Unable to create static copy

Discussion in 'FirstDefense-ISR Forum' started by Long View, Jan 27, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Long View

    Long View Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2004
    Posts:
    2,295
    Location:
    Cromwell Country
    Not getting very far with FD-ISR.

    As soon as it is loaded I appear to be asked to make a second copy ?
    when I do as requested I get the following message

    " Unable to create static copy of active snapshot"

    Anyone able to translate into English. I really would like to get this program to work
     
  2. Rilla927

    Rilla927 Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    1,710
    Did it make a Primary snap already?

    I wonder if you have a program that may be interfering with the ability to make a snap...

    I don't know about others but to minimize any problems that could potentially happen I shut everything down in order to make the snapshots or copy/update, but that's just me. I did the same when I installed the program also.

    Some of the other folks will come a long and perhaps they can shed some light on this.
     
  3. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,054
    Nothing is coming to mind on that one. Don't which one you downloaded, but I'd email techsupport, and ask them.

    Pete
     
  4. screamer

    screamer Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Posts:
    921
    Location:
    Big Apple USA
    Long View, what does the Activity Log say?

    click |Tools| |View Activity Logs| Click + sign and export it to txt

    Post the Activity Log

    ...screamer
     
  5. Long View

    Long View Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2004
    Posts:
    2,295
    Location:
    Cromwell Country
    01/28/2007 19:54:36 Copying snapshot "Primary Snapshot" to "Copy (2) of Primary Snapshot"
    01/28/2007 19:54:36 Starting Microsoft Volume Shadow copy Service (VSS) for drive C:
    01/28/2007 19:54:37 Error - Async operation: Unknown error 0x80042318
    01/28/2007 19:54:37 Error - Could not start VSS
    01/28/2007 19:54:37 No files copied or deleted; Errors 2; 00:00:00.422

    originally vss was set to manual - I changed it to auto so that bit works.
    But Async operation o_O?
     
  6. screamer

    screamer Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Posts:
    921
    Location:
    Big Apple USA
    For additional information regarding this error refer to link
    V-79-32772-8984Backup- WCTAOFO: Initialization failure on:
    Shadow Copy Service (VSS). VSS Snapshot error. Microsoft Volume Shadow Copy
    Service (VSS) cannot communicate with the writers. Check that the Volume
    Shadow Copy Service is started, and check the Windows Event Viewer for
    errors related to this service.

    What this is telling me is that you should try the Raxco Copy Engine, RSS:

    Go to the command line: start - run - type cmd and click ok.

    At the prompt type: cd \$ISR\$APP\Setup -- press enter

    At the next prompt type: ISRSetup -install -rss --- press enter

    After the installation, you may be prompted to reboot. If you are not prompted to restart then manually restart the machine after the install -rss command is successfully executed.

    hth,

    ...screamer
     
  7. Long View

    Long View Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2004
    Posts:
    2,295
    Location:
    Cromwell Country
    Thanks Screamer - you were correct. Followed your instructions I have just now made a Secondary Snapshot.

    I was surprised that it took 28 minutes to copy 5.08 gig

    anyway now I can start playing -- so thanks for your help
     
  8. screamer

    screamer Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Posts:
    921
    Location:
    Big Apple USA
    Excellent!! Glad you're back in business :)

    ...screamer
     
Thread Status:
Not open for further replies.