Unable to open downloaded setup file

Discussion in 'ewido anti-spyware forum' started by keithleng, Mar 23, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. keithleng

    keithleng Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Posts:
    4
    I've downloaded avgas-setup-7.5.0.50.exe several times and I'm having difficulty opening it.

    I've downloaded it with ie7, firefox and wget. I've downloaded it to 2 different computers and to a network drive. After each download, when I try to launch it, I get some variation of an "access denied" message. Often I get "Windows cannot access the specified device, path of file. You may not have the appropriate permissions to access the item".

    The permissions on the file seem fine. The size of the file is 6,469,352 bytes. I can't compute and md5 checksum because the md5 utility can't open it.
     
  2. karl.ewido

    karl.ewido former ewido team

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Posts:
    236
    Location:
    Germany
    If you rename the AVG AS setup file, can you now start it?
    You should try to use a software like Process Explorer or Unlocker to check for processes that may block the setup file.
     
  3. keithleng

    keithleng Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Posts:
    4
    Renaming the file had no effect, it failed with the same error. Unlocker said "No Locking Handle Found".
     
  4. karl.ewido

    karl.ewido former ewido team

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Posts:
    236
    Location:
    Germany
    And what happen if you change the extension to *.pif, *.com or *.bat?
     
  5. keithleng

    keithleng Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Posts:
    4
    For all three extensions, I get the same message when I try to launch the program: "Windows cannot access the specified device, path of file. You may not have the appropriate permissions to access the item".
     
  6. karl.ewido

    karl.ewido former ewido team

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Posts:
    236
    Location:
    Germany
    keithleng, please check your private messages.
     
  7. calcu007

    calcu007 Registered Member

    Joined:
    Oct 10, 2006
    Posts:
    18
    Are you using account with administrator privileges? or a limited account?
     
  8. keithleng

    keithleng Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Posts:
    4
    Thanks for the help, everyone. I finally got it working with yet another download to another computer using Firefox. I'm not entirely sure what I did differently. I think the problem was probably ie7 related; possibly it was a combination of the things mentioned in this thread , though none of the fixes there actually fixed my problem.
     
Thread Status:
Not open for further replies.