Update server connection failure

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by Snooker, Jul 28, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Hi ... I have version 2.50.25 which I believe is the latest version , any ways my last update definitions was on 7/25/05 virus signature database 1.1176 ( 200507222 ) Now when I try to update the definitions I get server connection failure , Can someone advise as to what needs to be done to correct this ? Thanks
     
  2. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,715
    Location:
    Texas
    I would look at these things if it were me.

    Make sure the update servers are set to automatic in the setup options of update.
    Also, make sure a firewall is not blocking connections.
     
  3. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Hi ... It is set to auto update and I have try to close my firewall just to see as whether that was the problem ( close both windows and sygate firewall ) But I still get that error , I should of ask as to whether other members are having the same problems trying to connect to the update server ? Thanks for the response , Any other suggestion , Thanks
     
  4. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    When does your License run out?

    When you click on Update Now, what happens?

    Cheers :D
     
  5. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,715
    Location:
    Texas
    It's obvious I suppose, but something changed somewhere. :) Your connection, settings, or something else.
    You could try pinging the update servers and see if you get a response.
     
  6. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Hi .. I purchase NOD32 in Feb /2005 , When I click update now , I get the server connection failure

    How does one ping the server ?

    Thanks for your assistance
     
  7. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,715
    Location:
    Texas
    Open the command prompt in Xp. See screenshot. My first ping was incorrect.
     

    Attached Files:

  8. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Can you please check your connection settings as per post number 65 here


    Cheers :D
     
  9. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Hi ... What I have done was uninstall and reinstall NOD32 , I did follow that set up from your sticky to the exact

    https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509

    Might of that been the error ? Maybe there was a part of the set up that I shouldn't of done ? I did ping eset and I did get a response ... Because I reinstall NOD32 I have now which I believe is the latest definitions 1.1181 ( 20050728 )

    Blackspear I am using cable for the internet and from your sticky in how to set up NOD32 is there a part that I shouldn't check off ? Or shouldn't apply to cable

    Thanks
     
  10. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Cable = LAN

    Cheers :D
     
  11. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    One last thing if you don't mind in post number 70 there is 2 with the " System " check off by mistake I remove the bottom one , If you could explain as to what that was ? So I can readd it back , I was setting up a scan setting and made a error in the set up part so I thought I would just remove it but I remove the wrong one , I remove by mistake the last one that is shown in post number 70 , its a system something , not sure what it is , Could you please explain what that was , Thanks
     
  12. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,715
    Location:
    Texas
    Snooker

    Right click on those entries and select details.
     
  13. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Hi ... by default there is 3 check off , One is Regular and 2 with the name system , Ok well I deleted one of the system , The one I still have has this info below

    Task :
    NOD32 Kernel – System startup file check

    Scheduled :
    Successful update of the virus signature database ( At maximum every 24 hours )

    In case it fails to be performed at scheduled time:

    Special task settings
    Run system check after update


    Now by this info could someone tell me what the other one was , Thanks
     
  14. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    All 3 standard tasks.

    Cheers :D
     

    Attached Files:

  15. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Thanks guys !!! I know how it set back again and I believe everything is working great again , I will have to wait and see how the update definitions turns out but , I believe it will be okay because when I try to click the update part it say that I have the latest , So I'm crossing my fingers here , Thanks :cool:
     
  16. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Good to see Snooker, and thanks for letting us know...

    Cheers :D
     
Thread Status:
Not open for further replies.