TI2009 Does not run Schedule Task every 3 hours as scheduled

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by ToyMaker, Dec 24, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ToyMaker

    ToyMaker Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2004
    Posts:
    46
    TI 2009 build # 9646
    I have a schedule task set to run every 3 hours starting at 1:30 AM daily.
    It runs just as it should except for the last time each day at 10:30PM. There has never been a backup run at 10:30PM.

    I have tried this for the past 7 days and it has never made a incremental at 10:30PM.

    1:30AM <--- Full Backup
    4:30AM <--- Inc
    7:30AM <--- Inc
    10:30AM <--- Inc
    1:30PM <--- Inc
    4:30PM <--- Inc
    7:30PM <--- Inc
    10:30PM <--- Never makes this Inc
     
  2. MrMorse

    MrMorse Registered Member

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Posts:
    737
    Location:
    Germany
    Did you use the Task-option "Create a Full after n INCs"?

    If yes, what is the number "n"?
     
  3. ToyMaker

    ToyMaker Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2004
    Posts:
    46
    I do not. I use a batch file to move the archive and to a new folder (set1, set2,set3, ...). At 1:30AM TI makes a new full backup and then every 3 hours it makes the inc's. It's only the last one at 10:30PM that never happens.
     
  4. shieber

    shieber Registered Member

    Joined:
    Oct 27, 2004
    Posts:
    3,710
    Are you moving files outside of Acronis? ATI 12/2009 doesn't like it if you do that. Unlike prior versions of ATI, 12/2009 maintains a databse of archives and if you move/rename/delete any of them outside of ATI, it doesn't update that change in the database.
     
  5. ToyMaker

    ToyMaker Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2004
    Posts:
    46
    I have tried it both ways, doesn't matter, it still won't make that last inc.

    When the batch file moves the archive TI just makes a new one with the same name. It does not seem to bother TI at all. But you do have to browse in TI to see it or use explorer.
     
  6. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,482
    Location:
    California
    What time does the batch file run?
     
  7. ToyMaker

    ToyMaker Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2004
    Posts:
    46
    TI runs it as a pre command. I got the batch file from here. TI never even starts at 10:30PM to run the batch file. It's like it thinks the day is over and its waiting for 1:30 AM, a new day.
     
  8. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    Please accept our apologies for the delay with the response.

    Please check the suggestions below:

    1. Try to reset Automatic Consolidation option in task settings
    2. Save the backup onto internal drive
    3. Check if time in BIOS and Regional and Language Options are set correctly
    4. Update acronis scheduler as described in the article

    If above does not help, please do the following in order to diagnose the issue:

    1. Gather the files using the description below.

    - Download the http://download.acronis.com/support/schedmgr.exe file;
    - Start the Command Prompt from Start -> Programs -> Accessories menu;
    - Run the following command in the folder you saved the file to:

    schedmgr get report > schedreport.txt

    - Send us the created schedreport.txt file.

    - Please run the schedmgr.exe program

    - Enable logging by using the following command:

    set logflags support

    - Please reproduce the problem and send us the schedul2.log file which is placed to the same folder as the service file (program files\common files\acronis\schedule2)

    It is recommended to turn off logging after troubleshooting by using the following command (from the schedmgr.exe command prompt):

    set logflags 0
    set lf_registry on

    2. Please provide us with the detailed information about task you trying to perform (destination, source, backup type, backup options).

    3. Please create Acronis Report and Windows System Information as it is described in Acronis Help Post.

    Then submit a request for technical support. Attach all the collected files and information to your request along with the step-by-step description of the actions taken before the problem appears and the link to this thread. To expedite the resolution we recommend you to use our Live Chat service after that. We will do our best to investigate the problem and provide you with a solution.

    Thank you.
    --
    Alexander Nikolsky
     
Thread Status:
Not open for further replies.