2 simple questions about true image 2009

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by kyros15, Oct 29, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kyros15

    kyros15 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    3
    1. Is it more stable,light and generally better than 11?
    2. If i have a full back up with 11, can i recover it with 2009?
    thanks
     
  2. bobmitch

    bobmitch Registered Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Posts:
    117
    Location:
    Texas
    1. Is it more stable,light and generally better than 11? NO

    2. If i have a full back up with 11, can i recover it with 2009?
    thanks YES

    Now, an answer to a question you did not ask

    Is it work upgrading from TI11...NO...categorically NO! If 11 works, stick with it.

    So far some issues:

    1. TI2009 disables USB Devices...Fixed
    2. Bad serial numbers...Fixed
    3. When restoring a 2009 Image, MS Office is either corrupt or damaged. This either requires uninstalling using an MS uninstaller to clean up OR...a repair to Office 2007. After restoration...Open an Office app...and it asks for the original installation disk...copies files for about 10 minutes and then Office works again. Read through the posts here and you will see that 2009 is NOT good
     
  3. kyros15

    kyros15 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    3
    thank you my friend
     
  4. TerryFox

    TerryFox Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2005
    Posts:
    217
    That not true . I have done so and my Office is fine , no problems at all .

    Also I haven't had any issues with 2009 so far . I already made 3 restore image . Twice for XP and once for Vista . No problems at all ... Only thing I see is it different with the platform but once understanding it ? Its ok , I don't mind it .
     
  5. bobmitch

    bobmitch Registered Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Posts:
    117
    Location:
    Texas
    Sorry...but I just restored a 2009 image and when I got back into Windows my Office 2007 wouldn't work. I had to insert my Product CD and let it to a repair...then it worked. Maybe good for you but others are having issues. Have you restored yet? I am in the middle of restoring a TI 11 image because 2009 caused issues. It's not that black and white. Why let others waste money until the product is fixed. You have made the images...but have you restored oneo_O??

    Not just MY imagination

    https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=223899

    Kyros15...you are most welcome. Read up on as much as you can here....make your own decision. Proceed with caution
     
  6. TerryFox

    TerryFox Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2005
    Posts:
    217
    You didn't read my post clearly . I said I did restore 3 times already . Twice for xp and once for Vista ... No problems at all and the images were created by version 11 , restore using 2009.
     
  7. bobmitch

    bobmitch Registered Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Posts:
    117
    Location:
    Texas
    OK...so you restored a TI11 image using 2009...I get that. But in order for the issue with MS Office to come to fruition...you have to back up with 2009 and restore a 2009 image. I am currently experimenting a bit. Restoring a TI11 image right now with 2009, as you did. If it works...a somewhat viable option...but why waste the money on 2009 when TI 10 and TI 11 do work?
     
  8. TerryFox

    TerryFox Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2005
    Posts:
    217
    Good to hear and I hope ATI come out with a fix with your other problem
     
  9. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Thank you for using Acronis True Image

    The issue is well-known. Our Development team is working to fix it. Meanwhile, you can overcome the encountered issue in the following way: you should exclude .bak extension from the list of files to exclude during the backup operation. The issue should not be reproduced.

    Thank you.

    --
    Oleg Lee
     
  10. TerryFox

    TerryFox Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2005
    Posts:
    217
    No offense and I'm sure Acronis staff is working hard but if Acronis could of mention this statement sooner I probably wouldn't of ask for a refund which I did . I believe most people here are upset because of the fact they are just sitting waiting to hear something from Acronis . If Acronis would of said okay we understand there bugs pls allow us the time to work on it or something like that I'm sure most wouldn't be so upset . Just a thought of a opinion .
     
  11. Ade 1

    Ade 1 Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Posts:
    471
    Location:
    In The Bath
    The solution for this problem was posted on these forums over a week ago and the new build 9646 is set not to exclude any files by default so this problem won't exist anymore.

    ATI2009 is working absolutely great for me. Great product! :thumb:
     
  12. WOEHAA

    WOEHAA Registered Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Posts:
    13
    I admit .. I still have to download the latest update, but I can say that I really would like v11 to work for me (I would reinstall it, if it were possible on my system)

    For one I am really curious for the marketing report that shows the absolute need for all the features v2009 nowadays has.

    And at acronis people probably do work hard to solve all the issues.
    But - for example - it remains a sad fact that uninstall tools (which have proven to be essential) must be found on a seperate forum like this one instead of the support page *cough* at acronis' homepage

    .
     
  13. TerryFox

    TerryFox Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2005
    Posts:
    217
    My point wasn't just for that one fix . It was meant in general . I'm saying whenever there is a few bugs or what not it would be nice if Acronis would post something about it , instead of waiting sometimes weeks not knowing
     
  14. oldaussiedog

    oldaussiedog Registered Member

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Posts:
    66
    Unfortunately this is not quite correct. The installed program (build 9646) no longer defaults to excluding files, but the recovery CD still does, so if making a backup using the Recovery, it remains for the user to remember to untick it manually.
     
  15. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Thank you for using Acronis True Image

    Release notes about the new build of Acronis True image Home 2009 are available here

    Thank you.

    __

    Oleg Lee
     
Thread Status:
Not open for further replies.