TrueImage Build 774

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by beenthereb4, Oct 11, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. beenthereb4

    beenthereb4 Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    568
    For previous users only:
    Let's try to gather our experiences with this new build under this thread in the beginning.
     
  2. sded

    sded Registered Member

    Joined:
    Jun 4, 2004
    Posts:
    512
    Location:
    San Diego CA
    Time and size are still wrong for incremental images-numbers are for full image. Still doesn't see my ALPS pointer.
     
  3. Thibor

    Thibor Guest

    My Build 774 doesn`t create a bootable CD. It just freezes my PC without doing anything.

    Whats about this software? Every Build creates new bugso_O?

    Thibor
     
  4. sded

    sded Registered Member

    Joined:
    Jun 4, 2004
    Posts:
    512
    Location:
    San Diego CA
    I didn't have any problem creating a boot disk. Conflict or ?
     
  5. Scopacetic

    Scopacetic Registered Member

    Joined:
    Sep 28, 2004
    Posts:
    83
    This seems to be a problem with various hard disk controllers. Thought those issues would have been licked with this release. What are the specifics of your system?
     
  6. Fedorov999

    Fedorov999 Registered Member

    Joined:
    Sep 13, 2002
    Posts:
    182
    Scopaceitc or anyone... is this official release working like the special 770/772, i.e. is our Si3112a Raid0 stuff being detected/restoring correctly - I await the first guinea-pigs :)

    Thanks, Fedorov.
     
  7. Thibor

    Thibor Guest

    Problem solved.

    after 45 minutes TI 8 finaly creates the rescue CD. I don´t know what the Problem is, because with Build 771 there wasn´t any difficulties ....
     
  8. Menorcaman

    Menorcaman Retired Moderator

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    4,661
    Location:
    Menorca (Balearic Islands) Spain
    Updated from Build 771 to Build 774 today.

    1. Create Boot CD - no problem.

    2. Create image in Windows mode to 2nd hard drive - no problem.

    3. Create image in Windows mode direct to DVD+RW (Nero InCD loaded) - no problem

    4. Boot from Rescue CD - no problem other than error message popped up momentarily whilst Acronis was loading. Error read as follows:

    Medley RAID (08:10): Error reading metedata (lba=15630148:cool:

    Has anyone else come across this?

    5. Create image in Boot Recue mode - no problem

    6. Restore active partition in Boot Rescue mode - no problem
     
  9. beenthereb4

    beenthereb4 Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    568
    I believe that the error simply means that you are using Sata drives in a non-raid mode. (It mainly applies to the SI 3112 Sata controller, but a few less common controlers will also generate this error) As such, it would have been nice if it was suppressed. However, it's a small price to pay if it makes our raid-enabled friends happy by working with their arrays.
     
  10. TheQuest

    TheQuest Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2003
    Posts:
    2,301
    Location:
    Kent. UK by the sea
    Hi, Fedorov999

    Well so again you will not take the plunge Fedorov my friend. :eek:. [you will have to learn how to swim one day. :D :D]

    Give me a hour here to have a look round and I'll dive in. :D

    Take Care,
    TheQuest :cool:
     
  11. Tipton

    Tipton Registered Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Posts:
    82
  12. crsgardner

    crsgardner Registered Member

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Posts:
    6
    Build 774 works great with my Promise 378/376 RAID 0. First software I've seen that does.
     
  13. Scopacetic

    Scopacetic Registered Member

    Joined:
    Sep 28, 2004
    Posts:
    83
    Curious if they have updated the 5th element download to build 774, or still stuck on 763. Seems like a simple thing to fix. It would prevent a lot of dismay to the uninitiated that just want a program that works without wasting their lives in a support forum...
     
  14. Menorcaman

    Menorcaman Retired Moderator

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    4,661
    Location:
    Menorca (Balearic Islands) Spain
    Thanks for the info beenthereb4. I'm happily ignoring the error message and if that's all there is to it then, as you say, it's a small price to pay for improved compatibilty for RAID enabled users.

    It's not clear if Acronis Support are still monitoring this Forum so, in case they're not, I'll email a bug report to them.

    UPDATE

    Bug report forwarded to support@acronis.com on 12/10/04.
    Holding response received on same day. Support Ticket No #153611
    Report.txt file forwarded to support@acronis.com as requested on 14/10/04

    As of the 17/10/04, I'm still awaiting an answer.

    Regards
     
    Last edited: Oct 16, 2004
  15. Menorcaman

    Menorcaman Retired Moderator

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    4,661
    Location:
    Menorca (Balearic Islands) Spain
  16. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello guys,

    Thank you for using Acronis products (http://www.acronis.com/products/).

    I just want to thank you for all your feedback and for all your efforts to make Acronis True Image better.

    This forum is monitored on daily basis and we will try to answer all your questions.

    Thank you once again.

    P.S. If you face into a new problem with Acronis True Image please send a description to support@acronis.com and PM me your email address. This will speed up the process of resolving the issue.

