WSA doesn't work with PerfectDisk 13?

Discussion in 'Prevx Releases' started by DoctorPC, Jan 13, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DoctorPC

    DoctorPC Banned

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Posts:
    813
    Ugh. Installed WSA to test it out, and it kept crashing PerfectDisk13 via the PDAGENTS1.EXE file.

    I checked, it's not a monitored process in WSA. Google tells me others have had issues in the past with WSA and PD, are these issues still common?

    Any tips?
     
  2. DoctorPC

    DoctorPC Banned

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Posts:
    813
    This bug happens when WSA detects a threat. Such as EICAR test file. Immediately when the threat is discovered, PerfectDisk13 (PDAGENTS1.EXE) crashes.

    My guess - there is a conflict on handles. PD tries to intercept any bad fragment write attempts, WSA is intercepting as well - and thus - crash. That's a rough guess. The defining aspect of PD13 is the realtime fragmentation prevention system, so this is a pretty serious WSA issue!
     
  3. DoctorPC

    DoctorPC Banned

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Posts:
    813
    My suspicions were confirmed. When I disabled PerfectDisk13's Opti-Write, which is the module that intercepts bad fragments prior to write, WSA did not crash PerfectDisk when a threat was discovered.

    There aren't any methods to exclude monitoring within PerfectDisk13 in regards to OptiWrite, so it's WSA's call on this one.

    Any suggestions aside from disabling Optiwrite? (which won't happen)
     
  4. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,012
    Location:
    on my zx10-r
    i made a thread about this a while back and had the same issues with perfectdisk and wsa. for me 12.5 was not working while 13 did though. so this is odd.
     
  5. DoctorPC

    DoctorPC Banned

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Posts:
    813
  6. bwb1

    bwb1 Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Posts:
    113
    Location:
    UK
    PD 13 and previous running fine with KIS and WSA here with all at default.
     
  7. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,730
    Location:
    localhost
    It may be linked to whilisting. Contact support to be sure that specific process is whitelisted in their database...
     
  8. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    I agree - you will be able to tell if the process is active and you open Control Active Processes: if it is marked as "Monitor", change it to "Allow" which should fix it.
     
  9. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    Hello,

    FYI...
    Up until Jan. 9, PD13 files were monitored. I wrote into support and had them whitelisted. Working fine here on my system now....
     
  10. DoctorPC

    DoctorPC Banned

    Joined:
    Jan 9, 2014
    Posts:
    813
    I had them set to allow under active process control, and it was still crashing.

    Mind you, this was happening on a fresh, isolated laptop I use for testing, and then verified on an 'operational' desktop. It crashed both systems, but only when PD13 and WSA were paired together. That's running the latest full release of PD13 - by the way.
     
Thread Status:
Not open for further replies.