VoodooShield ?

Discussion in 'other anti-malware software' started by CloneRanger, Dec 7, 2011.

  1. Gandalf_The_Grey

    Gandalf_The_Grey Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    954
    Location:
    The Netherlands
    Hi Dan, I'm one of the unlucky ones with freeze issues and I use Google Chrome as browser. I hope that you can find the cause. So far I only had 1 freeze with version 3.38.
    Never use sleep mode, my laptop is on or off...
     
    Last edited: Sep 11, 2016
  2. plat1098

    plat1098 Guest

    I do recall a correlation between waking from sleep mode and VS freeze. Use Firefox exclusively and was during the time VS was in use. No Chrome.

    Edit to add: Coming out of sleep can take a number of seconds-- for many it's pretty instantly, isn't it? Maybe that's a good start to troubleshoot vis-a-vis this specific computer and VS, figuring out why it's taking too long to emerge from sleep.
     
    Last edited by a moderator: Sep 11, 2016
  3. ghodgson

    ghodgson Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Posts:
    835
    Location:
    UK
    I use sleep mode a lot and a Chrome Fork browser - Slimjet - I have never had any freezes at all.
     
  4. schmidthouse

    schmidthouse Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Posts:
    26
    Location:
    Sunny Okanagan Valley Canada

    I think this is absolutely the case. The Freeze issue is Most definitely System/Machine oriented! The code is good.....
    I personally have had no freeze issue on any of my Win 10 64Bit Machines, all with layered Security Profiles.
    All of the machines experiencing constant freezing issues throughout the versions of VS, I would wager have a common denominator/s that is causing issues.
    One would have to agree, if it was in the VS code the Freeze would be far more general across many more machines.
    Just my opinion.
     
  5. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    42,809
    My command-line is nearly 3400 characters long but i never had a freeze.
    The last time i used VS was a while ago, but i think it's time for me to test VS again with one of these new beta-versions. :)
     
  6. faircot

    faircot Registered Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Posts:
    228
    Location:
    UK
    Logs sent, Dan.
     
  7. boredog

    boredog Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Posts:
    2,499
    I use either IE or Edge. I double checked my setting and hibernate mode was disabled but sleep mode was enabled. it was set to go night night after 45 min. it always happened after coming out of sleep mode but so far I have not seen the issue with 3.38 beta. also I see malwarbytes Antiexploit driver has been fixed as to not interfere with a couple other programs I have.
     
    Last edited: Sep 11, 2016
  8. askmark

    askmark Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2016
    Posts:
    392
    Location:
    united kingdom
    Agree with you 100%.

    @VoodooShield

    Dan, isn't it now time to ask everyone who is experiencing the freeze issue to provide you with details of the hardware and software they are using? I'm convinced we all share a common component, because it's not happening to everyone.

    There seem to be a number of laptop users here with the problem, me being one of them, but my Win 10 desktop has never had the problem once. Is it mainly laptop users that are affected?

    Just my 2 cents.
     
    Last edited: Sep 11, 2016
  9. ieno

    ieno Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Posts:
    12
    Location:
    Netherlands
    Have been regularly experiencing the freezes on my Win10 AU x64 dual-monitor desktop here, mostly running just Chrome and Skype with VS on autopilot mode. Issue almost always happens after resuming from sleep, although I haven't seen the issue with 3.38 yet (did with 3.37 and all previous versions).
     
  10. simmersK00L

    simmersK00L Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2013
    Posts:
    323
    Location:
    USA
    running 3.38 on 3 win7x64 for a few days now, no freezes here. I run chrome on primary win7, no freezes with 3.38.
    automode memory vs= 35,224k vssvc= 20,388
     
  11. Logethica

    Logethica Registered Member

    Joined:
    Jun 23, 2016
    Posts:
    53
    Location:
    UK
    Hi Dan,
    Happy to report that I still have not encountered any freezes...and I have run most of the 3 Betas..
    But (for the first time ever with a 3 Beta) I was unable to install 3.38.
    With every other VS Beta Avast allowed me to create an immediate exclusion,but with 3.38 it would not.
    I excluded 3.38 from Avast scanning,and tried 3 times to download and run it,but it just would not work.
    I do have maximum settings in Avast,but this is the first problem that I have ever encountered with a VS Install.
    I am currently running 3.37,and will wait until the next release to see if Avast lets it through.
     