    --
    Best regards,
    Andrew Berezovsky

    Acronis, Inc.
    395 Oyster Point Blvd., Suite 213
    South San Francisco, CA 94080 USA
    http://www.acronis.com/

    Acronis support department
    e-mail: support@acronis.com

    Acronis... compute with confidence
     
  17. Scopacetic

    Scopacetic Registered Member

    Joined:
    Sep 28, 2004
    Posts:
    83
    Happy to see the renewed interest and/or staffing to provide adequate support. I think we are all noticing a renewed momentum within Acronis.

    Andrew, could you comment on any new changes or additions to the support team?
     
  18. Red Barchetta

    Red Barchetta Registered Member

    Joined:
    Aug 13, 2004
    Posts:
    28
    I still can not verify or restore an image from DVD. I'm not sure if this is a TI problem or a Roxio/TI interaction Problem o_O
     
    Last edited: Oct 14, 2004
  19. Open Source

    Open Source Registered Member

    Joined:
    Jun 12, 2003
    Posts:
    50
    Location:
    The Net
    This by far is one of the best products out on the market.

    It's simplicity and ease is something to be admired and the fact that the company visit's these forums show they care a great deal in there products.

    I find this as easy to use as tieing up my shoe laces and goes right up there with GoBack in its simplicity.

    I commend a company who makes great powerful yet extremely easy to use products who all even the most mundane can use.
     
  20. johnpd

    johnpd Registered Member

    Joined:
    May 23, 2004
    Posts:
    80
    Just installed b774 yesterday. With all the "bad press" here I was a little concerned.

    1. Created Boot CD (2 copies: one with initial install, the second later): No problem

    2. Created image of primary drive (two partitions - Dell has that small FAT partition with the diagnostics at the beginning) under Windows to external Maxtor hard drive with Firewire connection: No problem

    3. Verified Image under Windows: No problem

    4. Booted with Rescue CD: No problem

    5. Verified Image again using boot CD: No problem
    (Took about 3 times longer than under Windows)

    6. Have not restored yet. Have a new hard drive to which to do try it on. Will report back.

    7. No problem with my Alps Touchpad.

    -------------------------------------------------------

    Dell Inspiron 8200 Laptop
    Pentium 4 1.8 ghz
    512 mb RAM
    NVidia GeForce4Go with 64mb
    60 gb hard drive
    Alps Touchpad/Pointer
    Combo DVD/CD-RW
    External Maxtor 250gb hardddrive using Firewire connection
    Windows XP
     
  21. GIO1050

    GIO1050 Guest

    Build 774 doesn't recognize Iomega REV drive

    I had written Acronis a couple months ago requesting support for the new Iomega REV drives. This build specifically mentions the added support for this drive, yet I still cannot get TrueImage to recognize my REV drive. It is an external USB 2.0 drive rather than the internal, but I don't see why this would pose a problem.
     
  22. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Re: Build 774 doesn't recognize Iomega REV drive

    Hello GIO1050,

    Thank you for choosing Acronis True Image (http://www.acronis.com/products/trueimage/).

    Please accept our apologies for your inconvenience.

    We have included support for Iomega REV drive in Acronis True Image 8.0 build 774.

    Please contact support@acronis.com if you have problems regarding this device.

    Thank you.

    --
    Best regards,
    Andrew Berezovsky
     
  23. mac^shadow

    mac^shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Posts:
    1
    Location:
    Belgium
    I tried it today with a brand new SATA Disk and a new SATA3112-150R.
    Windows TI works without visible problems. This does include copying the boot partition on the new drive.

    Boot CD created OK. But on boot it just hangs :doubt:
    The Linux driver seams not to do it yet for my config.

    Error that appears when executing /bin/insmod sata_sil is:
    "spurious 8259A interrupt: IRQ7."

    When taking off the SATA cable from the disk everything is fine, including detection of SATA controller.

    Has anyone an idea how to get it working?


    - Elitegroup K7S5A
    - Athlon XP 2400+
    - 200GB SATA on SiI 3112 (non-RAID mode)
    - 60GB ATA on SIS735 primary master
    - 120GB ATA on SIS735 primary slave
    - DVD ROM on SIS735 secondary master
    - DVD R/RW on SIS735 secondary slave
     
  24. Menorcaman

    Menorcaman Retired Moderator

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    4,661
    Location:
    Menorca (Balearic Islands) Spain
    FURTHER UPDATE

    Received a response from Support today who requested that I carry out further checks using a "safe" version of the Rescue Disk and report back. This I've done.
     
  25. johnpd

    johnpd Registered Member

    Joined:
    May 23, 2004
    Posts:
    80
    As a follow-up on my previous post, I finally was able to do a restore. I purchased a second hard drive for my Dell Inspiron 8200 laptop which was almost identical to my original hard drive. As I said above, I was able to create an image (under Windows) to my Maxtor external drive (using a Firewire connection). Today I pulled out the old drive and inserted the new one. I then booted up using the "Rescue" CD. I proceeded to run a "Restore" of the original image to the new disk (as I mentioned above there were two partitions on my old drive). It took about 30 min to complete the restore of about 18gb. Once completed, I pulled out the CD, exited TI, and the computer rebooted nicely into Windows. I am happy.
     
    Last edited: Oct 18, 2004
Thread Status:
Not open for further replies.