Vista is OS1, Installing XP as OS2 will not start

Discussion in 'Acronis Disk Director Suite' started by bjarneh, Dec 3, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bjarneh

    bjarneh Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    2
    The installation stops at "Inspecting computers configuration...".
    This is what I have done so far:

    • Vista is installed on partition1.
    • Created one partition for data on partition2.
    • Installed DDS and OSS in Vista on partition2.
    • Use DDS in manual mode to create partition3 formatted as NTFS.
    • Hidden the XP for Vista and vice verca in OSS.
    • When booting XP from OSS, installation stops.

    I have searched for threads about installing multiboot with Vista and XP on separate partitions, but havent found any yet.

    On another computer I've disabled the OSS, installed XP and then reactivated OSS. On this computer XP is unknown. I'm reading the threads about this right now and hope I will succed.
     
    Last edited: Dec 3, 2007
  2. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,480
    Location:
    California
  3. bjarneh

    bjarneh Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    2
    Thank You MudCrab!
    U R the man :), now both Vista and XP boot

    Had to deactivate OSS to install XP.
    Had to manualy make changes in the bootwiz.oss.

    I'm a bit slow so I didn't see all the changes needed in the "Windows XP detected as "Unknown""-thread.
    It would be easier if the parameters to be changed had been mentioned in the text.
    But I'm happy, it works now :D
     
Thread Status:
Not open for further replies.