vmware and virtualbox

Discussion in 'sandboxing & virtualization' started by cet, Jan 14, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cet

    cet Registered Member

    Joined:
    Sep 3, 2006
    Posts:
    867
    Location:
    Turkey/İzmir
    I have been using vmware player for some time but I would also like to try the virtualbox.Can these 2 progs be on the same PC or do I have to uninstall vmware player before installing virtualbox.Anyone using both at the same time, any probs conflicts?
     
  2. farmerlee

    farmerlee Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    2,585
    You can have them both installed but you cannot run both at the same time as they confict.
     
  3. Mrkvonic

    Mrkvonic Linux Systems Expert

    Joined:
    May 9, 2005
    Posts:
    8,702
    Hello,
    Installed, yes. Running at the same time, yes ... my experience.
    Did not have issues with VMware Server and VirtualBox churning alongside one another happily. But if you don't have enough ram, fast hard disks or fear something, run them separately.
    Mrk
     
  4. rice4lunch

    rice4lunch Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Posts:
    70
    There's a portable version of virtualbox. ( http://www.vbox.me/ ) You can try it out w/o installing it if you're worried. But I have them both installed on my system w/ no problems so far.
     
  5. farmerlee

    farmerlee Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    2,585
    Whenever i ran workstation and virtualbox together at the same time a conflict would occur when they both tried to access the inbuilt hardware virtualization support.
     
  6. raakii

    raakii Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Posts:
    593
    Thanks Rice.
     
  7. Acadia

    Acadia Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Posts:
    4,048
    Location:
    SouthCentral PA
    If I remember correctly, the default for VirtualBox is to NOT use any hardware virtualization support and to rely totally on the software program itself. If you keep that hardware virtualization turned off for VB, you may be able to use both of them together.

    Acadia
     
  8. cet

    cet Registered Member

    Joined:
    Sep 3, 2006
    Posts:
    867
    Location:
    Turkey/İzmir
    Thanks for all the replies.I installed virtualbox but none of the 5 virtual machines worked with it.So I had to uninstall and use vmware player again.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.