Trouble updating Ad-Aware's definitions

Discussion in 'other anti-malware software' started by thebigdintx, May 10, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. thebigdintx

    thebigdintx Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Posts:
    337
    Location:
    Dallas, Texas
    I'm having trouble updating Ad-Aware's definitions......anyone else having problems?
     
  2. snowbound

    snowbound Retired Moderator

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Posts:
    8,723
    Location:
    The Big Smoke
    No problem here. Update complete.




    snowbound
     
  3. thebigdintx

    thebigdintx Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Posts:
    337
    Location:
    Dallas, Texas
    i have ad-aware SE (free edition) build 1.06r1. the definition file i currently have loaded is SE1R106 02.05.2006. when i try and update the definition file, it just hangs at retrieving updates, and then shows an error message "the downloaded definitions file could not be read, please download it again".
     
  4. SwordOfSecurity

    SwordOfSecurity Registered Member

    Joined:
    Dec 23, 2005
    Posts:
    108
    Location:
    Canada
    This is a similar error that occurs to people every now and then (it's happened to me several times, including the latest one). All you have to do is wait for a while then try update again and it should be fine (usually takes no longer than 1 day to fix from my experience.
     
  5. thebigdintx

    thebigdintx Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Posts:
    337
    Location:
    Dallas, Texas
    ok,,,will keep trying. i just uninstalled it, and installed it again and tried to update the definitions, and it still will not update (and now i have some definition file that is like 351 days old!)

    i guess there is an ad-aware forum tied into the program which i discovered, and i reviewed it and this seems to be a problem many are having today.....here's the forum if anyone wants to keep posted on the progress....seems maybe just the updates server is down http://www.lavasoftsupport.com/index.php?showforum=6
     
    Last edited: May 10, 2006
  6. Carver

    Carver Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    1,827
    Location:
    USA
    *sigh I have been trying all night, well look. I even tried to update manually.
     

    Attached Files:

  7. thebigdintx

    thebigdintx Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Posts:
    337
    Location:
    Dallas, Texas
    i'm with you.........it's definately frustrating! i expect more from my free applications!! haha (if i were paying for it, i guess i'd be more bothered,,,,but it's free, so can't complain too much).
     
  8. Carver

    Carver Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    1,827
    Location:
    USA
    So did you hack somebodys DSL connection. :eek:
     
  9. thebigdintx

    thebigdintx Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Posts:
    337
    Location:
    Dallas, Texas

    huh?? i have the free edition of ad-aware.
     
  10. Carver

    Carver Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    1,827
    Location:
    USA
    So your so-called free AD-aware is not exactly free...is it. You still have to pay for the DSL connection.
     
  11. thebigdintx

    thebigdintx Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Posts:
    337
    Location:
    Dallas, Texas
    well, lets see:

    january DSL cost $29.95
    february DSL cost $29.95
    march DSL cost $29.95
    april, download and use ad-aware se free edition, DSL cost $29.95
    may DSL cost $29.95

    ........looks to me like ad-aware didn't cost me anything.

    also, the update server seems to be working fine again as i was able to update the definition file now.
     
    Last edited: May 10, 2006
  12. new girl

    new girl Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2004
    Posts:
    50

    hahahahaha I love it - made me laugh over and over - great sense of humor! :p
     
  13. Carver

    Carver Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    1,827
    Location:
    USA
    Yea, it is working again. It seems it was the mirror at Lavasoft.
    @thebigdintx My point was without your 29.95 DSL connection you couldn't download a thing, even if it was "FREE".
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.