Unable to update Malwarebytes

Discussion in 'ESET Smart Security' started by fred.albert, Apr 14, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fred.albert

    fred.albert Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Posts:
    8
    Malwarebytes has recently updated to version 1.45. Since the update I am unable to update the database associated with that software. It appears that ESET Smart Security, which I have, is blocking this programme from updating. How can I fix this?
    Fred

    Win 7 Pro, ESET Smart Security 4.0.474.0
     
  2. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
  3. fred.albert

    fred.albert Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2006
    Posts:
    8
    Hi
    I didn't find that this worked. I don't get any error messages, it just doesn't appear to connect to the Malwarebytes update server. I have another PC (Win 7) with ESET Nod 32 Anti-virus only and Malwarebytes updates normally. Where exactly in Smart Security do I apply the exclusions?

    Fred
     
  4. stevenz

    stevenz Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    74
    hello Fred.
    exactly same problem here.
    also superantispyware.
    firewall on automatic works.
    but i want to use interactive so i get the eset box coming up to ask
    me what to do.
    keeps everything under my control.
    regards
    Steven
     
  5. stackz

    stackz Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Posts:
    619
    Location:
    Sydney Australia
    Set the firewall to log all blocked connections as described here. Post back if you need help in creating firewall rules.
     
  6. stevenz

    stevenz Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    74
    stackz
    logging doesn't work.
    Fred,i forgot to mention that the firewall automatic mode works only after using learning mode first.
    regards
    Steven
     
  7. harryz

    harryz Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Posts:
    15
    I had this problem for a while and worked with MalwareBytes tech support to get to the following solution:

    - Click Start | Control Panel | Internet Options
    - Click the 'Connections Tab'
    - Click the 'Lan Settings' button at the bottom of the window
    - UN-check 'Use proxy server' and check 'Automatically detect settings'
    - Click 'OK' to close windows

    On my system the 'Use Proxy Server' was already un-checked, but the 'Automatically Detect Settings' was not checked. Checking this box and clicking 'OK' to close the windows fixed the problem for me.

    Hope this helps!

    Harry Z
     
  8. BFG

    BFG Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Posts:
    482
    Location:
    San Diego
    I wasn't able to update or install ESET due to malware. I went to another machine and was able to update Malwarebytes on it. I copied this file to same folder on the infected machine, overwriting rules.ref there and rebooted.

    C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\rules.ref

    After rebooting Malwarebytes was fully updated to the latest definitions.

    BFG
     
    Last edited: Apr 19, 2010
Thread Status:
Not open for further replies.