Win 7 and context menu

Discussion in 'ESET Smart Security' started by bubu83, Aug 9, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bubu83

    bubu83 Registered Member

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Posts:
    21
    hello, i have just installed ESS4 on win 7 and i have noticed that the context menu exists only in the folder context menu. There is not on a file context menu. Reinstalled ess4, but same result.

    help!

    thanks in advance.
     
  2. proactivelover

    proactivelover Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Posts:
    840
    Location:
    Near Wilders Forums
    no problem here using ess v4.0.437 on win7 rtm build 7600
     
  3. bubu83

    bubu83 Registered Member

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Posts:
    21
    good for you, but i'm looking for a solution/help.
     
  4. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    4,047
    Location:
    USA
    Uninstall, reboot, open regedit and search for "eset smart" and remove all entries, particularly any that have to do with "context menu shell extension". Also open windows explorer and remove anything left in your user profile. Though it might not be necessary, I would probably reboot at this point. Then reinstall.
     
  5. E-Buzz

    E-Buzz Registered Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Posts:
    109
    Just to confirm, same thing here. Win 7 RC, ESS 4.0.437.0
     
  6. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    4,047
    Location:
    USA
    I don't expect anyone to put much effort into fixing anything on the RC, but the RTM is available to some. If the RTM has this problem it would probably be helpful to know if this is 32 or 64 bit, as I am sure they use different shell extensions. And they still might say it isn't supported because 7 is not a public release. :(
     
Thread Status:
Not open for further replies.