µBlock, a lean and fast blocker

Discussion in 'other software & services' started by gorhill, Jun 23, 2014.

  1. summerheat

    summerheat Registered Member

    Joined:
    May 16, 2015
    Posts:
    1,871
    You're looking in the wrong sub-folder: not extensions but browser-extension-data
     
  2. Huwge

    Huwge Registered Member

    Joined:
    Oct 21, 2004
    Posts:
    422
    Location:
    UK
    Thanks, but the only folder similar to that on the saved old profile is the extensions folder with the file I listed. The folders go from bookmarkbackups to cache2, no file name of browser anything !
     
  3. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,101
    Location:
    The Netherlands
    Gorhill, you're a genius. Seems like you fixed the problem with google.com, and the cool thing is that Gmail and Google Maps keep working. But why didn't you fix this before, is it because WebExtensions offers more options? This leads me to my following question, is it possible to implement this in older versions? I'm still using FF 52, because FF Quantum has been a huge disaster, it's just as bad as Chrome, it's missing crucial features.
     
  4. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,777
    Very cool I will check that out next time. Thanks!
     
  5. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,777
    Thanks for this. Bookmarked for future reference.
     
  6. Pharao

    Pharao Registered Member

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Posts:
    81
    WebExtensions offer less options.
    Latest version of uBlock should work with FF 52 too.
    If you want to use uBlock in private mode browsing you'll have to use the last legacy version which is 1.16.4.4.
    In private mode browsing all newer versions are a no-go, irrespective of what your FF version is.
     
  7. ArchiveX

    ArchiveX Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Posts:
    1,463
    Location:
    Land of the Light
  8. ArchiveX

    ArchiveX Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Posts:
    1,463
    Location:
    Land of the Light
    https://www.thewindowsclub.com
    1.jpg
    A nasty pop-up although I have already include the following filters:
    Code:
    @@||thewindowsclub.com^$generichide
    www.thewindowsclub.com puzzlingfall.com * block
     
  9. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,936
    Location:
    .
  10. summerheat

    summerheat Registered Member

    Joined:
    May 16, 2015
    Posts:
    1,871
    Do you have the ublock filters list enabled? It applies

    Code:
    thewindowsclub.com##script:inject(abort-current-inline-script.js, Date.now, adBlocker)
     
  11. ArchiveX

    ArchiveX Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Posts:
    1,463
    Location:
    Land of the Light
    I guess, I have to remove
    Code:
    @@||thewindowsclub.com^$generichide
    www.thewindowsclub.com puzzlingfall.com * block
    right? :doubt:
     
  12. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,101
    Location:
    The Netherlands
    You're totally right about this, it works on FF 52 and FF 62. Then I wonder why Gorhill never offered this feature before, but better late than never. BTW, Google Maps doesn't work when you disable scripts on google.com, but Gmail does because the address is accounts.google.com, so bit of a bummer. But as a workaround I can simply use google.nl/maps.
     
  13. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,936
    Location:
    .
    uBlock filters - Annoyances seems to sort, now
     
    Last edited: Sep 9, 2018
  14. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    2,969
    oh, is he? :shifty:

     
  15. IvoShoen

    IvoShoen Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Posts:
    793
    Does anyone know how to get uBlock to block the ads on Protopage?
     
  16. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    3,896
  17. IvoShoen

    IvoShoen Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Posts:
    793
    These are near the top of the page and begin showing up after a free period of 30 days.

    Protopage ads.png
     
  18. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    3,896
    what is the result of using the element picker in ublock?
    what about blocking inline scripts?

    (not registered and wont, i dont use any of such pages)
    ofc you have to admit its a valid method for not paying users, its service is at least not free.
     
  19. ArchiveX

    ArchiveX Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Posts:
    1,463
    Location:
    Land of the Light
    Any idea about THIS? o_O
     
  20. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    3,936
    Location:
    .
    3718.png
    Medium mode
    Edit: I'm not seeing "A nasty pop-up about cookies from Quantcast" with 0 Built-in filters.
    I'm not seeing "A nasty pop-up about cookies from Quantcast" with Medium mode noop.
     
    Last edited: Sep 9, 2018
  21. IvoShoen

    IvoShoen Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Posts:
    793
    I have tried using the element picker and after a dozen or so elements removed there is still the large space left over. Removing inline scripts don't work either. The only ad blocker that works perfectly on this site is Adguard but I prefer to use uBlock Origin.
     
  22. Gandalf_The_Grey

    Gandalf_The_Grey Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    803
    Location:
    The Netherlands
    You can use uBlock with AdGuard filters like @bjm_ is showing in post 3545. Best of both worlds?
     
  23. IvoShoen

    IvoShoen Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Posts:
    793
    Tried them, they used to but they don't work any more. They appear to be broken according to Adguard support.
     
  24. Gandalf_The_Grey

    Gandalf_The_Grey Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    803
    Location:
    The Netherlands
    That's unfortunate, but it seems to work for @bjm_ ? Maybe he can share his experience?
     
  25. IvoShoen

    IvoShoen Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Posts:
    793
    Thanks, I'll try.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.