AntiVir Premium Users - Configuration?

Discussion in 'other anti-virus software' started by JerryM, Apr 3, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,221
    How do you who are using or have used AntiVir Premium configure it?

    Thanks,
    Jerry
     
  2. coldplay

    coldplay Registered Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Posts:
    191
    Here you go:
     

    Attached Files:

  3. coldplay

    coldplay Registered Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Posts:
    191
    continue:
     

    Attached Files:

  4. coldplay

    coldplay Registered Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Posts:
    191
    The End.
     

    Attached Files:

  5. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    hello, Jerry.

    Set the followings:
    Under Guard-> Scan set "Use smart extensions".
    Under General-> Extended threat categories check all except for Games.

    For both Scanner and Guard I have high level of heuristics and also I've set the scheduler to check updates every 30 minutes. :D
     
  6. Johnny123

    Johnny123 Registered Member

    Joined:
    May 4, 2006
    Posts:
    548
    Location:
    Bremen, Germany
    I just use the default settings plus the intelligent file selection for on access scanning and that works pretty well for me. I don't install the email scanner so I can't say anything about that. Recently I set the heuristic detection to maximum and I haven't had any false positives yet.
     
  7. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    for the scan i would put ask the user or first action repair second action quarantine.
    why not just tell it to scan all files for the guard?
    it doesnt seem to slow the computer down.
    lodore
     
  8. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,221
    Thanks, All, for the help.
    I pretty much configured according to Coldplay. Now I'll see how it runs.

    Regards,
    Jerry
     
  9. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    might as well tell it to do hourly updates
    im glad antivir is working on your pc Jerry
    lodore
     
  10. Graystoke

    Graystoke Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2003
    Posts:
    1,502
    Location:
    The San Joaquin Valley, California
    Hi JerryM. I just went back to using Avira SS beta. I have the AV setup basically like coldplay except, I have the Guard set to Interactive, and Updates set at one hour intervals.

    I see you have it up and running. I think you'll be happy with it.

    Hi coldplay. Great job with the screen shots. :)
     
  11. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,221
    Hi Lodore,

    I had it set for 2 hours, but don't see any good reason not to change it to 1 hour.
    Thanks, and it is running well so far. If it keeps going this well, I will probably just keep it permanently. I have high confidence it its ability to protect.

    I just ran a full scan and it took 30 minutes. I do miss the fast scans of KAV.

    Regards,
    Jerry
     
  12. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    I agree, good deal coldplay. I also have mine set very high and have zero FPs. Lodore, you know that 2nd PC, you really should try it on it, with the new features, it really is the quickest and best I have used, or "bought".
     
  13. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    ye i might try it on my old pc running windows 2k pro!
    infact ill try it tomorrow.
    how come i cant find the download link for it on the beta server?

    lodore
     
  14. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    ok this is what it shows.
    i dont find a link for the whole suite
    there should be a link for secuirty suite for vista beta shouldnt there?
    lodore
     

    Attached Files:

    • huh.JPG
      huh.JPG
      File size:
      129.4 KB
      Views:
      14
  15. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    At that point, you either go to My downloads or Downloads and have to request access for it. Remember? I will go ahead and send hschuette a message to be looking for it. It may be morning though. You will love the new suite. And remember, they do look after their testers.:)
     
  16. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    ok i went to my products and asked permission for the vista beta secuirty suite.
    i will test it tomorrow once i get access to it.
    lodore
     
  17. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    I have already asked. It is late their but you will be able to tommorow. See ya their.
     
  18. Graystoke

    Graystoke Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2003
    Posts:
    1,502
    Location:
    The San Joaquin Valley, California
    They sure do. The Avira people are very helpful. This beta is really nice. I don't know why I keep trying other security software, when I know I always return to Avira. :rolleyes: Is there some twelve step program out there for AV/Security Suite trial abusers I can join? :p ;) :)
     
  19. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,221
    Ask Lodore.:D :D

    I am very pleased to find it working for me now, and it has to be one of the 2 or 3 best overall.

    Jerry
     
  20. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    Hey man, I hold the record. I would get mad, buy something else, and before long, it just did not feel right without the umbrella. Put it back, things were cool. I really got mad when I felt they were holding back on this suite addition of rootkit detection and antispam. But they would not sway or promise me crap, until they were ready. Lets face it. Most of these companies make money in the larger field of users, corporations. When it comes to us, the lone user, well it is different. But not with the Auerbachs. Keep in mind, a portion of your purchase price, is donated back to the Auerbach Foundation. And if you want to know more about it. Go here.:) ;) :cool: :D
     
  21. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,221
    Hi trjam,
    [I really got mad when I felt they were holding back on this suite addition of rootkit detection and antispam.]

    What is the status of rootkit detection in Avira Premium? I hope it is not going to be limited to the suite.
    I have the impression that they are working on it, but not there yet. Is this correct as far as you know?

    Best,
    Jerry
     
  22. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    No sir, it will be added to the AV at no cost. Oh it is there. It is in the beta of the suite and works great.
     
  23. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,221
    Great, and thanks for the information.
    Regards,
    Jerry
     
  24. MalwareDie

    MalwareDie Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Posts:
    500
    Nice that means I will get rootkit protection too. And I'm just wondering, to anyone that limits the recursion depth when using Avira, why would you limit the recursion depth? Wouldn't it be mroe in depth if you did not limit the recursion depth?
     
  25. Graystoke

    Graystoke Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2003
    Posts:
    1,502
    Location:
    The San Joaquin Valley, California

    Hi trjam.......When I was planning on purchasing AntiVir Premium for the first time, one of the first things I saw was the statement about a portion of the purchase price is donated back to the Auerbach Foundation. I had no idea what that was all about, not knowing at the time who the Auerbach's were. I think the Auerbach's should be commended, and I'm sure they are, for the work that they do.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.