retroactive test. :D
     
  13. 19monty64

    19monty64 Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Posts:
    1,302
    Location:
    Nunya, BZ
    Thanks Ardvark, went with AVG(didn't need f/wall)and my security center took to it right away! Like that it scans in the background and has shield-but man is it ugly. Thanx again;)
     
  14. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,152
    Location:
    UK / Pakistan
    It shows this info. I think I have the latest one! True?
     

    Attached Files:

  15. Ga1tar

    Ga1tar Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Posts:
    118
    Location:
    U.K
    That is the latest version aigle :thumb:
     
  16. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,152
    Location:
    UK / Pakistan
    Thanks.
     
  17. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,304

    Thanks for the reply. I will be looking forward to the AVC tests.
    I will also be interested in seeing how KAV 6 fares if that version is tested.
    Right now I am using KAV6 on my desktop, and Avast Home on my laptop. On both I have Ewido which is a valuable layer for Avast I believe.

    Regards,
    Jerry
     
  18. ardvark

    ardvark Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2003
    Posts:
    34
    Hi 19monty64...

    My pleasure:)

    Best regards...
     
  19. minacross

    minacross Registered Member

    Joined:
    May 12, 2002
    Posts:
    658
    Stefan,
    it's almost 2 weeks since your post. when exactly will this problem be solved? :rolleyes: o_O o_O
     
  20. Stefan Kurtzhals

    Stefan Kurtzhals AV Expert

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Posts:
    702
    As I said, with the release of 6.35, scheduled later this week.
     
  21. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    what will be new in 6.35? :D
     
  22. pilotart

    pilotart Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2006
    Posts:
    377
    Got to look at all the AntiVir threads in here :)

    Stefan had posted on another thread that "no longer would the Updater need to Stop and Restart the Guard on a VDF or Engine Update" seems that was taking more time than the Update itself, and was no longer necessary.

    Since it has now been some seven weeks since the huge update of 15 March, expect other issues may be dealt with, not that the 'double+ RAM consumption' has caused any slowdown of System or AntiVir on this RAM heavy D800 or the extermely RAM 'light' (71MB) Latitude LM of mine.
     
  23. Stefan Kurtzhals

    Stefan Kurtzhals AV Expert

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Posts:
    702
    pilotart, those changes are more likely for 6.36 or 6.37.

    As for the 6.35 scan engine, we improved the PE scanning speed, added more detection methods, more heuristics (html related). All the other nice stuff was already released with normal engine updates in the last weeks and nobody noticed. :rolleyes:
     
  24. shek

    shek Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2005
    Posts:
    342
    Location:
    SE CHINA/NYC USA
    Hi, Stefan,

    Does avira have release notes for every major upgrade? What does the 6.35 mean? Based on the version info, almost all of the program components are in v7, except vdf, filter and updater. Even the version number of engine is v7 not 6.35 as you said.

    Regards,

    shek
     
  25. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Oh, i forgot to ask you something Stefan. You were mentioning lack of advaced tech in AntiVir 7 in latest AV-Comparatives test (generic unpacker, emulator and stuff). Is this already included in current version or still planned (or not) for some future release?
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.