Ad-Aware 10 Beta

Discussion in 'other anti-virus software' started by desertjon, Mar 7, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. desertjon

    desertjon Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Posts:
    81
    Location:
    Philippines
    I installed the Ad Aware Beta 10 from the Lavasoft website..It updated and scanned my pc super fast..Then I rebooted my pc and everything was locked up..and I had to reinstall Windows to restore my pc..I don't reccomend the Beta
     
  2. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,559
    Not sure if they fixed it yet or not, but there is a bug with Vipre engine programs (UnThreat, Ad-aware, etc.) where they blue screen on reboot. When I tested them I had to add a registry key, but I can't remember what I did at the moment.
     
  3. d0t

    d0t Registered Member

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Posts:
    181
    Sorry to hear that but when you are trying a software in the beta fase, you must be prepared to this kind of things.
     
  4. zip

    zip Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Posts:
    359
    Location:
    Mars
    I tried Ad-Aware 10.0.138.2879 on both XP & 7.

    The only issue I experienced was it interfered with mbam's scans making them

    much longer. Other than that it worked just fine.
     
  5. desertjon

    desertjon Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Posts:
    81
    Location:
    Philippines
    Thanks!..Maybe its because of my wireless connection
     
  6. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,619
    Location:
    Toronto Canada
    Hopefully your not using your primary computer for beta software.
     
  7. desertjon

    desertjon Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Posts:
    81
    Location:
    Philippines
    Yes..I only have one pc..and I am guilty of trying out beta software from time to time..and thought I had learned a lesson from the past when Panda Free beta literally rearranged all my registry files :rolleyes:
     
  8. crofttk

    crofttk Registered Member

    Joined:
    May 15, 2004
    Posts:
    1,976
    Location:
    Eastern PA, USA
    Obviously, you are "BOLD". ;)
     
  9. JoeBlack40

    JoeBlack40 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    1,572
    Location:
    Romania
    I suggest you that next time when you are willing to install beta software or you want to try whatever security software,do it in a Virtual Machine.Or if you really wanna test them on your real PC,use a Instant Recovery Software,like Comodo Time Machine (free) or RollBack (paid),just to give you 2 examples...
     
  10. Baldrick

    Baldrick Registered Member

    Joined:
    May 11, 2002
    Posts:
    2,301
    Location:
    South Wales, UK
    No disrespect Joe, and I certainly do not want to start a polemic or distract from the main thrust of this thread but I would caution against the use of CTM (that is assuming that one can even get it anymore from a legitimate source) as it has been linked (rightly or wrongly) to some equally disasterous happenings in relation to users systems once installed.

    I run Rollback Rx but also make sure that I have a recent full image as a further backup...just in case Rollback Rx does not do its stuff.

    Regards


    Balders :D
     
  11. LoneWolf

    LoneWolf Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Posts:
    3,408
    I could be wrong here but.....
    I wouldn't reccomend or (recommend);) the Beta or final of anything from Lava Soft, not only because of poor results from various tests or the fact that there are clearly better/stronger solutions available but everytime I hear/think of Lava Soft I can't help but be reminded of the sale/ acquisition of this company some time ago to a (for a lack of a better word) "Questionable" company.

    http://www.theregister.co.uk/2011/11/11/lavasoft_has_new_owners/

    https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=312065

    Not looking to start a war on this subject or wanting to beat a dead horse just my 2¢.


    I very wise choice and a must have IMO if one tries new softwares/betas. (A good idea even if you don't)
     
  12. desertjon

    desertjon Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Posts:
    81
    Location:
    Philippines
    Sweet Jesus..you're right..and a big Thank You!
     
  13. JoeBlack40

    JoeBlack40 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    1,572
    Location:
    Romania
    I'm using CTM for about 3 years now without any problems,but i admit that the first time when i use it...it messed up my MBR,which btw is the disaster many users reported.And of course,beside a IRS software,a backup and imaging software is a must.Conclusion:i'm using CTM for my first line of defense (sort of speaking) and if something goes really wrong,Paragon Backup& Restore will save the day!:D
     
  14. Baldrick

    Baldrick Registered Member

    Joined:
    May 11, 2002
    Posts:
    2,301
    Location:
    South Wales, UK
    Hi Joe

    Looks like you have got it covered. :D

    Views on software are very subjective but as long as the good natured exposition of views continues here at Wilders we will all be better off for it.

    Cheers


    Baldrick
     
  15. desertjon

    desertjon Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Posts:
    81
    Location:
    Philippines
    Thanks Baldrick
     
  16. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,968
    Location:
    U.S.A.
    Removed Off Topic Post.
     
  17. desertjon

    desertjon Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Posts:
    81
    Location:
    Philippines
    I know with the article that came out about the new owners and all the negative reviews and warnings..I scanned it with Malwarebytes Pro and it's supposed to be safe..considering..Maybe the bad guys decided to go good?..I know they're really delaying on releasing the final version 10..Maybe we should wait and see if it's what they claim it is...and like I said..use the Beta 10 version at your own risk..It almost crippled my pc
     
  18. desertjon

    desertjon Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Posts:
    81
    Location:
    Philippines
    Yes..When and if the new version 10 final is released..Im afraid to download it after all the bad press
     
  19. Tarantula

    Tarantula Registered Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Posts:
    359
    That's a personal case. I'm using ad-aware 10 since the first beta and no such issues here.
     
  20. carat

    carat Guest

    Are the update servers still crippled for Ad-Aware 10 Free? :doubt: Is it possible to hide the update window if the update ever works? :doubt:
     
  21. Tarantula

    Tarantula Registered Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Posts:
    359
    I have never noticed that the program updates itself. It's hidden by default.
     
  22. Yash Khan

    Yash Khan Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    1,837
    Have they turned free version into paid 30 days i.e you will get paid version 30 days evaluation & then it will be turned to free version?

    Coz I downloaded 2 times from their site the free beta version 10 & it gives paid version?

    Any info?
     
  23. carat

    carat Guest

    Does version 10 finally have on-access file protection? :doubt: How about the rootkit protection? :doubt:
     
  24. Cloud

    Cloud Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Posts:
    1,030
    Location:
    United States
    The answer is in the Ad-Aware 10 beta discussion thread...

    But yeah, it has all that access stuff..
     
  25. carat

    carat Guest

    I think I should try it soon :-*
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.