Webroot SecureAnywhere Discussion & Update Thread

Discussion in 'other anti-virus software' started by Triple Helix, Jun 6, 2014.

  1. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    why is webroot setting user account control to max now? im having a nightmare of a time with people calling me because stuff is not working right and its only the systems i have webroot installed on im finding user account control set to max.... not cool
     
  2. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,037
    Location:
    Ontario, Canada
    I'm checking on it internally, in the meantime can you get one of them to contact Webroot Customer Service so they can gather some info?

    Thanks,

    Daniel
     
  3. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,037
    Location:
    Ontario, Canada
    @zfactor This is what I have for now and they will update me when there is more info, so if anyone else is experiencing this issue please contact support! Webroot Customer Service
    Thanks,

    Daniel
     
  4. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    had a total of 18 more systems today with the uac maxed out and i know its webroot related because the systems that do not have it installed did not have this happen.
     
  5. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,037
    Location:
    Ontario, Canada
    You are correct and Webroot is working on it and it has to do with the Web Filter of all things.
    Daniel
     
  6. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    problem is many systems will have to be reset. will they be making the program correct the settingo_O? i have hundreds of people using it not really any easy way to reset them all
     
  7. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,037
    Location:
    Ontario, Canada
    Look for a PM!
     
  8. ttomm1946

    ttomm1946 Registered Member

    Joined:
    Jul 23, 2014
    Posts:
    217
    Hi
    I'm now running regular Kaspersky Av alongside WSA plus.....Seems to run ok without slow downs..Any type of adjustments needed?
     
  9. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,037
    Location:
    Ontario, Canada
    Not as far as I know.

    Thanks,

    Daniel
     
  10. ttomm1946

    ttomm1946 Registered Member

    Joined:
    Jul 23, 2014
    Posts:
    217
    YW
     
  11. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    is there a way to disable webroot from turning back uac to max. i keep turning it back down and it will just turn it back up on me. also its causing a bsod on one of the laptops its on because of this.
     
  12. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    also getting a ton of wrsvc errors now in task manager that it had to stop and failed to properly start back up.
     
  13. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,374
    Location:
    Under a bushel ...
    I use Internet Security Plus which I know includes the (LastPass) Password Manager, but I have disabled this add-on in Firefox. I'd rather use the native LastPass, which is already installed.
    But if I re-run the LastPass installer now, I get a LastPass-branded panel that says 'Install Webroot' ...
    I did not proceed because I am not sure if this would install a second separate Webroot version of LastPass.
    This is a new phenomenon; I do not recall this happening before.
     
  14. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,037
    Location:
    Ontario, Canada
    @zfactor and all Webrooters a new Web Filter 1.2.0.27 has been released to solve a few issues such as UAC and.


    Thanks,

    Daniel
     
  15. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    will try it now thanks!
     
  16. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,037
    Location:
    Ontario, Canada
    Let me know how it goes!

    Thanks,

    Daniel ;)
     
  17. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    seems good the only issue is now everyone has to reset the uac so ill still be getting calls for some time.
     
  18. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,037
    Location:
    Ontario, Canada
    Sorry about that and you were the only one to report in public, there was none at the Webroot Community. Glad they fixed it fast! And personally I don't use UAC as I use VoodooShield.

    Also with the release of Firefox 43 you will not be able to use the Password Manger and I'm sure Webroot is working on that. Now we know why Webroot and other AV's only support a couple of Browsers.
     

    Attached Files:

  19. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    i dont use uac either any many people that had this issue dont either. but even if it was turned off webroot went and turned it back on and set it to max.
     
  20. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,374
    Location:
    Under a bushel ...
    It set my UAC to max but after resetting it to default it stayed there.
    My Webroot Filtering Extension is still at 1.2.0.24. Will wait for 27, or is there somewhere I can get it from now, for Firefox?
     
  21. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    i had a few systems where it stayed there but many where after every reboot it was setting to max on me again. that was a very annoying bug for me because it affected so many people who didnt know what or why was happening
     
  22. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,374
    Location:
    Under a bushel ...
    My Firefox 43 64-bit didn't like the Web Filter 1.2.0.27 update. I can't be 100% sure but my FF started crashed repeatedly after this, just disappeared - no upload to Mozilla dialog.
    Disabling the add-on did not work, so uninstalled WSA but on reboot Webroot Installer (wruninstall.exe) was running at 25% CPU perhaps trying to reinstall the add-on?
    Restored image pre-1.2.0.27, disconnected from internet, repeated uninstall of WSA. Incidentally c:\program files (x86)\common files\wruninstall.exe remains on the system.
    No problems with FF 43 64-bit since.
    Probably overkill to have EAM and WSA (though the authors of each maintain each will work with the other), so will ditch WSA for now on my Win 8.1 machine, especially as I have several other issues with WSA (mostly WRData, but also Identity Shield, incompatibility with HMPA keystroke encryption and FF add-ons, web shield FPs, too many lptemp language files).
    It is probably an incompatibilty with other another security app (HMPA?) as I have not had the same problem on my Win 7 machine, which has EIS and WSA (and no HMPA, but does have MBAE).
    Still like WSA though, but wish they could improve the WRData monitoring db cleanup; 35 days left on my 5 device Internet Security Plus, will probably downgrade to 1 AV only license.
     
    Last edited: Dec 20, 2015
  23. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,273
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    Starting with WSA 742 i started to see the UAC after boot and have to click yes to start the app.
     
  24. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,037
    Location:
    Ontario, Canada
    Webroot is aware of the issues with the new Firefox 43 & 43.0.1 both 32bit & 64bit and it's even affecting Mac's users of WSA & Firefox 43 so they are working with Mozilla to get things back on track. And with the new Web Filter 1.2.0.27 should of fixed the issues with UAC. If issues continue please Submit a Support Ticket and they will gather more info and help you.

    Thanks,

    Daniel
     
  25. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,273
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    I do not use FF or Mac or the Web Filter Extension but still get the UAC after boot.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.