Version 3.0.650 vs Firewall

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by Fidelius, Apr 20, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fidelius

    Fidelius Registered Member

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Posts:
    146
    Hello,

    Firstly the configuration of my PC :

    Windows XP SP2 home edition 32 bits. 1 Gb ram. Intel core2 duo. Firefox 2.0.0.14. ZoneAlarm Pro 5.5.094. No others AV installed.
    ZAPro is set to block all mobile code (block javascript, block scripts, block embedded objects, block mine-type integrated objects). I make some exceptions for some trusted sites. Nod32 2.7.39 works fine.

    Yesterday, I installed EAV 3.0.650 using the Blackspear's instructions. I had difficulties surfing on the web. Each time I wanted to access a web page with Shockwave Flash animations, the site told me to install Flash. Furthermore, I also noticed ZAPro did not show anymore the sites visited in : Privacy -> Site list -> Site.
    I had to shut down ZAPro to surf the web normally.

    So I revert back to 2.7.39 and everything is OK again.
     
  2. Philippe_FR22

    Philippe_FR22 Registered Member

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Posts:
    249
    Hello,
    I'm currently using (since a long time now) NOD 32 (v3.0.650, since 2.7.39) and ZA Pro 7.0.473...

    - NOD32 default configuration
    - ZAPro 7 : only firewall activated (neither privacy nor cookies and antispyware)...

    IE7 now delete all cookies when quitting, I'm using ccleaner regularly...

    Everything is fine !!!
    Personnaly, I find blackspear configuration too highly customized and that's not good for performances and compatibility...


    Regards
     
  3. NodboN

    NodboN Registered Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Posts:
    139
    I'm running NOD 32 Business Edition 3.0.650.0 with ZoneAlarm Pro 7.0.473.000 on Windows XP Pro (SP2) without any problems.

    I keep my ZoneAlarm configured with 'Cookie Control,' 'Ad Blocking' and 'Mobile Code Control' switched off. Instead of these three goodies, I use Firefox 2.0.0.14 in conjunction with the extensions 'CookieSafe, 'Adblock Plus' and 'NoScript.' I find three extensions to be lighter, quicker, more customizable and upgraded more often than the 3 functions that I keep switched off on my ZoneAlarm.

    BTW, I keep the 'HTTP checking' function disabled in my NOD 32 - I find my browsing much more quicker (this is a personal preferences and not a suggestion.) NOD 32 anyways has one of the best real-time file system protection.
     
  4. Fidelius

    Fidelius Registered Member

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Posts:
    146
    Thank you for your answer.
    I have another question when scanning for viruses with Winrar 2.9. With version 2.7 I select "User defined" and put "C:\Program Files\ESET\nod32.exe" in the name and path of executable , and ""%f" /adware /ah /all /arch+ /clean /cleanmode /delete /heur+ /log+ /ntfs+ /pack+ /quarantine /scanboot+ /scanmbr+ /scanmem+ /scroll+ /sfx+ /unsafe /wrap+" in Antivirus parameters. What must I put into these boxes with 3.0.650 ?
    Thank you.
     
  5. Eryan

    Eryan Eset Staff Account

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Posts:
    181
    Hi, I think this would be the closest to what you are trying to do in 2.7:

    "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ecls.exe" /adware /adv-heur /files /arch /heur /rtp /quarantine /boots /sfx /unsafe /action=clean /logfile=log.txt
     
  6. Fidelius

    Fidelius Registered Member

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Posts:
    146
    Thank you for your answer Eyrian and others people. For the moment I keep v 2.7.39 and I shall upgrade to v 3 when some bugs are fixed (ZApro 5 for instance).
    The expiration date is on October 2008 so I hope Eset makes some good job until it.
     
  7. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    We're not aware of any conflicts with ZA pro. Did you use default settings? Did disabling the real-time file or web protection make a difference?
     
  8. NodboN

    NodboN Registered Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Posts:
    139
    1) What bugs are you referring to, and
    2) What is the reason for persisting with the outdated ZoneAlarm Pro 5 instead of upgrading to the latest version (7.0.473.000)o_O
     
Thread Status:
Not open for further replies.