Vipre detection improvement

Discussion in 'other anti-virus software' started by lotsamosi, Mar 4, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. GES/POR

    GES/POR Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Posts:
    1,490
    Location:
    Armacham
    last time i tried it(maybe a few months back) it updated after 2 days or somethingh. That was the main reason for me not to use it. A signature product needs to update least once a day for me. Anyways last time i contacted their live support chat for some basic questions regarding CS active protection i almost wanted to past the conversation here. The gal that assisted me wasnt capable of awnsering any questions, had me waiting long times whiole contacting a senior and in the end got upset with me because she didnt know how CounterSpy worked o_O

    Anyways sorry for getting all offtopic, i know Alex is a great guy n armed with the inspector Vipre should be alot better then say the likes of comodo av
     
  2. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    13,744
    Location:
    Canada
    i tried the trial 15 days and it really impress me and the best part of it it is the heuristic part of the antivirus you set it up on high and this beast rocks:thumb:
     
  3. Miyagi

    Miyagi Registered Member

    Joined:
    Mar 12, 2005
    Posts:
    425
    Location:
    Honolulu, Hawaii
    From the Malware Research Labs:

    http://www.sunbeltsecurity.com/definitions.aspx
     
  4. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    they dont seem to have very many updates a day.... but they do seem to have a lot of definitions added each update... hmmmm
     
  5. renegade08

    renegade08 Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2008
    Posts:
    432
    O.K. No problem. :thumb:
    I thinked that something was "wrong o_O " with you, but i didn't know it was your mood :ninja: .

    Yes it was not your business !!:cautious:

    I see Vipre signature at your profile. Are you using it ? If so, can you tell us your impressions.
     
  6. offthegrid

    offthegrid Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Posts:
    3
    I've been running this for 48 hours now. I removed Avast and PCTools Firewall Plus (the active protection) to avoid any initial conflicts. I run Safari 4 beta and theres a significant increase in response time (from an already fast browser) with just Vipre running.

    Opening new folders and files can take some extra time while Vipre does its thing. There is an option to stop checking new folders etc but I hope the small delay is worth the security. Once the folder is opened there is no more delay.

    My next step was to put back a firewall so I though maybe their own firewall should work best with their anti product but big mistake there, YMMV. Serious loss of speed and screen freezes on my system (dedicated to browsing 1.8 pentium 4, 1 mb memory, XP SP3) immediately so that had to go.

    I went back to PCTools Firewall and even with the enhanced security and packet verification on they work great together.

    I use OpenDNS, run a hosts file, I have a lot of the so called bad domains blocked at my router, use Sandboxie when browsing questionable sites, and run a series of free on demand scanners once a week ( MBAM, SAS, Norton Security scan through Google Pack, AVZ, occasionally Kaspersky VRT, Sophos & Panda Anti Rootkits) so I just want a level of safety for what I consider safe browsing.

    One thing I would caution on is that Thunderbird is seriously slowed by Vipre. If you go to getsatisfaction.com Sunbelt has a support forum there and there are a lot of users complaining about their email being blocked etc.

    It seems the definition update that I downloaded with Vipre had just addressed the problem but I still found an aggravating delay in sending and receiving emails so I went back to GMail direct
     
    Last edited: Mar 8, 2009
  7. GES/POR

    GES/POR Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Posts:
    1,490
    Location:
    Armacham
  8. 337

    337 Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Posts:
    232
    Location:
    Georgia, USA
    Something is wrong with me.. Too many hours in front of personal confusers!!:D

    As to the detection of VIPRE? Dunno, I haven't had any problems on my PC's in years. However, it is very light. I even run it on my gaming rig, which is Vista 64 bit, and can play Crysis wars online without any slow downs!! Very impressed with that!! Not to mention I have met the Inspector and from what I can tell it is a solid company run by good folks!!
    Very happy with my purchase!:thumb:
     
  9. rookieman

    rookieman Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Posts:
    411
    I had this installed before and it seemed to work fine.However when I tried to reinstall it later it keep telling me the file was corrupt.I ran ccleaner after the uninstall as always to get rid of leftovers.Would I have a file left that's corrupting my installo_O?
     
  10. Graystoke

    Graystoke Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2003
    Posts:
    1,506
    Location:
    The San Joaquin Valley, California

    rookieman,

    I ran into that problem with the corrupt file thing when trying to install Vipre this last time. I contacted Vipre through their Chat Support, and I was told that they put a freeze on my license key because I installed/uninstalled Vipre one too many times. They did unfreeze my license key, and I'm running Vipre now.

    I don't know if that is the problem you're having, but thought I would mention it just in case.
     
  11. rookieman

    rookieman Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Posts:
    411
    Thanks Graystoke,I'll have to take a look into that:thumb:
     
  12. joter

    joter Registered Member

    Joined:
    Jan 8, 2005
    Posts:
    163
    Location:
    Greece
    This is not true. I use VIPRE for at least 6 months now, in a productive environment and they provide signatures updates many times every day except maybe weekends.

    I think that this time VIPRE Antivirus is the most light and effective antivirus you can use, be sure especially at business, not to mention the support.

    Regards
    joter
     
  13. GES/POR

    GES/POR Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Posts:
    1,490
    Location:
    Armacham
    Im not making it up, it happend period - during the week 2 days went by without updating
     
  14. Graystoke

    Graystoke Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2003
    Posts:
    1,506
    Location:
    The San Joaquin Valley, California
    I've been getting two virus updates per day, the last several days. I even got updates on this past Saturday and Sunday. I've gotten one so far today.
     
  15. Inspector Clouseau

    Inspector Clouseau AV Expert

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Posts:
    1,329
    Location:
    Maidenhead, UK
    Yes. Today i finished a meeting and our viruslabs will work 24/7 now. There will be some noticeable improvements with updates very soon :D
     
  16. renegade08

    renegade08 Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2008
    Posts:
    432
    Can we espect the 15-day trial to be extended to "normal" 30 days trial as all other products?

    Regards
     
  17. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,102
    Location:
    on my zx10-r
    i for one like this so far. testing it out and its running great ic will you be involved in the next av comparatives? or anything upcoming?
     
    Last edited: Mar 10, 2009
  18. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    131,653
    Location:
    Texas
    Off topic post removed. Stay on topic please.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.