  12. khanyash

    khanyash Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Posts:
    2,239
    I think its Avast & not VS prob i.e seems Avast Max settings or Hardened mode is silently blocking VS install.
     
  13. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,098
    Location:
    Ontario, Canada
    @VoodooShield can you check to make sure the USB shield hasn't been broken? In smart mode with email client and browser open nothing showed on the VS shield that I installed a USB Drive.

    2016-09-12_9-31-27.png 2016-09-12_9-31-45.png

    Thanks,

    Daniel
     
  14. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,098
    Location:
    Ontario, Canada
    Since my last post the USB showed up just now on the Shield?

    2016-09-12_9-55-42.png
     
  15. boredog

    boredog Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Posts:
    2,499
    I set mine to smart mode and insert usb and don't see a change on the shield either. I think it did the first time but then not again after that.

    edit: once I laft clicked on the desktop icon it turned red with usb like it should , then clicked to turn back blue and usb warning was still there.

    ok on my machine now in smart mode if I close the browser icon remains blue and doesn't go back to red.
     
  16. Triple Helix

    Triple Helix Specialist

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    13,098
    Location:
    Ontario, Canada
    I can confirm the same issues with no browser or email client open.

    Dan IMHO it's time to take your time with VS and do rush updates.
     
  17. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,899
    Location:
    localhost
    Here I don't use Chrome but manly Edge and IE. So, I am afraid the freeze may be not only related to Chrome.
     
  18. guest

    guest Guest

  19. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    42,809
    Nice idea.
    If the user switches to Install Mode, VS is switching back after a specific interval.
    like: "Suspension Timeout value: x minutes"
     
  20. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,462
    Location:
    Under a bushel ...
    AppGuard similarly has a 20 minute timeout for 'Allow Installs', which can be overridden, or changed in advanced settings.
     
  21. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    5,004
    I just got the flashing VS icon in AutoPilot mode...Anyway, I captured the action...Not sure why VS blocked what looks like something innocuous.

    ScreenShot_VS_3.38beta_VS Alert_unknown action_01.GIF

    ScreenShot_VS_3.38beta_VS Alert_unknown action_02.GIF
     
  22. djg05

    djg05 Registered Member

    Joined:
    Apr 6, 2005
    Posts:
    1,563
    No problems so far using 338 on Win 7 except that the icon remains red all the time in smart mode, it used to be blue?
     
  23. askmark

    askmark Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2016
    Posts:
    392
    Location:
    united kingdom
    Weird, mine is blue in smart mode on Win 8.1 and Win 10.
     
  24. VoodooShield

    VoodooShield Registered Member

    Joined:
    Dec 9, 2011
    Posts:
    5,881
    Location:
    United States
    Hey everyone... I will catch up on the posts asap, but I wanted to give you a quick update.

    Vlad and I are both working on the freeze issue, and I also spoke with https://nerdery.com/ yesterday, and I think they are going to start helping to isolated the issue soon as well.

    The thing is... we have already ruled out tons of possible causes, so the issue is narrowed down big time.

    Just for the heck of it, if anyone who experiences the freeze issue consistently, can you please disable VoodooAi temporarily to make sure this is not the cause, and please let me know! The VoodooAi option is in Settings / Advanced... "Automatically scan blocked files with VoodooAi."

    Thank you!
     
  25. shmu26

    shmu26 Registered Member

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Posts:
    1,538
    how does parent/child work with VS?
    If I allow a process to run, do the child processes inherit that permission?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.