Wilders slow to load.

Discussion in 'General Topics' started by Blackcat, Sep 23, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    For the last 24 hours I am finding that to get into the site and loading web pages within the site very slow to load.

    Typically 30s to load the main Window and about 10-20s to switch between pages.

    This is the ONLY site that is showing this behaviour.

    Seen this slow loading in early morning and throughout the day.

    Any ideas?
     
  2. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    Thanks. I thought it was my browser.:p
     
  3. LoneWolf

    LoneWolf Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Posts:
    3,408
    No problems here today, it's been very quick to load.
     
  4. guest

    guest Guest

    Thank you for posting that as I have the exact same experience here in Germany. :) So I am not alone! Feels like many years back having just a 1200 baud modem or something terrible like that. :D
     
  5. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada
    No problems here from Canada,

    TH

    From the bottom of Page:

    Capture23-09-2012-5.31.02 PM.jpg

    Even faster:

    Capture23-09-2012-5.34.00 PM.jpg
     
  6. LowWaterMark

    LowWaterMark Administrator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Posts:
    17,874
    Location:
    New England
    Those stats are related to the server backend, which is so under utilized that it's ridiculous. (We have way more capacity, server-wise, then we need for this operation. So much memory that the entire database, code base, and image attachments, all fit into memory cache. We almost never read from disk. And for CPU, we've got multiple, multi-core CPUs which average 2-3% utilization. UNIX load is almost always in the ranges from your images, which is next to nothing in utilization.)

    Unfortunately, that isn't where the problem is located. It's network route issues - long pings and packet loss on "some" network routes.

    Those people on a bad route can see horrible page completion times... parts of pages appear, other "objects" are pending... nothing loading for a long time, and maybe 20-40 seconds later, they finally finish coming down. While those a good routes have nearly instant page load times.

    I'll see what I can do... meaning I'll report it and see what they (the hosting company) can do. :doubt:
     
  7. LowWaterMark

    LowWaterMark Administrator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Posts:
    17,874
    Location:
    New England
    Oh, one small possible thing to try in case the route issues are only effecting TCP port 80 traffic... those of you having the issue, try switching to the SSL port instead. Meaning, use https: instead of http: at the start of the site URLs. (We're using a self-signed certificate here, so, you'll need to allow for that.) I had a couple people say the https access actually made the site perform better for them network-wise, over normal http. Anyway, it's worth a try while we're waiting to find out what's what.
     
  8. Aventador

    Aventador Registered Member

    Joined:
    Sep 9, 2012
    Posts:
    420
    No problems at all for me in the US. Even on my iPhone the site is loading fast.
     
  9. guest

    guest Guest

    This is how it looks from here right now, maybe it helps to find the cause?

    Code:
    C:\Users\------->tracert www.wilderssecurity.com
    
    Routenverfolgung zu www.wilderssecurity.com [66.227.46.190] über maximal 30 Abschnitte:
    
      1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  --- my router -----------
      2    25 ms    24 ms    25 ms  --- my ISP -------------- 
      3    25 ms    24 ms    24 ms  --- my ISP -------------- 
      4    29 ms    29 ms    29 ms  rmwc-brln-de01-xe-0-1-3-0.nw.mediaways.net [213.20.149.209]
      5    52 ms    62 ms    37 ms  rmwc-dsdf-de02-pchan-0-0.nw.mediaways.net [195.71.254.226]
      6    45 ms    46 ms    45 ms  xmwc-lond-uk02-xe-0-0-0-0.nw.mediaways.net [195.71.254.58]
      7    68 ms    46 ms    46 ms  g4-0.ir1.london-en.xo.net [195.66.236.130]
      8   157 ms   167 ms   169 ms  vb1042.rar3.nyc-ny.us.xo.net [207.88.13.202]
      9   159 ms   159 ms   171 ms  ae0d0.mcr2.philadelphia-pa.us.xo.net [216.156.0.46]
     10   159 ms   157 ms   157 ms  216.156.8.154.ptr.us.xo.net [216.156.8.154]
     11   146 ms   138 ms   137 ms  ip65-47-115-166.z115-47-65.customer.algx.net [65.47.115.166]
     12     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     13     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     14     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     15     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     16     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     17     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     18     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     19     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     20     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     21     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     22     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     23     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     24     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     25     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     26     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     27     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     28     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     29     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
     30     *        *        *     Zeitüberschreitung der Anforderung.
    
    Ablaufverfolgung beendet.
     
  10. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    No problem here in the US on safari with Open DNS and almost a instant load time.
     
  11. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    It was quite slow during the afternoon CET/GMT+1 (Even on HTTPS). But right now it's as fast as always. :thumb:
     
  12. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    2,825
    Yeah it was was slow for me as well today.
     
  13. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    Still very slow today :(
     
  14. chrisretusn

    chrisretusn Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Posts:
    1,322
    Location:
    Philippines
    Seems OK to me. Temporarily in the US, not Philippines as it says to your right. :)
     
  15. AaLF

    AaLF Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2005
    Posts:
    986
    Location:
    Sydney
    Of all the sites on the web, Wilders for me has been the most reliable year after year, always quick to load. :thumb: :thumb:
     
  16. encus

    encus Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Posts:
    535
    It's ok right now. As fast as ever.
     
  17. encus

    encus Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Posts:
    535
    Yes, the fastest so far :thumb:
     
  18. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,129
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    Forum running sluggish for me today..
     
  19. chrisretusn

    chrisretusn Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Posts:
    1,322
    Location:
    Philippines
    Running A-OK for me, I am back home now too.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.