Acronis 2009 Clone

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by tjc74, Jan 26, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tjc74

    tjc74 Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    2
    When I do a manual clone from a smaller drive to a larger one I can not make the "C" partition larger. The "D" partition starts at 75GB, I lower that to 12GB and that gives me 62GB of unallocated of space. When I try to change the size of the "C" partition I can not add the 62GB of unallocated space to it.
    It's grayed out on the size and position screen. How can I add that to the "C" partition? I would think Acronis would let me make the partitions any size I want up to the limit of the drive size.

    Thanks
    Tom
     
  2. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello tjc74,

    Thank you for using Acronis True Image

    The most probable reason for the encountered issue is that the source hard drive contains file system errors.

    - Go to the Command Prompt (Start -> Run -> cmd)
    - Enter the command: "chkdsk DISK: /r"
    where DISK is the partition letter you need to check. Please note, that
    checking the C: drive may require you to reboot the machine.

    Bad blocks on the source and the destination hard drives can cause the issue also.

    Thank you.

    --

    Oleg Lee
     
  3. tjc74

    tjc74 Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    2
    Thanks Oleg

    That worked and the disk cloned.

    Thanks
    Tom
     
    Last edited: Feb 2, 2009
  4. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello Tom,

    Thank you for using Acronis True Image

    I am really glad to hear that the issue has been resolved.

    Thank you.

    --

    Oleg Lee
     
Thread Status:
Not open for further replies.