What is your security setup these days?

Discussion in 'other anti-malware software' started by dja2k, Dec 15, 2005.

  1. TheKid7

    TheKid7 Registered Member

    Joined:
    Jul 22, 2006
    Posts:
    3,559
    I am having trouble getting MS Edge to work in a Sandbox.

    Also, I am using the last Sandboxie version from Sophos. I am worried that later versions of Windows 10 may have issues with this version of Sandboxie and I don't feel like switching to one of the other Sandboxie versions (Open Source, etc.).

    Is it easy to convert over to using one of the other Sandboxie's? Current Sophos Sandboxie INI compatible with other Sandboxie's?
     
  2. Buddel

    Buddel Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2015
    Posts:
    1,578
    I'm toying with the idea of changing my security setup. There are two setups that I have taken into consideration so far:

    (1) Kaspersky Internet Security + OSArmor + Macrium Reflect (my current security setup)
    (2) AppGuard Solo + Windows Defender (or any other AV software) + Macrium Reflect

    What would be your choice? 1, 2 or something completely different? Thanks in advance for your help.
     
  3. Antarctica

    Antarctica Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Posts:
    1,976
    Location:
    Canada
    Hello Buddel,

    On one of my PC, I have been running WD + OSArmor + Macrium Reflect for 3-4 month now. Very light and no problem so far...:) You are not happy with your choice 1 anymore?:p
     
  4. Buddel

    Buddel Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2015
    Posts:
    1,578
    Hello Antarctia,

    Thanks a lot for your post.:thumb: My choice 1 still works, but I would like to give AG Solo a try. However, I'm not sure whether AG Solo is a good choice for a home user. As far as I know, AG is primarily geared towards corporate users, but it does sound interesting.
     
  5. Melionix

    Melionix Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2020
    Posts:
    31
    Location:
    Earth
    Using Sandboxie-Plus it works flawlessly
     
  6. Antarctica

    Antarctica Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Posts:
    1,976
    Location:
    Canada
    Hello Buddel,

    I have been thinking using AG Solo but like you say it is geared towards corporate user and IT IS EXPENSIVE! :'( at least for me...
     
  7. Buddel

    Buddel Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2015
    Posts:
    1,578
    AG is also expensive for me, but I would be willing to pay for it if it is really worth the price. I'm not too sure about it.
     
  8. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,160
    (1) - osa = kis + mac-ref. :thumb:
    you don't need osa with that setup.
    i wouldn't recommend ag if you're a home user.
     
  9. Buddel

    Buddel Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2015
    Posts:
    1,578
    mac-ref?
    My bad. It's Marcrium Reflect, isn't it? Doh!
     
  10. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,160
  11. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,160
    that's right.
     
  12. Buddel

    Buddel Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2015
    Posts:
    1,578
    Thanks for the link, imbd. When I hit the "Try it free for 30 days" button, AOL tells me that this version of AG is not available outside of the US or Canada (I'm in Europe). Apart from that, if the "real" AG version is geared towards corporate clients, I assume that the AOL version of AG is not geared towards home users, either. Maybe I should just stick with KIS + OSA + Macrium Reflect.
     
  13. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,160
    it's your call, bud. tech fortress is aimed at home users but it doesn't matter since you're not eligible.
     
  14. Buddel

    Buddel Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2015
    Posts:
    1,578
    Yep, it doesn't matter in my case, but it does matter if you're in the US or Canada. Anyway, AG is still an option for me. Will think about it.
     
  15. TheKid7

    TheKid7 Registered Member

    Joined:
    Jul 22, 2006
    Posts:
    3,559
    To switch from latest Sophos Sandboxie to Sandboxie-Plus would this be the correct procedure?

    1. Backup the Sandboxie INI file.
    2. Uninstall Sandboxie.
    3. Restart.
    4. Install Sandboxie-Plus.
    5. Overwrite the Sandboxie-Plus INI file with the one that was backed up from the latest Sophos Sandboxie.

    Thanks in Advance.
     
  16. Overkill

    Overkill Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Posts:
    2,343
    Location:
    USA
    Still using Linux 98% of the time
     
  17. Minimalist

    Minimalist Registered Member

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Posts:
    14,412
    Location:
    Slovenia
    OS: Windows 10 21H1 x64

    Real-time protection:
    AM: Emsisoft Anti-Malware
    Backup: Macrium Reflect with Image Guardian
    Content: uBlock Origin in Firefox

    On-Demand tools:
    Scanners: HitmanPro, Norton Power Eraser
    Updates: SUMo
    Passwords: KeePass
    Encryption: VeraCrypt

    I'm trying to stick to basics.
     
  18. Bertazzone

    Bertazzone Registered Member

    Joined:
    Apr 13, 2018
    Posts:
    392
    Location:
    Milan, Italia
    Hardened Microsoft Defender and OS. Edge with µBO Medium Mode
     
    Last edited: Jul 24, 2021
  19. vonvon

    vonvon Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Posts:
    49
    Location:
    Near Paris, in France
    Desktop :
    Kaspersky Internet security - Firefox + Adguard
    Laptop :
    Kaspersky Internet security - Firefox + Adguard
    Laptop 2 :
    Fsecure safe -Firefox + Adguard
    Old Laptop :
    K7 total security - Checkmal anti ransomware - Firefox + Adguard

    Updates : UCheck
    Passwords : Sticky Password
    Regulary backup with Easeus todo home
    Maintenance : Kerish doctor resident
     
  20. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,707
    Location:
    USA
    Just a reminder... member signatures appear only to someone who is logged in. Not logged in, no sig is visable. In addition, when your signature changes, it changes on every post you ever made. So, for example, if someone wanted to see what your setup was back in 2019, your 2019 post would show your present signature. A more effective method of documenting your setup is to post it, because that info will not change like your signature does. HTH

    My current setup is... Sandboxie and some other stuff. :)
     
  21. EASTER

    EASTER Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Posts:
    9,728
    Location:
    U.S.A. (South)
    Same as siggy. No change.
     
  22. Buddel

    Buddel Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2015
    Posts:
    1,578
  23. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    8,038
    OS
    Windows 10 Pro 20H2

    Antivirus
    WiseVector StopX 3.01 Beta, with default settings
    Huorong Internet Security, with HIPS and firewall disabled

    Second Opinion Scanners
    AdwCleaner
    HitmanPro (Trial version)
    Kaspersky Virus Removal Tool

    Browser
    Slimjet (soon to be replaced with Catsxp, which is a fork of Brave with very frequent updates)

    Ad Blocking and Security Extensions
    Slimjet's built-in ad blocker
    Netcraft

    Software Updates
    IObit Software Updater Pro
    Patch My PC
    SUMo

    Cloud Backup
    Koofr
    Tresorit

    System Backup
    AOMEI Backupper Standard


    I recently replaced 360 Total Security Premium with Huorong Internet Security. I'd been running 360 for two years or so, which is probably the longest I've used any security software for. When WiseVector eventually releases a version which registers itself in Windows Security Center (meaning that Microsoft Defender's real-time protection will be disabled), I will most likely run it on its own. In the meanwhile, it's possible I will start using 360 again, instead of Huorong at some point.
     
  24. Antarctica

    Antarctica Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Posts:
    1,976
    Location:
    Canada
    Windows Defender
    NoVirusThanks OSArmor
    Macrium Reflect
    Firefox with unlock origin
     
  25. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,011
    Location:
    Among the gum trees
    Simple and effective. Can't go wrong with that setup. :thumb:
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.