NOD32 2.0 BETA IS OUT !!!

Discussion in 'NOD32 Early v2 Beta' started by Technodrome, Dec 23, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    http://www.eset.sk/img/banner.gif

    http://www.eset.sk

    Program is in English!
    http://www.eset.sk/nd98enstb1.exe - 9x/ME
    http://www.eset.sk/ndntenstb1.exe - NT/2000/XP



    Technodrome
     
  2. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    Hi Tech.
    Is it for everyone to try out, or do you have to apply ,or something like that
    Regards
    Ole :D
     
  3. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    Publicly made! No registration needed!

    Its running smoth on Windows XP!

    Nice job done guys!!!!



    Technodrome
     
  4. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    Great, ill try it too later this evening :D
     
  5. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    Installed, and up and running now.
    Runs very fine here too. :D
    As Tech said- nice job dobe- very nice indeed :D
    Regards Ole
     
  6. Ledendo

    Ledendo Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    23
    Yes, really great job, runs very fine on my 98 box. However I cannot find the setup dialog to create mirror copies of the virus signature files. The present stable version provides a way to create these to burn them on a CD. I have my system partitioned into various partitions and thus would really like to have this option again in order to update the other partitions. Am I just too blind to find this option or is it missing in the beta and if so, will it be in the final?
    The help file mentions that the "mirror copies" options are available in the admin mode (same as in present stable version), but they aren't...
    One last remark: The scanning speed has improved on my system, although the memory usage is higher. The most noticeable effect is that Amon is scanning more quickly when opening runtime packer compressed exes.
    And one final: When checking the "scan all files" option in the scan target selection, the extension list turns white (ie empty) rather than greyed out...bug or feature?
    That's it for now, will have some more testing now...:).
     
  7. kabronsete

    kabronsete Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Posts:
    4
    I found that it's unable to scan into new rar files (3.0) I readed that this must work in this version :(

    Regards,
     
  8. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    It does!


    Technodrome
     
  9. :D
    I LLLIIIKKKEEE IT!

    :D

    I had to change the email settings back to normal.. The modules are basically the same with more features in it.. IT HAS QUARANTEE!

    No more 3 icons in the tray, and I can't find the "throbbing NOD" from AMON, anywhere.. I see a more conventional virus warning screen when I executed Eicar..

    I MISS MY THROBBING NOD!

    Otherwise, seriously, folks.. It looks WONDERFUL!
    Congrats to the guys at ESET!

    :D
     
  10. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    I miss the creepy little thing too, but i think we`ll get over it.
    Regards
    Ole :D
     
  11. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    I know! Some people were obsessed by that thing! But you will get over it....

    OR

    NOT :eek:
     
  12. Nom de Plume

    Nom de Plume Registered Member

    Joined:
    Dec 21, 2002
    Posts:
    5
    I have installed the beta, when i try to start AMON, i get the message:
    "Unable to load resident protection" Can anyone help? Thanks
     
  13. Ledendo

    Ledendo Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    23
    Hmmm...still can't find the mirror setup, although the help file definitely mentions it o_O, but well...one thing I like about this new version is the fact that it got much more difficult to remove the amon protection from memory. In the present version a simple terminating of the process seems to be enough, now that removes only the GUI, nice improvement! :)
     
  14. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    Did you restart you computer after installation?
    Do you have another Antivirus installed?


    Technodrome
     
  15. Ledendo

    Ledendo Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    23
    Did you restart your computer? Without a restart AMON cannot load.

    OOPS...a little too late ;)
     
  16. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    Ledendo:

    There are 3 install options to chose from… I did typical for now. Which one you got?


    Technodrome
     
  17. Stan999

    Stan999 Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2002
    Posts:
    566
    Location:
    Fort Worth, TX USA
    I got the same on an WinXP Pro machine. Uninstalled NOD rebooted then installed the beta again and it worked fine.
     
