Windows Firewall

Discussion in 'other firewalls' started by thee_ozzy, Mar 6, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. thee_ozzy

    thee_ozzy Registered Member

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Posts:
    13
    Hey guys, i have this problem with windows firewall and when i start my computer and logon the windows firewall dosnt start up automatically so each time windows starts up i need to start it manually. Does anyone know how i can get it to start up automatically when i logon. Thanks for reading *puppy*
     
  2. snowbound

    snowbound Retired Moderator

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Posts:
    8,723
    Location:
    The Big Smoke
    Hi thee_ozzy,

    Do u have LooknStop firewall installed too?

    Let us know as this is the LnS support forum. ;)

    (this thread will be moved to a more appropriate forum if not)



    snowbound
     
  3. thee_ozzy

    thee_ozzy Registered Member

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Posts:
    13
    o, sorry guys. I have posted in the wrong section. I should of posted in the 'other firewalls' section, is there any chance of this topic being moved? :(
     
  4. snowbound

    snowbound Retired Moderator

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Posts:
    8,723
    Location:
    The Big Smoke
    I'll move it now. ;)



    snowbound
     
  5. zcv

    zcv Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2002
    Posts:
    355
    When you bring up the Security Center, what does it say about a firewall running? The Security Center is a SP2 feature.

    Do you have a 3rd party firewall running? If WF detects a firewall that it recognizes, it'll shut itself off.

    Do you have the WF service set to start "automatically"?

    Regards - Charles
     
  6. thee_ozzy

    thee_ozzy Registered Member

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Posts:
    13
    Yus, it detects a firewall running ( zonealarm ).

    But where do i set the setting to automatically, or should i not worry about that.
     
  7. Marja

    Marja Honestly, I'm not a bot!!

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Posts:
    4,553
    Location:
    In the Vast Fields of My Mind
    Don't worry about Windows firewall if you have one running, they don't need to be running together, it might even mess up your computer.

    Just use one firewall, thee_ozzy, that's enough -- so far!!:D
     
  8. zcv

    zcv Registered Member

    Joined:
    Dec 11, 2002
    Posts:
    355
    Hello thee_ozzy,

    That question is only relevant if you did not have a 3rd party firewall about which you were silent.

    Obviously it does and indeed did shut itself off upon detecting ZA, which is what it's supposed to do.

    FYI: WF is a XP Service. To access: Start > run > type services.msc > ok.

    Scroll down to Windows Firewall. DO NOT shut the Service down, if something happens to ZA, WF will start itself.

    You can test that for yourself: shut ZA off - rightclick ZA tray icon > shutdown, and see what WF does.

    Regards - Charles
     
    Last edited: Mar 7, 2005
  9. thee_ozzy

    thee_ozzy Registered Member

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Posts:
    13
    Thanks zcv, Marja, snowbound and the other guys for helping me, you have been a real help :)
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.