What happened to my backup?

Discussion in 'Paragon Drive Backup Product Line' started by TGMcCallie, Jan 6, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TGMcCallie

    TGMcCallie Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Posts:
    8
    Location:
    Flintstone, GA USA
    I have Paragon Backup & Restore Suite 2010.
    I attempted to back up only My Saved Software folder which is in My Document.

    I did not specify a loction to back it up to as I thought it would ask me for the location. I wanted to restore onto DVD RW disc.

    It showed the progress of loading files and etc. It finally finished.

    The problem is now I do not know where these files were stored.

    I want to store the files onto a DVD rewrite disc and not my C hard disc.

    I got a message that no backup module was created? Now I see a Red X inj my taxkbar and it wants me to set up a restore module.

    I checked to see where it found that I could store it and it showed only my main drive C: Said it would decrease the available storage space by 54%.

    Well I don't want that so I still have not created a place. It did not allow me to store on writeable media via my disc drive.

    What am I doing wrong? Better still what do I need to do.

    I am thinking about getting another WD6400 (640 GB hard disc) to use for storage. Will that work? If so when I create the back up will it back up EVERY file on my hard disc. I prepare taxes and have a lot of tax database for clients and that is especially what I want to back up.

    Help because I have bought this software thinking it will do what I want to do but looks like maybe it will not.
     
  2. CustomHVAC

    CustomHVAC Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Posts:
    57
    In Paragon Drive Backup Pro9, you need to "APPLY" the changes (a GREEN CHECK MARK) once your done. You can Burn the back up to a disc (but if the image took up 50% of your HD Space - It most likely would NOT fit on a cd/dvd.

    You can burn an image & keep it on your Hard Drive or an external drive
    (provided you have a DVD/CD Burner Emulator)
    if not just "save the back up locally" & hit APPLY.

    & YES the external would be a good backup location - Just in case your hard drive dies completely,you'll still be ok.

    Hope 10 is close to my 9 & this helps!
    CustomHVAC
     
  3. SIW2

    SIW2 Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Posts:
    1,572
    Hi tg,

    The suite contains 2 programs.

    1. System Backup - which will look for a suitable location - to store an automatic complete image of the pc. That seems to be what is asking to create the Backup capsule/module.

    System Backup will be running by default.

    If you want to turn it off - go to msconfig and untick "Paragon System Utilities" under the startup tab.

    2. There is also a separate DB10 Pro component, which you use manually to select individual partitions, or files and folders to backup .

    If you didn't specify - it would have placed the saved folder on C - in a yellow arc folder - something like this:

    arc_060110213653256

    You can always copy it to external drive/dvd if like.
     
    Last edited: Jan 6, 2010
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.