360 Internet Security: FREE Triple antivirus engine, BitDefender included

Discussion in 'other anti-virus software' started by PaulBB, Jun 11, 2013.

  1. GakunGak

    GakunGak Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2009
    Posts:
    953
  2. phyniks

    phyniks Registered Member

    Joined:
    Jun 3, 2011
    Posts:
    258
    I ve seen some malwares detected by Bitdefender but Qihoo has let them pass(i've checked them on VirusTotal).....Is there any difference or any delay between the database?
     
  3. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,126
    Qihoo 5 beta in eng?
    Where can it be downloaded?

    Psafe website mention its powered by Bitdefender.
     
    Last edited: Jan 29, 2014
  4. Jaspion

    Jaspion Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Posts:
    195
    Location:
    Brazil
  5. DaZa9

    DaZa9 Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Posts:
    22
  6. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,126
    I too have noticed this & someone on malwaretips also mentioned this. I too would like to know.
     
  7. Jaspion

    Jaspion Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Posts:
    195
    Location:
    Brazil
    I saw one case (at malwaretips.com) in which the missing detection was probably a PUP, and since it was a Chinese program, we reasoned it could be whitelisted in China, and therefore not detected by Qihoo. If you could test the same file later and verify it's being detected, then it was probably just a delay in database update.
     
  8. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,126
  9. Jaspion

    Jaspion Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Posts:
    195
    Location:
    Brazil
    I have not yet seen a changelog, all I see are the new languages.
     
  10. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,126
    Is this an international 360 beta or chinese 360 beta?
    When this beta came out?
     
  11. Jaspion

    Jaspion Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Posts:
    195
    Location:
    Brazil
    International, multilingual. I think less than a week ago.
     
  12. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,126
    I have tested & compared quite a few products with powered products free.
    Products - Original Products like Bitdefender
    Powered Products Free- Free Products that uses Bitdefender.
    The tests were signatures only.

    All the powered products detects less than original.
    I dont know if this is due to powered products using old engine of original products or delay in databases or original products like Bitdefender have different engine or sdk or whatever its called, for powered products vendors.
     
    Last edited: Jan 29, 2014
  13. Jaspion

    Jaspion Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Posts:
    195
    Location:
    Brazil
    Interesting.
     
  14. happysurf

    happysurf Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2013
    Posts:
    47
    Is out an article that answer to a question posted by an user of this forum about the difference between 360 Internet Security and 360 Antivirus.
    http://www.360safe.com/news/?cat=1
     
  15. AVusah

    AVusah Registered Member

    Joined:
    Dec 24, 2012
    Posts:
    274
    Looks like they've shuffled the engine icons around in the beta.

    I wish they'd been more specific about the lack of the Avira engine in the English version.
     
    Last edited: Jan 29, 2014
  16. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,271
    Location:
    USA,IA
    Id hope they would change the popups so only the bad or harmful files are alerted and not if the file is safe.
     
  17. donaldkks

    donaldkks Registered Member

    Joined:
    Jan 16, 2014
    Posts:
    40
    Location:
    Singapore
    Although I used a different version of Qihoo 360 AV (which is Qihoo 360 IS in Chinese Version), but I wanted to ask, if anyone using MBAM Pro... encounter malicious IP blocking during its auto update (like virus sig. or definition)o_O

    Screenshot Link of the MBAM Pro IP Block: http://yunpan.cn/QzMYDJvUyMgzc

    (Note: it is not a first time ...)
     
  18. Jaspion

    Jaspion Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Posts:
    195
    Location:
    Brazil
    Comodo's DNS.com blocks some Qihoo sites as well. Their explanation is that since its blacklisted by other services, they do it as well. So much for doing your own job...

    I wonder what the explanation is on MB's part. I would love to read it.
     
  19. donaldkks

    donaldkks Registered Member

    Joined:
    Jan 16, 2014
    Posts:
    40
    Location:
    Singapore
    I see. So I think it is safe and nothing much affect right?
     
  20. stephentony

    stephentony Registered Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Posts:
    142
    Location:
    USA
    Originally Posted by: happysurf
    Well my friends I am about 3.5 hours from my knee surgery and I cannot sleep. Glad I brought my Nexus 7 with me. Before I checked into the hospital I decided to drop the folks at 360 a line concerning the differences between the Chinese and English versions. I never expected to get a response quickly, and to be honest, it would not have surprised me if there was no response at all. Much to my delight I received an e-mail answering all of my questions. I am impressed. I thanked them today for the kind words and the attention they gave to this subject. At first I thought "Who at Wilders are they talking about in the website posting? I would love to know who spoke with them and got a response that quickly." When I spoke with them on Wednesday they said this was in response to your questions Mr. stephentony. I asked them please not to refer to me as Mr. anything. Mr. is for grownups, which my wife knows all to well, I will never be. They confirmed they were responding to my inquiry, and would be doing so in the news section of the 360 website.

    The rest is on the 360 website. So thank you to the gang at Qihoo for taking time out of their busy day to answer a few questions. Somehow I gave them the idea that I'm competent in the realm of internet security when in fact I am a complete fraud and usually make it up as I go along. ;)

    I should wrap this up since the nurse just ducked into my room to let me know they would be giving me a little something to take the edge off before they wheel me downstairs. I hope she means some quality pharmaceuticals when referring to something that will take the edge off. Okay, she just injected something into the IV bag and I can say without question it has taken the edge off quite nicely. I'll say so long for now and I'll talk to you guys when I'm up and about in a few days. Oh, this is good! Next stop Cloud 9. All is right with the world. Goodnight to all of you! :D
     
  21. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,126
    They didn't mention anything about Avira & Repair engine in Chinese version & not in international version.
     
  22. zerotox

    zerotox Registered Member

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Posts:
    417
    Does the Beta still require Admin password if you are using a LUA (SUA)?
     
  23. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,142
    Location:
    Germany
    Hi

    I have some questions

    1. Can i install the Beta 5 over the 4.9 Final Version

    2. Any screenshots about the Beta 5

    With best Regards
    Mops21
     
  24. bjohns77

    bjohns77 Lurker

    Joined:
    Jan 30, 2014
    Posts:
    7
    Location:
    Canada
    hey, guys! I use 360 for almost a year and i works fine for me... sometime when i run a scan I doesn't detect anything, which seems very suspiciously to me...:cool:
     
  25. DaZa9

    DaZa9 Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Posts:
    22
    You want it to find even if your pc is clean? to be sure you're clean try to run a scan with HitmanPro and Malwarebytes. don't forget that no antivirus has a detection rate of 100%, never.
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.