Update: Process Explorer v15.0

Discussion in 'other software & services' started by ronjor, Jul 19, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    64,295
    Location:
    Texas
    .

    http://blogs.technet.com/b/sysinter...1-and-mark-to-speak-at-black-hat-us-2011.aspx
     
  2. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,098
    Location:
    USA
    Ron, as always, thanks!! :)

    And to Mark R. (if you ever see this), thanks for providing us with these wonderful tools. Really helpful stuff!
     
  3. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,036
    just noticed it now has a gpu meter.
    i like the new options and looks of version 15.
    I thought the old version was good but new version seems a big improvement.
     
  4. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,726
    Great update, GPU feature works well. Don't think there's a similar program with it.
     
  5. PJC

    PJC Very Frequent Poster

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Posts:
    2,959
    Location:
    Internet
    Process Explorer 15.0

    Thanks. :thumb:
    System Hacker, System Explorer, and Process Explorer are the Best!
     
  6. The Seeker

    The Seeker Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2005
    Posts:
    1,250
    Location:
    Adelaide
    Re: Process Explorer 15.0

    I used Process Explorer for a few years but now find myself using Process Hacker. I think it's great.
     
  7. Pliskin

    Pliskin Registered Member

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Posts:
    385
    Anyone knows why Process Explorer is really slow to close itself?
     
  8. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,098
    Location:
    USA
    Not slow here on XP
     
  9. Pliskin

    Pliskin Registered Member

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Posts:
    385
    XP, too. I close it then start it again and I see two instances of Process Explorer. Thanks.
     
  10. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,098
    Location:
    USA
    Just tried it. Doesn't do that for me. Program ends as desired and starts again normally.
     
  11. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    5,926
    Location:
    Hawaii
    What's a "gpu meter"? In the menus for Process Explorer, WHERE do I find gpu meter?

    Process Explorer 15 is slow to open & very slow to close.
     
  12. Bob D

    Bob D Registered Member

    Joined:
    Apr 18, 2005
    Posts:
    1,179
    Location:
    Mass., USA
    Typo? CPU meter?
    Fine here (XP Pro)
     
  13. acuariano

    acuariano Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Posts:
    786
    fine here too in xp open and close normally
     
  14. blasev

    blasev Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Posts:
    763
    Win 7 64bit, faster than before
     
  15. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,036
    GPU =graphics processing unit.
    go to the view menu and click on system information. go to the gpu tab. it will shows you how much under load the gpu is in % and how much memory of the gpu is currently used.
     
  16. prius04

    prius04 Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Posts:
    1,248
    Location:
    USA
    Right! However, Vista and higher is required for the "GPU Meter"; those running XP, for example, won't see it.
     
  17. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,036
    maybe another reason to use a modern operating system?
     
  18. Adric

    Adric Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    1,052
    Ever since v12, I've had problems with system explorer crashing randomly on an XP/SP3 system. Also, when Prevx is scanning, the I/O from Prevx is not showing up in any of the graphs. I had to revert back to v11.33 to fix the crashes and see the I/O coming from Prevx. According to Mark the random crashes are caused by 3rd party code being loaded into PE - whatever that means. I'd be interested if anyone still on XP experienced any of the symptoms described.

    Al
     
  19. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    64,295
    Location:
    Texas
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.