KASPERSKY ANTIVIRUS NEW BUG !!!!

Discussion in 'other anti-virus software' started by Technodrome, Apr 4, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    " Imagine this situation:

    Someone sent you a zip file with infected files in it.
    You scan that zip file and your Kaspersky Antivirus reports nothing infected.
    You unzip files, and since you are assured that everything is clean, you start the file that is infected by a virus that destroys your hard-disk!

    Is this a dangerous situation?
    Kaspersky Lab Technical Support Team doesn't think so!

    The problem is that Kaspersky Antivirus doesn't scan archives when you click on them with your right mouse button and choose Kaspersky Antivirus Scanner from the menu.

    I really wanted to help Kaspersky Lab Team to solve this problem, but it seems that they don't care about it.


    So, I decided to warn everyone who has Kaspersky Antivirus installed on Windows XP about this dangerous situation."

    Read Whole story and conversation between Ognjen Peric and KAV Labs here: http://kasperskybug.tripod.com/continue.htm

    I tried it myself and this guy is right. KAV doesn't scan archives when you use right click. KAV Version dated 04/02 didn't fix it yet.

    Is KAV team really that stupido_O?
    Please read these responds to Mr. Peric from KAV Team. The will make you look stupid…

    Technodrome
     
  2. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    TD,

    Thanks for the heads up; this sounds serious indeed for XP users. I'll drop Eugene Kaspersky an email right away.

    regards.

    paul
     
  3. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    Thanks Paul
    Let us know about possible respond from KAV Labs.

    Technodrome
     
  4. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    Sure thing!

    regards.

    paul
     
  5. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    Well, Eugene is fast as usual; here's a copy and paste from his answer - just arrived:

    No time to check for the moment; TD, how about it?

    regards.

    paul
     
  6. TD

    TD Guest

    I did change default setting and nothing happend. It has nothing to do with KAV setting. This is KAV bug that for some reason KAV Team don't want to hear or don't care about it...

    At the moment KAV "right click" feature under XP is useless...

    I hope that someone else here at this board is running XP and KAV 4. If you do please let us know about this problem.

    Technodrome
    (Lost my Password)  :-/
     
  7. root

    root Registered Member

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Posts:
    1,723
    Location:
    Missouri, USA
    If anybody's interested, I don't have that problem with Win2K SP2, KAV 4.0.1.67.
     
  8. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    Windows XP is effected with this problem.

    Windows 9x/ME and 2000 are not.

    Technodrome
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.