  18. Ledendo

    Ledendo Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    23
    I tried all of them esp. the 3rd one, network admin mode, because this is the mode to chose in the present version, the help file mentions that an additional button will be available in the control center...but there is none
     
  19. Stan999

    Stan999 Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2002
    Posts:
    566
    Location:
    Fort Worth, TX USA
    Runs fine on my WinXP machine. Tried it on one of my kids machines running WinME and MS ICS as the ICS host. Unable to access the internet unless I disable ICS?
     
  20. CARCHARODON

    CARCHARODON Registered Member

    Joined:
    Oct 1, 2002
    Posts:
    68
    Location:
    Portland, Or. USA
    Would someone mind posting a couple screen shots for us who don't like to run beta software. please.
     
  21. Ledendo

    Ledendo Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    23
    Well, I don't have any screenshots at the moment, but at least the mystery of the file extension selection is solved: sometimes reading the help file helps ;). When selecting to scan all extensions the file extension list serves as an exclusion list...hmmm...new feature, but seems to be a useful one...
     
  22. Lithp

    Lithp Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2002
    Posts:
    10
    How long does this beta last before we have to purchase it?
     
  23. JacK

    JacK Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2002
    Posts:
    737
    Location:
    Belgium -Li?ge
    Hi No problem, I'll wait till tomorrow : if nobody else
    has done it before.

    OT : I think ESET team is too clever l;-)
    IMHO it's already a final v but they don't mention it, wise and cautious guys :) (j/k)

    I often saw "final versions" for security apps which where in fact alpha :)

    Joly good shot, ESET team !

    Rgds,
     
  24. Mele20

    Mele20 Former Poster

    Joined:
    Apr 29, 2002
    Posts:
    2,495
    Location:
    Hilo, Hawaii
    WOW! Great work Eset!! :) :)

    I only had a minor problem (as long as it doesn't occur again) and that was that I had ALL my email since Dec 19 suddenly dump into my inbox again when I first opened OE after installing NOD 32 beta. I am assuming this occured because I leave a copy of all mail on the server for five days so I can d/l to Mozilla mail if I want in addition to OE. I assume that is where the double copies of all the mail I had already read came from today? Is this going be a problem if I leave a copy on the server? I had a LOT of duplicate email to delete today!!

    Otherwise, everything went smoothly and I LOVE the new interface. Sleek and easy to use. A minor note, the deep turquoise color is the very color of my automobile and I love that color!

    OOOOPS!!! I just found a MAJOR BUG!!! or I have some setting wrong, but I can't see what it could be. HELP! :( :( Looks like I have to go back to the old version. Unless someone can tell me how to get OE 5.5 to place a copy of a sent message into the sent folder. It is no longer doing this!! Plus, a minor detail, but I don't see any notification, on the emails I have sent as tests to myself at other email addresses and to a friend, that the mail was scanned and found free of viruses. The help manual says that is supposed to be on the email. Why would OE suddenly stop placing a copy of the sent mail into the sent foldero_O Why would this new version of NOD32 affect thato_O? I checked my OE settings and I still have the box "save copy of sent items in sent items folder" checked so OE should be saving the items, but it not doing so since I installed NOD32 ver. 2 beta.

    :) :) :) Messages are now being saved in the sent items folder in OE!!! From all four of my addresses. I didn't change any settings or anything. But I do have finicky W98SE. So, I rebooted and opened OE and sent a test message again. It still wouldn't save the message. So, I closed OE then reopened and on the third reopening, OE started saving the sent messages again. HOORAY!! Because I love this NOD32. I sure didn't want to have to go back to the earlier version.

    PLUS, now the sent messages have the notification that NOD32 checked them! That is so NEAT! :)
     
  25. Mele20

    Mele20 Former Poster

    Joined:
    Apr 29, 2002
    Posts:
    2,495
    Location:
    Hilo, Hawaii
    Here are a couple of screen shots:


    - Image size adjusted to fix borders - LowWaterMark
     

    Attached Files:

Thread Status:
Not open for further replies.