Update: Process Explorer v15.0

Discussion in 'other software & services' started by ronjor, Jul 19, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,730
    Location:
    Texas
    .

    http://blogs.technet.com/b/sysinter...1-and-mark-to-speak-at-black-hat-us-2011.aspx
     
  2. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,080
    Location:
    USA
    Ron, as always, thanks!! :)

    And to Mark R. (if you ever see this), thanks for providing us with these wonderful tools. Really helpful stuff!
     
  3. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    just noticed it now has a gpu meter.
    i like the new options and looks of version 15.
    I thought the old version was good but new version seems a big improvement.
     
  4. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,516
    Great update, GPU feature works well. Don't think there's a similar program with it.
     
  5. PJC

    PJC Very Frequent Poster

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Posts:
    2,959
    Location:
    Internet
    Process Explorer 15.0

    Thanks. :thumb:
    System Hacker, System Explorer, and Process Explorer are the Best!
     
  6. The Seeker

    The Seeker Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Posts:
    1,100
    Location:
    Adelaide
    Re: Process Explorer 15.0

    I used Process Explorer for a few years but now find myself using Process Hacker. I think it's great.
     
  7. Pliskin

    Pliskin Registered Member

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Posts:
    341
    Anyone knows why Process Explorer is really slow to close itself?
     
  8. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,080
    Location:
    USA
    Not slow here on XP
     
  9. Pliskin

    Pliskin Registered Member

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Posts:
    341
    XP, too. I close it then start it again and I see two instances of Process Explorer. Thanks.
     
  10. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,080
    Location:
    USA
    Just tried it. Doesn't do that for me. Program ends as desired and starts again normally.
     
  11. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    5,648
    Location:
    Hawaii
    What's a "gpu meter"? In the menus for Process Explorer, WHERE do I find gpu meter?

    Process Explorer 15 is slow to open & very slow to close.
     
  12. Bob D

    Bob D Registered Member

    Joined:
    Apr 18, 2005
    Posts:
    1,150
    Location:
    Mass., USA
    Typo? CPU meter?
    Fine here (XP Pro)
     
  13. acuariano

    acuariano Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Posts:
    786
    fine here too in xp open and close normally
     
  14. blasev

    blasev Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Posts:
    763
    Win 7 64bit, faster than before
     
  15. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    GPU =graphics processing unit.
    go to the view menu and click on system information. go to the gpu tab. it will shows you how much under load the gpu is in % and how much memory of the gpu is currently used.
     
  16. prius04

    prius04 Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Posts:
    1,238
    Location:
    USA
    Right! However, Vista and higher is required for the "GPU Meter"; those running XP, for example, won't see it.
     
  17. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    maybe another reason to use a modern operating system?
     
  18. Adric

    Adric Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    795
    Ever since v12, I've had problems with system explorer crashing randomly on an XP/SP3 system. Also, when Prevx is scanning, the I/O from Prevx is not showing up in any of the graphs. I had to revert back to v11.33 to fix the crashes and see the I/O coming from Prevx. According to Mark the random crashes are caused by 3rd party code being loaded into PE - whatever that means. I'd be interested if anyone still on XP experienced any of the symptoms described.

    Al
     
  19. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,730
    Location:
    Texas
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.