True Image 10 Home Cannot Detect External Harddisk

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by sirdukes, Jan 23, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sirdukes

    sirdukes Registered Member

    Joined:
    Jan 23, 2007
    Posts:
    3
    Hello,

    I had make backup image to my external hard disk.And i also make true image bootable rescue disk.

    The problem here when i boot with the rescue disk (Full Mode) true image cannot detect my external harddisk.

    Is there any guide for me to make true image can detect my external hard disk.

    Your help is much appreciated.

    P/S : Sorry for my bad english.I'm from Malaysia.
     
  2. thomasjk

    thomasjk Registered Member

    Joined:
    Jul 22, 2005
    Posts:
    1,477
    Location:
    Charlotte NC
    Read this excellent guide for building a BartPE disk http://www.mechrest.com/plugins/BartPEGuide/BartPEGuide.htm. This thread may also interest you https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=162424.
     
  3. kd4dii

    kd4dii Registered Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Posts:
    2
    Location:
    Pembroke Pines, Fl
    Power down the computer and external drive completely, then turn on the external drive and power up the computer and boot to the CD. I was having the same problem untill I did that and it worked for me.

    Bob
     
  4. sirdukes

    sirdukes Registered Member

    Joined:
    Jan 23, 2007
    Posts:
    3
  5. mfabien

    mfabien Registered Member

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Posts:
    227
    Location:
    Montreal
    Is your external HDD a USB drive or a SATA drive?

    Is your CD-ROM internal or external? If external is it a USB CD-ROM?
     
  6. sirdukes

    sirdukes Registered Member

    Joined:
    Jan 23, 2007
    Posts:
    3
    Maxtor external HDD USB drive and my cd-rom is internal.
    BTW when i plug my pendrive TI can detect it.
     
  7. mfabien

    mfabien Registered Member

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Posts:
    227
    Location:
    Montreal
    Under BartPE, open up Acronis in Full mode.

    Select Backup

    Even if the USB HDD is not shown in the structure tree, at the Command line at the bottom, type the HDD drive letter (ex.: E:\) and see if you get a drop down menu of existing archive(s). If so, type in a backup file name and make another one to see how it goes.
     
Thread Status:
Not open for further replies.