VoodooShield ?

Discussion in 'other anti-malware software' started by CloneRanger, Dec 7, 2011.

  1. VecchioScarpone

    VecchioScarpone Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    343
    Location:
    Down Under the Southern Cross
    I did notice a slow computer startup. Also some apps slow startup. Investigating further...
     
  2. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,979
    I installed VS v4.0b beta earlier this afternoon, and I got a couple of popups when I launched Opera browser, which I allowed. Looking at the new 'rulesets feature', I noticed the following, but I don't understand what or if I need to anything about this.

    VS_V4.0b_ install_08.JPG
     
  3. mekelek

    mekelek Registered Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    518
    Location:
    Hungary
    create a new rule to stop the popups, i use digital signature and file insight on all the ones, seem to have fixed it, it didn't apply instantly tho, had to restart my PC.
     
  4. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,979
    Hi, I see many options in the dropdown menus, so the choice is not easy for me to decide:

    VS_V4.0b_ install_09.JPG
     
  5. mekelek

    mekelek Registered Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    518
    Location:
    Hungary
  6. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,979
    No, spam is not correct word. :) Happy clicking on 'next' as follows:

    VS_V4.0b_ install_10.JPG > VS_V4.0b_ install_11.JPG

    > VS_V4.0b_ install_12.JPG > VS_V4.0b_ install_13.JPG
     
  7. mekelek

    mekelek Registered Member

    Joined:
    May 5, 2017
    Posts:
    518
    Location:
    Hungary
  8. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,979
    The rest:

    VS_V4.0b_ install_14.JPG > VS_V4.0b_ install_15.JPG

    > VS_V4.0b_ install_16.JPG
     
  9. shmu26

    shmu26 Registered Member

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Posts:
    1,531
    A general question about VS: why are PDF readers treated as web apps, but MS Word is not?
     
  10. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,979
    :thumb: It looks OK, but will see after I reboot, sometime later. :D
     
  11. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,979
    I just rebooted, and all changes have stuck. :)
     
  12. boredog

    boredog Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Posts:
    2,499
    Not sure about Word but I use Edge to open and edit my PDF's.
     
  13. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    1,049
    Location:
    Baden Germany
    Really?
     
  14. plat1098

    plat1098 Guest

  15. boredog

    boredog Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Posts:
    2,499
  16. Hiltihome

    Hiltihome Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Posts:
    1,049
    Location:
    Baden Germany
  17. VecchioScarpone

    VecchioScarpone Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    343
    Location:
    Down Under the Southern Cross
    Dan did some changes.
    In my case it solved the issues I had with VPN , Windows Settings and slowdowns.
    He is working on an improved beta release, I gather, that should be out in a couple of days.
     
  18. plat1098

    plat1098 Guest

    Is anyone else seeing a delayed shutdown and/or message that Program Manager is still active? On a little old workstation that starts/shuts down in just a few seconds, there was just the message. On main PC, delayed shutdown was very obvious. I've installed alternatively 3.59 and 4.0 beta four times and other causes like Windows updates don't apply here. If VS looks in here now and then, maybe he can check this, especially if others have reported this also.

    I'm keeping 4.0 beta on here, it really does snap. The registration issue also appears to be resolved.

    Edit: one last restart and again, somehow I'm back to "free" version with 4.0. Installing 3.59 over top and Pro is registered so something still isn't right here. In addition, happened to notice constant mystery CPU usage, maybe this causing the shutdown issue. Took the 4.0 beta off, I've had enough.

    VS high process.PNG
     
    Last edited by a moderator: Sep 4, 2017
  19. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,374
    Location:
    Among the gum trees
    Question for VS 4.x beta users - Do you need to use this new Rules Wizard, or can you just allow from the prompts as per normal?

    I fear VS may be becoming more bloated and less user-friendly.
     
  20. VecchioScarpone

    VecchioScarpone Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    343
    Location:
    Down Under the Southern Cross
    @Krusty it seems you read my mind. Even with more knowledge on these matters I most likely not use more than default settings.
    New Rules Wizard fly way above my head, totally scared to touch the Rules setting.:eek:
    But hey that's me surely lots of folks will love it.
    The bloat? Hope your fear (and mine) will remain unfounded.
     
  21. Gandalf_The_Grey

    Gandalf_The_Grey Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    916
    Location:
    The Netherlands
    To quote myself:
    https://malwaretips.com/threads/voodooshield-discussion.63827/page-22#post-667783

    So I hope it is a bug, but I had to use the new rules wizard and it didn't work for me. :(
     
  22. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,979
    I have noticed VS is using too much CPU with new v4.0 beta.

    VS_v4.0b_CPU usage excess_01.JPG
     
  23. VecchioScarpone

    VecchioScarpone Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    343
    Location:
    Down Under the Southern Cross
    @Tarnak
    My CPU reading constantly fluctuate between 20% and 27%. Definitely too much compared to previous version.
     
    Last edited: Sep 5, 2017
  24. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,979
    Yes, it is! But, I won't switch back to v3.59. Hopefully, Dan is following the posts, even though he got banned. I am sure he will fix.
     
  25. VecchioScarpone

    VecchioScarpone Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    343
    Location:
    Down Under the Southern Cross
    I'm on the same page, just thougth to give feed back for Dan consideration and perusal;)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.