WindowXP firewall help please

Discussion in 'other firewalls' started by Slippers, Apr 30, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Slippers

    Slippers Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2005
    Posts:
    4
    Location:
    Cambridge
    Hi... I've been having problems getting into my windows firewall. I'm not sure when it happened but when I went into it I noticed it was off.
    When I tried to get into my firewall settings this is what it says.....
    " Can not display becase the associated service is not running"
    IT ASKS ME IF I WANT TO RUN IT.. I say ok..Then
    "Windows cannot start the Windows firewall/internet connection sharing ICS service"
    I went into micosoft windows and done what they said and I'm still unable to enter...
    Got any ideas what happen? And how I can get it back on?
     
  2. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,794
    Location:
    Texas
    Start, run, type services.msc and scroll down to the windows firewall line, double click the line and see if it is disabled. If so, start the service.

    By the way Slippers, Welcome to Wilders. :D
     
    Last edited: Apr 30, 2005
  3. INTOXSICKATED

    INTOXSICKATED Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Posts:
    485
    Location:
    Suburbia Hell
    have you done any tweaking? sounds like you may have disabled some features that you need. start here:

    go to start>control panel>administration tools>services. scroll down and see if you have windows firewall/internet connection sharing (icf) disabled. if so, right click-it and select properties. change start-up type to enabled.
     
  4. INTOXSICKATED

    INTOXSICKATED Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Posts:
    485
    Location:
    Suburbia Hell
    that'll work too! lol :D
     
  5. Slippers

    Slippers Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2005
    Posts:
    4
    Location:
    Cambridge
    I tried both....I't enabled....But now it says...
    Error 10047 An address incompatible with the requested protocol was used..
    Any other ideas :)
     
  6. INTOXSICKATED

    INTOXSICKATED Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Posts:
    485
    Location:
    Suburbia Hell
    have you recently installed ms anti-spyware?
     
  7. INTOXSICKATED

    INTOXSICKATED Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Posts:
    485
    Location:
    Suburbia Hell
    if so, you might want to check out this post.
     
  8. Slippers

    Slippers Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2005
    Posts:
    4
    Location:
    Cambridge
    WOHHO..Thank I got my fire wall back up...I would like to thank you for your time in helping me... ;)
    Just one more Question now....I did that doctor sace, and it found 2529 Infections ...Is there anything I can do about that? :)
     
  9. INTOXSICKATED

    INTOXSICKATED Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Posts:
    485
    Location:
    Suburbia Hell
    what's doctor sace?
     
  10. INTOXSICKATED

    INTOXSICKATED Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Posts:
    485
    Location:
    Suburbia Hell
    you may want to try scanning with ad-aware or spybot search& destroy. they are both free and can remove most infections. i use them both along with spywareblaster, which is usually good to install once your system is clean.
     
  11. Slippers

    Slippers Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2005
    Posts:
    4
    Location:
    Cambridge
    The site you told me would help....Spyware Doctor 3.2 Window ...
    It did the scan for me but to fix the infections I would have to puchase the program...Thanks once again and I will try the ones you just gave me ;)
     
  12. INTOXSICKATED

    INTOXSICKATED Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Posts:
    485
    Location:
    Suburbia Hell
    ohhhhhh. yea, try the first 2 i gave you. they will help get rid of most, if not all of your infections.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.