XP Windows Security Center Not Recognizing NOD32

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by Supersnake, May 2, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Supersnake

    Supersnake Registered Member

    Joined:
    Jul 12, 2003
    Posts:
    121
    Odd one, anyone else experiencing this today?

    XP's "Window's Security Center" is displaying their 'red shield' alert icon on my system task bar alerting me that "Virus Protection Not Found - No AntiVirus Software Is Detected On Your Computer".

    However my Nod is up and running :rolleyes:

    Nod displays its 'green icon', detects the EICAR test virus and is doing all it should be doing. I just now tried disabling NOD protection and then re-enabled it but Windows Security Center still isn't seeing it. What gives?


    ----------------------------------------------------
    Version 3.0.642.0
    Virus signature database: 3071 (20080502)
    Update module: 1023 (20080229)
    Antivirus and antispyware scanner module: 1109 [20080418]
    Advanced heuristics module: 1070 (20080212)
    Archive support module: 1077 (20080422)
    Cleaner module: 1027 [20080418]
     
    Last edited: May 2, 2008
  2. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,802
    Location:
    Texas
  3. Supersnake

    Supersnake Registered Member

    Joined:
    Jul 12, 2003
    Posts:
    121
    Thank you very much Ronjor. The information in that link provided me with the necessary instructions for making the repair

    Supersnake
     
  4. Jules31

    Jules31 Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Posts:
    15
    Location:
    Auckland, New Zealand
    I tried the fix in the link:
    Using Windows Explorer, delete all files in the C:\Windows\System32\Wbem\Repository directory after stopping the Windows Management services.
    It didn't work
    But I installed Windows XP Service Pack 3 and now NOD is reporting it is installed.

    And something else not specifically related:
    I might add that Symantec Norton Antivirus turns off the Windows Security Centre service, and when it is installed it sometimes doesn't get turned on again. The fix for this is to go and turn on the service and make it start automatically.
     
Thread Status:
Not open for further replies.