A sweet little .exe

Discussion in 'other security issues & news' started by Rico, Dec 30, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,703
    Location:
    Texas
    Hi Guys,

    Does anyone have any experience or knowledge of:

    CNMSM5c.exe ZA flagged this sucker as wanting to act as a server. Could not find anything on it so I denied it several times.

    Happy New Year
    rico
     
  2. Kye-U

    Kye-U Security Expert

    Joined:
    Jun 11, 2004
    Posts:
    481
  3. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    As Kye-U alluded to....probably printer related and looking at the properties of the file might give the Company Name. Do you by chance use a Canon printer ?
     
  4. Tassie_Devils

    Tassie_Devils Global Moderator

    Joined:
    May 8, 2002
    Posts:
    2,514
    Location:
    State Queensland, Australia
  5. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,703
    Location:
    Texas
    Hi Guys, Yes I do have a Canon printer, but why would it need to act as a server?

    Thanks
    rico
     
  6. Tassie_Devils

    Tassie_Devils Global Moderator

    Joined:
    May 8, 2002
    Posts:
    2,514
    Location:
    State Queensland, Australia
    dunno... I have never had any thing from my printers wanting to "checkout" unless for some reason you have a section enabled in options of it to check for update drivers, etc... but that does not address the issue really.

    See if you can get into the Canon and if any options available to you. [control panel | printers/faxes | right click on printer | properties]

    But the questions begs: How long has this happened, and how old is the printer, because if you have had the printer for quite a while, and all of a sudden this is happening, that's odd to say the least. :cautious:

    What version Canon do you have? I currently have i320 and i550 models.

    I just checked my Printers out, and nothing that I could see allowing them to go out is available. The only option is 'New Driver...' which you have to go to the home site to pick yourself. pic

    TAS

    *maybe* it's like a false positive o_O? report. guesses
     

    Attached Files:

  7. Rico

    Rico Registered Member

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    1,703
    Location:
    Texas
    Hi Tassie, I have the i960 Canon. My printer properities are exactly like your pic.. CNMSM5c.exe has been very persistent, in its quest to talk to another machine. I did notice PG alerted me, as well, CNMSM5c.exe was also denied from installing a driver/service. I think CNMSM5c has something to do with, windows print spooler. Anyway I have now allowed this file access.

    Thanks
    rico
     

    Attached Files:

    • cnm.jpg
      cnm.jpg
      File size:
      91.9 KB
      Views:
      373
  8. RobZee

    RobZee Registered Member

    Joined:
    Aug 7, 2004
    Posts:
    290
    Location:
    Texas
    I have Canon i960 also, but have not encountered you situation. Using McAfee Desktop FW 8.5.

    Rob
     
Thread Status:
Not open for further replies.