Wireless Base Station

Discussion in 'LnS English Forum' started by AAP, Nov 22, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AAP

    AAP Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2003
    Posts:
    117
    Hello, To all

    Someone please help me with this dumb
    thing my sons installed it & i hate it here is
    the problem i am having i go online all is great
    for say 20 or 30 mins then connection is bye bye

    then i get this from LnS
    netbios-ns=137 & then an ip # not sure if
    i should post it out in the open

    now if i do a reboot all is great again
    tell i go for 20 or 30 mins so i go & call
    Microsoft support & after say a year

    this is what they had me do Uninstall
    reinstall now 4 times then they said hey
    it maybe your firewall because this came
    with a firewall so to make them happy

    i disable LnS well any idea what is going on
    anyone at all please going nut's here
    or should i just remove this CRAP & get
    something better

    Thank you
     
  2. AAP

    AAP Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2003
    Posts:
    117
    Hi,All

    More info i was using Linksys Router
    without one problem so i was thinking
    that i would go for the Linksys wireless

    so please tell me if anyone thinks this
    is a good move or not

    Thank you
     
  3. CrazyM

    CrazyM Firewall Expert

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,428
    Location:
    BC, Canada
    Hi AAP

    Is it from a private IP on the LAN side? (192.168.xxx.xxx)
    Do you have any LAN rules in place?

    Could you clarify your set up. Is the router still in place with a WAP added, or did you get a new wireless router? Set up for wireless can be confusing and result in lost connections at times.

    Regards,

    CrazyM
     
  4. Phant0m

    Phant0m Registered Member

    Joined:
    Jun 7, 2003
    Posts:
    3,684
    Location:
    Canada
    AAP

    * Does this problem happen Only when Look ‘n’ Stop is Running?
    * What Rule-set you using? If it is EnhancedRulesSet.rls, has it been modified since Installation of Look ‘n’ Stop?
    * What Windows version you using?
    * Is DHCP enabled?

    Can you also E-mail me Raw-Log of these events?
     
  5. AAP

    AAP Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2003
    Posts:
    117
    Hello,CrazyM

    Ok for the first one i have know idea what
    you just asked me sorry more info

    for # 2

    Ok i had the Linksys Router installed came home
    & my boy's had uninstalled it & said look what we
    did good god here is what they installed for me

    or i should say for them it's called the

    Microsoft Wireless Base Station
    Router with integrated wireless access point
    & 4-port Ethernet switch

    sorry if this is not the info you need just
    tell me what you are looking for & i will try
    & help both of you at this point i would
    just like to take this give it to the dog

    Thank you
     
  6. AAP

    AAP Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2003
    Posts:
    117
    Hello,Phant0m``

    I'm back hehe now that is what i am trying to
    find out so i am on the net just using there
    firewall talking about the one that came with
    the wireless CRAP so i will have to see & lit you know

    i hope it is not LnS i like this firewall

    & yes i am using the EnhancedRulesSet.rls,
    & it may have been modified

    i'm on WinXP-Pro

    DHCP enabled = Yes

    Please tell me if this info helps at all
    if no just tell me what i need to do here
    & i will do as both of you ask no problem

    Thank you
     
  7. AAP

    AAP Registered Member

    Joined:
    Jul 30, 2003
    Posts:
    117
    Hey,Guy's

    Man i hate this i think the problem i was
    having was that the firewall that came with
    this thing is trying to send out & LnS is

    doing it's job & stops what it is doing
    talking about the other firewall so is there
    a way to keep LnS & work around this thing

    i think it's LnS because it has not happen
    from say 9:AM tell now well what do you think

    Thank you
     
  8. CrazyM

    CrazyM Firewall Expert

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,428
    Location:
    BC, Canada
    Hi AAP

    Do you have some sample log entries of what LnS is blocking?
    One thing that comes to mind is that the Microsoft Wireless Basestation may have UPnP enabled and you may be seeing that.

    Regards,

    CrazyM
     
Thread Status:
Not open for further replies.