Update server connection failure

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by Snooker, Jul 28, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Hi ... I have version 2.50.25 which I believe is the latest version , any ways my last update definitions was on 7/25/05 virus signature database 1.1176 ( 200507222 ) Now when I try to update the definitions I get server connection failure , Can someone advise as to what needs to be done to correct this ? Thanks
     
  2. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    64,302
    Location:
    Texas
    I would look at these things if it were me.

    Make sure the update servers are set to automatic in the setup options of update.
    Also, make sure a firewall is not blocking connections.
     
  3. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Hi ... It is set to auto update and I have try to close my firewall just to see as whether that was the problem ( close both windows and sygate firewall ) But I still get that error , I should of ask as to whether other members are having the same problems trying to connect to the update server ? Thanks for the response , Any other suggestion , Thanks
     
  4. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    When does your License run out?

    When you click on Update Now, what happens?

    Cheers :D
     
  5. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    64,302
    Location:
    Texas
    It's obvious I suppose, but something changed somewhere. :) Your connection, settings, or something else.
    You could try pinging the update servers and see if you get a response.
     
  6. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Hi .. I purchase NOD32 in Feb /2005 , When I click update now , I get the server connection failure

    How does one ping the server ?

    Thanks for your assistance
     
  7. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    64,302
    Location:
    Texas
    Open the command prompt in Xp. See screenshot. My first ping was incorrect.
     

    Attached Files:

  8. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Can you please check your connection settings as per post number 65 here


    Cheers :D
     
  9. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Hi ... What I have done was uninstall and reinstall NOD32 , I did follow that set up from your sticky to the exact

    https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509

    Might of that been the error ? Maybe there was a part of the set up that I shouldn't of done ? I did ping eset and I did get a response ... Because I reinstall NOD32 I have now which I believe is the latest definitions 1.1181 ( 20050728 )

    Blackspear I am using cable for the internet and from your sticky in how to set up NOD32 is there a part that I shouldn't check off ? Or shouldn't apply to cable

    Thanks
     
  10. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Cable = LAN

    Cheers :D
     
  11. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    One last thing if you don't mind in post number 70 there is 2 with the " System " check off by mistake I remove the bottom one , If you could explain as to what that was ? So I can readd it back , I was setting up a scan setting and made a error in the set up part so I thought I would just remove it but I remove the wrong one , I remove by mistake the last one that is shown in post number 70 , its a system something , not sure what it is , Could you please explain what that was , Thanks
     
  12. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    64,302
    Location:
    Texas
    Snooker

    Right click on those entries and select details.
     
  13. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Hi ... by default there is 3 check off , One is Regular and 2 with the name system , Ok well I deleted one of the system , The one I still have has this info below

    Task :
    NOD32 Kernel – System startup file check

    Scheduled :
    Successful update of the virus signature database ( At maximum every 24 hours )

    In case it fails to be performed at scheduled time:

    Special task settings
    Run system check after update


    Now by this info could someone tell me what the other one was , Thanks
     
  14. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    All 3 standard tasks.

    Cheers :D
     

    Attached Files:

  15. Snooker

    Snooker Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2003
    Posts:
    65
    Thanks guys !!! I know how it set back again and I believe everything is working great again , I will have to wait and see how the update definitions turns out but , I believe it will be okay because when I try to click the update part it say that I have the latest , So I'm crossing my fingers here , Thanks :cool:
     
  16. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Good to see Snooker, and thanks for letting us know...

    Cheers :D
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.