Unable to update Malwarebytes

Discussion in 'ESET Smart Security' started by fred.albert, Apr 14, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fred.albert

    fred.albert Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Posts:
    8
    Malwarebytes has recently updated to version 1.45. Since the update I am unable to update the database associated with that software. It appears that ESET Smart Security, which I have, is blocking this programme from updating. How can I fix this?
    Fred

    Win 7 Pro, ESET Smart Security 4.0.474.0
     
  2. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
  3. fred.albert

    fred.albert Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Posts:
    8
    Hi
    I didn't find that this worked. I don't get any error messages, it just doesn't appear to connect to the Malwarebytes update server. I have another PC (Win 7) with ESET Nod 32 Anti-virus only and Malwarebytes updates normally. Where exactly in Smart Security do I apply the exclusions?

    Fred
     
  4. stevenz

    stevenz Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    74
    hello Fred.
    exactly same problem here.
    also superantispyware.
    firewall on automatic works.
    but i want to use interactive so i get the eset box coming up to ask
    me what to do.
    keeps everything under my control.
    regards
    Steven
     
  5. stackz

    stackz Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Posts:
    634
    Location:
    Sydney Australia
    Set the firewall to log all blocked connections as described here. Post back if you need help in creating firewall rules.
     
  6. stevenz

    stevenz Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    74
    stackz
    logging doesn't work.
    Fred,i forgot to mention that the firewall automatic mode works only after using learning mode first.
    regards
    Steven
     
  7. harryz

    harryz Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Posts:
    15
    I had this problem for a while and worked with MalwareBytes tech support to get to the following solution:

    - Click Start | Control Panel | Internet Options
    - Click the 'Connections Tab'
    - Click the 'Lan Settings' button at the bottom of the window
    - UN-check 'Use proxy server' and check 'Automatically detect settings'
    - Click 'OK' to close windows

    On my system the 'Use Proxy Server' was already un-checked, but the 'Automatically Detect Settings' was not checked. Checking this box and clicking 'OK' to close the windows fixed the problem for me.

    Hope this helps!

    Harry Z
     
  8. BFG

    BFG Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Posts:
    482
    Location:
    San Diego
    I wasn't able to update or install ESET due to malware. I went to another machine and was able to update Malwarebytes on it. I copied this file to same folder on the infected machine, overwriting rules.ref there and rebooted.

    C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\rules.ref

    After rebooting Malwarebytes was fully updated to the latest definitions.

    BFG
     
    Last edited: Apr 19, 2010
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.