v4 Internet Problem fixed?

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by Prime2515102, May 5, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Prime2515102

    Prime2515102 Registered Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Posts:
    3
    Location:
    Michigan
    Has this problem been fixed? If not, is there a work around besides disabling web protection?
    .....................................
    So v3 worked fine.

    In Windows Vista SP1, SP2 and Win7 RC my ping time, which averages 17ms on the test server, jumps to 500ms+!

    So when I looked around I read Web Access Protection has something to do with it. It said to check the boxes only for programs I want it to check. Well, NONE of them were checked in the first place.

    With Web Access Protection disabled everything is fine. Re-enable it and back to a 1/2 second ping.

    I'm currently using the trial version (4.0.314.0) and I see there's been updates since then.

    If it has been fixed Eset needs to update the trial version 'cause there's no way I would buy this right now.

    This really sucks because I'm running Win7 permanently now and can't go back to v3 (and I almost renewed my license too, dodged a bullet it seems right now).

    Thanks :)

    Edit: P.S. I'm using just the antivirus, not the suite.
    Edit2: Forgot to mention, I'm using the 64-bit versions of Vista and Win7
     
    Last edited: May 6, 2009
  2. jimwillsher

    jimwillsher Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2009
    Posts:
    668
    What are you pinging?

    C:\Users\Jim>ping -t news.bbc.co.uk

    Pinging newswww.bbc.net.uk [212.58.226.77] with 32 bytes of data:
    Reply from 212.58.226.77: bytes=32 time=29ms TTL=54
    Reply from 212.58.226.77: bytes=32 time=30ms TTL=54
    Reply from 212.58.226.77: bytes=32 time=29ms TTL=54
    Reply from 212.58.226.77: bytes=32 time=28ms TTL=54
    Reply from 212.58.226.77: bytes=32 time=27ms TTL=54
    Reply from 212.58.226.77: bytes=32 time=30ms TTL=54
    Reply from 212.58.226.77: bytes=32 time=30ms TTL=54
    Reply from 212.58.226.77: bytes=32 time=29ms TTL=54




    Jim

    Win 7 RC x64, ESET 4.0.424

    PS Edit: Same results on Vista SP1 x64 and Win2k8 x64
     
  3. Prime2515102

    Prime2515102 Registered Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Posts:
    3
    Location:
    Michigan
    Anything... net, games, email... adds (what appears to be) 500ms to everything.
     
  4. jimwillsher

    jimwillsher Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2009
    Posts:
    668
    I don't recall seeing others with this issue, and I don't see it on the 60-odd systems I'm managing. Could there be a conflict with some other software you have? Do you have a software firewall installed?
     
  5. GAN

    GAN Registered Member

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Posts:
    355
    Neither can i remember that i ever heard anyone else with this problem and odd that the "Web Access Protection" should cause such a problem since the "Web Access Protection" doesn't scan the ICMP protocol as far as i'm aware of.
    Maybe it could have something do with a conflict like jimwillsher already suggested. Do you use wireless or a cable to connect your computer to your LAN? And do you see the same result when using wireless and cable (if the computer got a wireless adapter)?
     
Thread Status:
Not open for further replies.