Acronis True Image and Vista boot loader

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by blacknight, Jan 13, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    2,433
    Location:
    Europe
    In my pc I have XP Pro SP3 in the first partition, active, and Vista Business SP1 in the second partition, naturally with Vista boat loader. I would like to know if there is some know problem between Acronis Secure Zone and Vista boat loader.
     
  2. K0LO

    K0LO Registered Member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Posts:
    2,591
    Location:
    State College, Pennsylvania
    Re: Acronis True Image and Vista boat lader

    There shouldn't be. Are you having a problem? If so, could you describe what is happening?

    If you are dual-booting the "Microsoft Way" by installing XP first and Vista second then Vista's boot files are located in the Active partition. In your case they would be in your XP partition.
     
  3. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    2,433
    Location:
    Europe
    Re: Acronis True Image and Vista boat lader


    Yes, so is. My answer is only because some days ago I resized my partitions in the HD, also the active partition, and I had some problems after the reboot.
    So I ask BEFORE if there are know problems between Acronis Secure Zone and Vista boat loader to avoid to have any other problems. Its' only precautionary.
    ;)
     
  4. K0LO

    K0LO Registered Member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Posts:
    2,591
    Location:
    State College, Pennsylvania
    Understand. When you resized the Active partition, if you moved its starting sector then it would have required a repair to the Vista boot loader. When you add the Acronis Secure Zone (ASZ) take space from one of your other partitions, preferably the last one, so that it is located at the end of the drive. This should have no effect on the XP (first) partition, or the Vista boot loader.
     
  5. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    2,433
    Location:
    Europe
    True... I made it in fact. After. :D

    My concern was about the Vista boot loader, but I yet created Acronis Zone and it's all right. Thanks.
    ;)
     
Thread Status:
Not open for further replies.