Add/Remove Programs -> Change/Remove Programs

Discussion in 'other software & services' started by law93, Jul 8, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. law93

    law93 Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Posts:
    37
    When I went to go to try and uninstall something in the Change/Remove Programs list, my list seemed to load faster than usual, but it didn't seem fully populated to me. It was missing some items such as FireFox and it didn't have a Change/Remove button for the programs.

    This is what I'm seeing:
    p1038157-untitledpz2.jpg


    Does anyone know how I can change it back to normalo_O
     
    Last edited: Jul 9, 2007
  2. eniqmah

    eniqmah Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2006
    Posts:
    391
    I don't know if anything is actually wrong here. As far as I can tell, this shouldn't affect your ability to uninstall those programs since they should have uninstallers in their respective program files directories. If not, try using uninstallers like, ...get ready..., "Your Uninstaller 2006".
     
  3. law93

    law93 Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Posts:
    37
    I know this doesn't affect my ability to uninstall programs, its just that my list doesn't seem right to me, and I don't have the change remove button there. Only one of my programs that got added has the button for which to remove or change. I'm just worried about not seeing every program on the list, and not seeing the usual itmes.
     
  4. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,764
    Location:
    Texas
  5. law93

    law93 Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Posts:
    37
  6. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,764
    Location:
    Texas
    Pick one of the programs on your list in the control panel and reinstall it. See if that program shows up in the registry and control panel afterwards.


    Did you use some sort of registry cleaner?
     
  7. law93

    law93 Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Posts:
    37
    i'm pretty sure if i reinstall everything, it will show, since i just got yahoo messenger.

    and i use registry mechanic and cclean, but my list was like this before i ran a scan with both
     
  8. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,764
    Location:
    Texas
    Uless you have a backup of the registry, I would try the reinstall route for your programs. I would also make a backup of the registry when you get through and keep it handy.
     
  9. law93

    law93 Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Posts:
    37
    i did restore the things in registry mechanic, but still no avail...
     
  10. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,764
    Location:
    Texas
  11. law93

    law93 Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Posts:
    37
  12. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,764
    Location:
    Texas
    It won't fix the current problem but if such problems occur in the future, it will be there.

    Have you tried reinstalling a program yet?
     
  13. law93

    law93 Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Posts:
    37
    i just reinstalled something, yes. it shows the remove button, but not the size...
     
  14. Seer

    Seer Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Posts:
    1,596
    Location:
    Singidunum
    Hello.

    I have found this. Maybe a viable solution... Try it.

    BTW, I am just curious as to why does the two windows from your screenshot have different themes?
     
  15. law93

    law93 Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Posts:
    37
    sorry, but i tried that, but it doesn't work because if u look at the second window, i only have one program.

    and i have different themes there because a friend of mine suggested a theme change, but it didn't do anything....

    this problem is really getting on me.....:doubt:
     
  16. Seer

    Seer Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Posts:
    1,596
    Location:
    Singidunum
    Sorry, I have just noticed that I posted the same link as Ron. :) I thought to suggest theme changing also, that's why I asked first. Well, if you have some kind of backup (image), now would be the right time. ;)
     
  17. law93

    law93 Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Posts:
    37
    what type of backup are you talking about?
     
  18. Seer

    Seer Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Posts:
    1,596
    Location:
    Singidunum
    a system backup (image of your system HDD) :D
    I really don't see other solution. It appears that you are missing some entries from the registry, and only some kind of restore will get them back.
    Have you tried booting to safe mode? Is the situation in add/remove applet still the same?
     
  19. law93

    law93 Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Posts:
    37
    i haven't tried to boot in safe mode yet, and i'll try and restore all my registry mechanic fixes.


    UPDATE: i restored all the entries in registry mechanic and got SOME of the remove buttons back, but i still don't have some programs there properly....
    !!! i just tried to use photoshop, and it said the key isn't working or something......
     
    Last edited: Jul 10, 2007
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.