Acronis True Image 9.1 (workstation) does not see drives on my Dell machines.

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by TomBun, Jul 18, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TomBun

    TomBun Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Posts:
    2
    I am attempting to use Acronis True Image workstation 9.1 to create an image but cannot see any internal drives on my newer Dell machines but can see the USB drives if they are attached. Has anyone else had this issue and what has been the solution? This issue has only happened on my newer Dell machines (purchased in the last 6 months) two Dell Inspirons and 2 Vostro 200s. No problems on my older Dells. Please help!
     
  2. DwnNdrty

    DwnNdrty Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Posts:
    3,335
    Location:
    Florida - USA
    Try the acpi=off noapic workaround that is in one of the stickies.
     
  3. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,483
    Location:
    California
    Also, check if you have the latest build of TIW 9.1.
     
  4. FBMachines

    FBMachines Registered Member

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Posts:
    229
    Location:
    Texas
    Are you trying to create the image from within Windows or are you using the recovery disk?

    If it is from within Windows, you might have to update the SnapAPI driver (this is build 337. I think this is the latest publically released version, without talking to support).

    If you are imaging from the recovery disk, try DwnNdrty's suggestion. If it doesn't work the Linux drivers are a bad match for your hardware. To resolve this you can either follow the directions in this post or build a BartPE / VistaPE based disk which uses Windows drivers for better compatibility.
     
  5. TomBun

    TomBun Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Posts:
    2
    Thanks for the info guys. But it didn't work, it must be a driver issue :(. I guess I will have to do a PE version.
     
  6. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello TomBun,

    Thank you for choosing Acronis Remote Workstation Disk Backup Software.

    We are sorry for delayed response.

    Please make sure you use the latest build (3887) of Acronis True Image 9.1 Workstation. To get access to updates you should first register your software. Don't forget to recreate Acronis Bootable Rescue Media and update all installed components, as they need to be the same build in order to interact properly.

    If the latest build doesn't solve the problem, please submit a request for technical support. Attach all information to your request along with the step-by-step description of the actions taken before the problem appears and the link to this thread. We will do our best to investigate the problem and provide you with a solution.

    Thank you.
    --
    Marat Setdikov
     
Thread Status:
Not open for further replies.