True Image creates a bunch of 1KB files

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by JoshFink, Feb 14, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JoshFink

    JoshFink Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    5
    I'm trying to do a backup of my hard drive and it seems that True Image wants to create a bunch of 1KB files instead of the large file it normally creates. I'm not sure what changed all of a sudden.

    I'm running the latest build of True Image 8.

    Is anyone else having this problem?

    Thanks

    Josh
     
  2. feddup

    feddup Registered Member

    Joined:
    Oct 30, 2004
    Posts:
    160
    I'd be willing to bet you accidently specified the image file split size to 1 KB. I did something similar. I think you can specify the image file size with a gb or mb suffix. If you don't i think it goes to kb by default. I'm not 100% sure that's what you did but it sure sounds like it.
     
  3. JoshFink

    JoshFink Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    5
    I thought I might have done the same thing as well. I wish that were the case. I actually went back in the last 3 times I tried and specifically set the File Split to 4GB like I always had. Still no luck.

    Weird, huh?

    Thanks though

    Josh
     
  4. howardrl

    howardrl Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Posts:
    8
    JoshFink
    Could you tell me what build you have. I just downloaded build 796 and do not want to install it if it's the same as yours. Thank you.
    Bob
     
  5. Menorcaman

    Menorcaman Retired Moderator

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    4,661
    Location:
    Menorca (Balearic Islands) Spain
    Creation of multiple 1KB .tib files was a known bug (see this <earlier thread> for details) in TI 8 prior to build 768. This is the first time it's been flagged up since then. Most strange o_O

    Regards
     
    Last edited: Feb 16, 2005
  6. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Thank you for choosing Acronis True Image (http://www.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/).

    Please make sure you do indicate the size of the image part correctly. If you indicate some small number without dimension Acronis True Image will think the size is in bytes and will create the minimum possible parts (i.e. 1Kb). Please use Mb and Gb to indicate the actual size you want the parts of the image to be.

    Thank you.
    --
    Ilya Toytman
     
  7. JoshFink

    JoshFink Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    5
    I willl try and download the update again and see if it takes.

    Thanks

    Josh
     
Thread Status:
Not open for further replies.