Zemana AntiMalware 2 BETA

Discussion in 'other anti-malware software' started by Emre TINAZTEPE, Jan 20, 2015.

  1. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,977
    I hadn't accessed this snapshot for 11 days, and I had last run v2.19.1.797 (Portable) on January 1st. I loaded the portable version and found there was an update.

    However, from then on it seemed trying to run/update caused another program to detect a virus in a temp file in another program.

    ScreenShot_F-Secure Safe_ FP_03.gif
    ScreenShot_F-Secure Safe_ FP_04.gif

    More screenshots show various interactions and messages when running ZAM earlier today. After, excluding the one file from scanning by F-Secure Safe, no further problems occurred.

    ScreenShot_F_Secure_Safe_False positives_02.gif ScreenShot_F_Secure_Safe_False positives_03.gif ScreenShot_F_Secure_Safe_False positives_04.gif
     
  2. ida15

    ida15 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Posts:
    202
    Location:
    Bosnia and Herzegovina, Sarajevo
    -Yes, it's OK, sorry for the delay in my response.
     
  3. ida15

    ida15 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Posts:
    202
    Location:
    Bosnia and Herzegovina, Sarajevo
    -Hello,

    It is not directly related to us, but I suggest you go to directly to our page and manually download ZAM.

    If the problem still persists, I advise you contact our support team: support@zemana.com and they will be able to assist you and figure out what is going on.

    Best regards,

    Ida
     
  4. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,398
    Location:
    Germany
    Hi all

    Zemana Anti-Malware 2.19.2.808
    • This is the stable release of the previous BETA version (2.19.1.80:cool:


    • http://cdn9.zemana.com/AntiMalware/2.19.2.808/Zemana.AntiMalware.Setup.exe

      Portable

      http://cdn9.zemana.com/AntiMalware/2.19.2.808/Zemana.AntiMalware.Portable.exe

      Free

      http://download.zemana.com/api/products/antimalware-free

      Portable

      https://zemana.com/Download/AntiMalware/Portable/Free/Zemana.AntiMalware.Portable.exe


      Petrovic, 15 minutes ago

      With best Regards
      Mops21
     
    Last edited by a moderator: Jan 19, 2016
  5. ghodgson

    ghodgson Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Posts:
    835
    Location:
    UK
    Thanks Mops21 just updated from within the programme.
     
  6. pb1

    pb1 Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2014
    Posts:
    786
    Location:
    sweden
    Hi

    Anyone else getting the message from IE11 that - the signature is damaged or invalid - after download of ZAM.Premium?
     
  7. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,398
    Location:
    Germany
    Yes see my post Nr 1617 and the answer from ida15 post Nr 1619

    With best Regards
    Mops21
     
  8. pb1

    pb1 Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2014
    Posts:
    786
    Location:
    sweden
    Thank you!
     
  9. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    1,044
    Location:
    Baden Germany
    Same day update: 2.19.1.842
    portable-free
    https://zemana.com/Download/AntiMalware/Portable/Free/Zemana.AntiMalware.Portable.exe
     
    Last edited by a moderator: Jan 19, 2016
  10. chrcol

    chrcol Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Posts:
    978
    Location:
    UK
    can confirm the auto update system works well, have updated to the latest version.
     
  11. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    1,044
    Location:
    Baden Germany
    What You experienced was no auto-update, just a update notification.

    There are forced updates, that install without user action.
    They only are deployed when critical.
     
  12. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,291
    Location:
    Among the gum trees
    Hey guys,

    I'm sorry if this has been asked and answered in this thread but I've never tried ZAM and I'm not keen on reading nearly 70 pages of this thread.

    Does the free version have any processes or services running when not in use?

    Thanks.
     
  13. PaleDark

    PaleDark Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2015
    Posts:
    55
    I myself ran ZAM portable free. There is no real-time protection. Hence there is no process running when not in use.
     
  14. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,809
    Fixed:

    https://www.zemana.com/WhatsNew/?ProductID=2
     
  15. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    8,073
    The free version loads at startup. But this can be disabled from the advanced settings. I'll see if I can check to see if the ZAM service still gets loaded.
     
  16. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,291
    Location:
    Among the gum trees
    Thanks Roger.
     
  17. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,977
    Hello Ida,

    Regardless ...A new day, another snapshot and different security software combination...This time updating from v2.19.1.797 portable to v2.19.1.842 portable.


    This time I ran into a server problem, but the update came through after a retry...

    ScreenShot_ZAM portable_new update v2.19.1.737_10.gif ScreenShot_ZAM portable_new update v2.19.1.737_11.gif ScreenShot_ZAM portable_new update v2.19.1.737_12.gif
    ScreenShot_ZAM portable_new update v2.19.1.737_14.gif
    ScreenShot_ZAM portable_new update v2.19.1.737_15.gif
     
  18. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    8,073
    @Krusty13 I just checked on a computer running the free version, and the ZAM service still is loaded when the ZAM is set to not launch at startup.
     
  19. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,291
    Location:
    Among the gum trees
    Ah! So like SAS (SUPERAnti-Spyware), it needs a service running.... sigh.
    @ ZAM developers, why??
     
  20. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,809
  21. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,977
    Sweet, another beta...Two quick, for me keep up. ;)
     
  22. chrcol

    chrcol Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Posts:
    978
    Location:
    UK
    yes I read the posts here about the new update, went into the app, manually checked for an update, was detected, installed, no issues.
     
  23. XhenEd

    XhenEd Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    536
    Location:
    Philippines
    I'm not sure if I'm the only one who experiences this, that ZAM cannot continue to update when internet speed is slow. It just stops and then later it will say that update has failed. And instead of continuing the previous download, it will start from the beginning. This is happening to my ZAM every time that our home experiences slow internet connection due to various reasons.

    Actually right now, my ZAM is not yet updated to the latest version. I think I have retried updating ZAM for more than 7 tries consecutively now without success.


    Edit: Just so you know, our internet connection speed is not very, very slow. So, there should be nor reason that ZAM should have difficulty updating. My AV even downloads fine right now. I could even download something in the internet without timeouts.
     
  24. ida15

    ida15 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Posts:
    202
    Location:
    Bosnia and Herzegovina, Sarajevo
    -Hello @XhanEd, you do require a stable internet connection in order to update to the latest version of Zemana AntiMalware.

    Best regards,

    Ida
     
  25. XhenEd

    XhenEd Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    536
    Location:
    Philippines
    But I can consider our internet connection as "stable". I wouldn't be able to reply immediately to this thread if it is not. As I said, I can download something reliably right now, although very slow. Kaspersky was even able to update well just recently without errors in its logs about update.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.