360 Internet Security: FREE Triple antivirus engine, BitDefender included

Discussion in 'other anti-virus software' started by PaulBB, Jun 11, 2013.

  1. GakunGak

    GakunGak Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Posts:
    953
    Give me screenshots [blur sensitive info if any] of Menu>Log>
    - Update
    - Downloaded File
    - web threat
    Also, please confirm if hosts file has been modified in any way. Did computer restart solve the problem?
    Does the issue persists when starting windows with
    start>run>msconfig>diagnostic setup [or turning off startup programs and non-microsoft services]?
     
  2. ellison64

    ellison64 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Posts:
    2,570
    Maybe norton DNS?.
     
  3. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    Ok I reinstalled thinking that may have been the issue. It installed fine but after it updated itself I got the same error.
     
  4. GakunGak

    GakunGak Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Posts:
    953
    I see that you have VoodooShield. I don't know how it works at all, but does it allow complete 360 folder to operate normally? Nothing is being blocked?
     
  5. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    I actually had uninstalled Voodooshield before installing IS360.
     
  6. GakunGak

    GakunGak Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Posts:
    953
    Please temporary disable Norton DNS, restart and try again. If then works, find alternative to Norton DNS...
     
  7. Joxx

    Joxx Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2012
    Posts:
    1,638
    Are there any plans for a user forum?
     
  8. carbonize

    carbonize Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Posts:
    93
    Try this to change your DNS quickly to any of the other public ones that are available or better yet switch back to using your ISPs DNS as it will be faster than anyone else's.

    http://dns-jumper.en.softonic.com/
     
  9. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    Do you think it might be the DNS? I've actually placed Voodooshield back on so I don't really have a need for 360IS at the moment.
     
  10. ellison64

    ellison64 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Posts:
    2,570
    Most ISPs DNS incorporate "shields" on thier network that can block sites /downloads it thinks are malicious or dodgy.Norton DNS works the same way ,so its a possibility it could be that.
     
  11. GakunGak

    GakunGak Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Posts:
    953
    No at this time, G+ page seems to handle things as they want/need.
    However, I might.... help "kick" things off in that direction this summer, if I store up enough energy to run it. We'll see.

    If I remember correctly, back when I used Comodo DNS/Firewall with Q360, it blocked cloud/updated servers when I checked malicious website filtering.
    https://help.comodo.com/topic-72-1-623-7743-Website-Filtering.html
    For some reason, anything chinese automatically get's suspicious. Couldn't hurt to try it...
     
  12. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    Ok I'll give it a try and let you folks know.
     
  13. GakunGak

    GakunGak Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Posts:
    953
    Thanks, you do that...
     
  14. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,975
    Location:
    Boston, MA
    No need for snarky comments. You're attitude really isn't appreciated.
     
  15. Iangh

    Iangh Registered Member

    Joined:
    Jul 13, 2005
    Posts:
    834
    Location:
    Melbourne, Australia
    I don't think GG was being snarky. He reports issues to Qihoo so was probably pleased to hear that you were going to report back.

     
  16. GakunGak

    GakunGak Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Posts:
    953
    Mistake on my part, I should have been more elaborate in what I write.
    What I meant was:
    Yes, you try and temp disable DNS, see if the problem is fixed and then let us know so we know about it next time someone else has a problem in order to provide support more quickly and efficiently.
    I heartly appologize you felt insulted by my short reply, no malice intended.
     
  17. Joxx

    Joxx Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2012
    Posts:
    1,638
    I see that IS and TS have different number of processes and one is 32 bit, the other 64 bit.
    Do this new engines in IS mean they will be the same core product? And IS will be a stripped down TS?
     
  18. GakunGak

    GakunGak Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Posts:
    953
    IS is/will be a strictly "security" product, while Total is/will be "security + optimization + evolution of features" in the near future....
     
  19. Joxx

    Joxx Registered Member

    Joined:
    Sep 5, 2012
    Posts:
    1,638
    Thanks.
     
  20. GakunGak

    GakunGak Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Posts:
    953
    You're most welcome
     
  21. brandons

    brandons Registered Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Posts:
    4
    Hello all,

    New to the forums here, just a couple of questions regarding 360 IS.
    Sorry if this has already been answered before...

    1) I heard the URL filter only works on Internet Explorer.
    Am I still protected if using Firefox and Opera ? I try testing a couple of malicious/phishing sites, and 360 IS never block those sites.

    2) Since this a cloud based AV, how effective is the detection rate without internet connection ?
    Are there any virus signatures for offline protection ?

    Thank you.
     
  22. Pat MacKnife

    Pat MacKnife Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    569
    Location:
    Belgium
    Hi

    1) There is a plugin for Firefox.
    2) If Bitdefender is active/installed you will have these signatures for offline protection
     
  23. IBK

    IBK AV Expert

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Posts:
    1,873
    Location:
    Innsbruck (Austria)
    jfyi: a new English version of Qihoo with 5 engines (including Avira and Bitdefender) is now available for download here:
    http://sd.360.cn/download_center.html (right upper corner, click on English -> http://down.sd.360.cn/360sd/360sd_5.0.0.5104X64_en.exe )
     
    Last edited by a moderator: Mar 2, 2015
  24. taleblou

    taleblou Registered Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Posts:
    1,344
    during download it gives network error since servers are so slow during download. If anyone got any pics and installed it let us know and post its screenshots and what is different.
     
  25. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    8,045
    @taleblou I'm also finding the server to be very slow. My download has not failed yet, but it will take around two hours to download it, as the server does not support multiple connections.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.