Zoner Photo Studio 15 Home is free today

Discussion in 'other software & services' started by Victek, Feb 26, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,127
    Location:
    USA
  2. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    2,434
    Location:
    Europe
    Thanks, it's a nice program and I use version 13; now I run to download...:)
     
  3. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,127
    Location:
    USA
    Yes, I just wish I could get it to run on my Windows 7x64 desktop. It works fine on my laptop though.
     
  4. gerardwil

    gerardwil Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2004
    Posts:
    4,748
    Location:
    The Netherlands
    Shouldn't be a problem on Win7 (64). Btw the deal is extended with one more day
     
  5. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,127
    Location:
    USA
    Yes, I know it shouldn't be problem, but there's some incompatibility with my system - perhaps some other software on it or maybe something missing, I don't know. I worked on it with Zoner support for v14 and we couldn't figure it out. I was hoping v15 might work, but the issue is the same.

    In case someone has any ideas this is error message I received when trying to run ZPS 15.

    The application was unable to start correctly (0xc0000022)

    It installs without error, but then won't run.
     
    Last edited: Feb 27, 2013
  6. Warlockz

    Warlockz Registered Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Posts:
    642
    It sounds like something is missing or corrupt in your OS, try

    sfc scannow to check for and repair corrupted files
    http://www.sevenforums.com/tutorials/1538-sfc-scannow-command-system-file-checker.html

    Or repair install
    http://www.sevenforums.com/tutorials/3413-repair-install.html

    Or are you using a HIPS/Firewall that is set to create rules for its self? i always have some software that wont run unless I explicitly allow it to run through my HIPS/Firewall...

    hope this may help........

    you can also seek help at sevenforums.com, if you still cant find an answer to the issue here at wilders!
     
    Last edited: Feb 27, 2013
  7. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,127
    Location:
    USA
    Thanks for the suggestion. It took a little sorting, but I was eventually able to successfully run System File Checker which fixed some files. After that ZPS worked fine!
     
  8. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,127
    Location:
    USA
    So, now that I have Zoner Photo Studio 15 working on Windows 7x64 my question is why are there 32 bit and 64 bit EXEs, and why choose one over the other?
     
  9. 0strodamus

    0strodamus Registered Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Posts:
    1,047
    Location:
    United Surveillance States
    One example could be that your scanner will only work with the 32 bit version.
     
  10. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,127
    Location:
    USA
    Thanks for the tip - I'll have to test that. On the flip side why use the 64 bit EXE? Is there a noticeable difference in performance or some other advantage?
     
  11. 0strodamus

    0strodamus Registered Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Posts:
    1,047
    Location:
    United Surveillance States
    You're welcome. I discovered it when I tried to scan something into PDF-XChange Viewer. Thankfully, there was some information on their website so I didn't waste too much time trying to figure it out.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.