v4 blocks Internet access

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by Biscuit, Mar 18, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Biscuit

    Biscuit Registered Member

    Joined:
    May 26, 2006
    Posts:
    978
    Location:
    Isle of Man
    Windows XP SP2

    I had a very nasty virus to clean. I was unable to initially install any security software (even in safe mode) until I installed WinPatrol. I was then able to see a file with a random numeric name in startup from windows\system32 which I used Unlocker to delete. After that I was able to install MBAM. It found some nasties to delete & froze on the first attempt to remove. I then ran a full scan with MBAM & also Nod32 & then PrevxEdge. HijackThis seems ok.

    Everything seemed fine except that I could not browse the Internet, Nod32 could use the Internet to update with no problem. I used a Winsock repair utility which had no effect. I uninstalled IE & Firefox & then reinstalled them with no effect. I set up a new user account & the new user couldn't access the Internet. Running Safe mode with Networking, the Internet worked fine. The hosts file was clean.

    The problem was Nod32 v4. Each time I installed Nod32 v4 it cut Internet access, I uninstalled & it worked fine. Everything is now working with Nod32 v2.7.
     
  2. STRYDER

    STRYDER Registered Member

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Posts:
    99
    hmm,
    If you want to try again I would suggest completely removing 2.7 with the eset uninstaller, then install V3 then install V4 over it. I did that once and it worked fine :)
     
  3. Biscuit

    Biscuit Registered Member

    Joined:
    May 26, 2006
    Posts:
    978
    Location:
    Isle of Man
    I don't have the opportunity to go back & do this. Nod has already cost me a lot of time on this particular job.
     
  4. saurabhsen

    saurabhsen Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2009
    Posts:
    4
    On Vista x32 with all regular updates was working fine with Nod32 AV v3. Immediately after installing v4, the IE & FF started crashing with BSOD with error NETIO.sys as mail culprit.

    No amount of R&D could solve the problem. The problem went away after uninstalling the v4 and now works fine back with v3.
     
  5. tiinkka

    tiinkka Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Posts:
    24
    I also had difficulty with V 4 in that it would load when opening a browser then need six or seven timed out attempts to load a page . this would eventually become a little better but the problem was always there and corrected itself immediately when I re-installed V3.
     
Thread Status:
Not open for further replies.