TI 7 Issues

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by presrc, Jul 10, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. presrc

    presrc Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Posts:
    63
    Hi all,
    Just some technical issues I have found with TI 7:

    1. Using a Maxtor SATA/150 PCI Card and a Maxtor 250 GB SATA drive, TI7 initializes and formats the drive, but doesn't do it correctly. After the process - the drive is useless. Had to resort to XP Drive Manage to prepare the drive. Once prepared, the drive may be used for backup and restore by TI. Looks like it can't handle direct addressing of the Maxtor card. These cards are being included with the new SATA drive kits.

    2. Using the TI bootable cd, I can't make a backup over my network. Since I used to do this on another system using a 3Com NIC. I suspect that the bootable cd can't handle the new system's Realtek NIC.

    I hope this information is of use to Acronis and hope to hear validations and plans for corrections. Thanks in advance
     
  2. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello --

    1) Soon we will release a new build, that will likely solve this problem.

    2) Please can you tell me how exactly does Acronis True Image behave when it "can't create an image over the network"?

    Thank you.

    --
    Best regards,
    Anton Gromov

    Acronis, Inc.
    395 Oyster Point Blvd. Suite 213
    South San Francisco
    CA 94080 USA
    http://www.acronis.com/

    Acronis... Compute with confidence
     
  3. presrc

    presrc Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Posts:
    63
    Thanks for the reply,
    Every step in the process looks normal until the actual backup starts. The backup will transfer a varying amount of data (about 100KB - yes KB) of a 8GB backup and then freeze. Everything stops (the backup and the PC).

    The NIC by the way is the Realtek RTL 8139. I hate to mention this but Ghost works fine over the same hardware.

    Question: Will the new build support the Maxtor SATA/150 PCI Card, Maxtor 250 GB SATA drive, and the Realtec 8139 NIC??
    Ken
     
  4. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello --

    Can you please boot from the Acronis True Image 7.0 rescue disc and press F11 key when the "Starting Acronis Loader..." messages appears? After you get the "Linux Kernel Settings" prompt, please add "acpi=off noapic" phrase to the line and click on the OK button.

    Thank you.

    --
    Best regards,
    Anton Gromov

    Acronis, Inc.
    395 Oyster Point Blvd. Suite 213
    South San Francisco
    CA 94080 USA
    http://www.acronis.com/

    Acronis... Compute with confidence
     
  5. presrc

    presrc Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Posts:
    63
    Thanks Anton,
    The "acpi=off noapic" entry fixes the rescue disk/network problems. How can this option be made a permanent part of the loading procedure?

    Thanks again and I eagerly await the next build for the SATA fixes. Any idea when?

    Regards,
    Ken
     
  6. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello Ken --

    I've sent you a private message regarding the link to the .iso file.

    As for the new build - it will be available as soon as it gets approved.

    Thank you.

    --
    Best regards,
    Anton Gromov

    Acronis, Inc.
    395 Oyster Point Blvd. Suite 213
    South San Francisco
    CA 94080 USA
    http://www.acronis.com/

    Acronis... Compute with confidence
     
  7. presrc

    presrc Registered Member

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Posts:
    63
    Anton,
    Thank you for all the help.
    Ken
     
Thread Status:
Not open for further replies.