ThreatFire new version 3.0.14 available

Discussion in 'other anti-malware software' started by aigle, Feb 11, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    I am downloading it now!

     
  2. Firebytes

    Firebytes Registered Member

    Joined:
    May 29, 2007
    Posts:
    903
    #15 has been changed in the post you quoted aigle

    Updates Include:

    1. Microsoft Security Center approved “AV”.
    2. English/German versions. Note – German not fully translated yet.
    3. Updated AV Engine. Update from 4.4.2 to 4.4.5
    4. Dynamic AV Database updates. AV Database updates are no longer tied to the product update mechanism. Instead, db updates are similar to Black/White list updates and happen on regularly scheduled intervals.
    5. Animated Tray Icon. Animation (flickering flame) during scan and quarantine. Tooltip during animation provides additional information.
    6. Survey and Notification Dialog updates.
    7. Options in Settings to change language, and manage notifications.
    8. New malware rules
    9. New/Updated Help.
    10. Fix for schedule scan
    11. UI Typo – thanks solcroft
    12. Level 4 blank alerts
    13. TF crash http://www.pctools.com/forum/showthr...d=1#post177367
    14. Hopefully …. Hotmail, Ebay sign in resolved. (like I mentioned, this is fixed for us in house)
    15. Information on the rule triggered is in the Protection log and not the alert window -- sorry Disk4mat (misunderstanding by myself)
    16. Alert dialog will link to ThreatExpert if threat is known in "Learn more".
    17. DPI 120 fix
     
  3. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    Thanks Firebytes!
     
  4. Wordward

    Wordward Former Poster

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Posts:
    707
    Wow updated without a hitch. This program is improving with every update. I'm just hoping for a reset button for the number of malware blocked yet and I'll be even happier than I am now with TF. LOL.
     
    Last edited: Feb 11, 2008
  5. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    thanks aigle, as always.
     
  6. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    5,648
    Location:
    Hawaii
    @Aigle- thanks for the heads-up.
     
  7. Stijnson

    Stijnson Registered Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Posts:
    533
    Location:
    Paranoia Heaven
    Is the new version also available in 'Free' mode? I have never tried TF before, but am I correct in assuming that this program can run alongside an AV (like NOD32 f.e.)?
     
  8. Gren

    Gren Registered Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Posts:
    93
    Not updated mine yet (am at work) but have been using TF free alongside NOD32 for a few months now. Both excellent products in my opinion and very unobtrusive.
     
  9. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    Yes and .... Yes!
     
  10. LoneWolf

    LoneWolf Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Posts:
    3,408
    Is anyone running Threatfire along side OA v2?
    I've tried TF (not the current version and not with OA) and each time it runs fine for a couple of days then TF uses 95-100% cpu and locks up my PC, only way to fix was to shut down from tower. Curious, cause I kindda liked TF. But maybe not needed with OA.
     
  11. danny9

    danny9 Departed Friend

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Posts:
    678
    Location:
    Clinton Twp. Mi
    Does anyone know if they fixed the glitch that would keep EAZ-FIX from starting up?
     
  12. LoneWolf

    LoneWolf Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Posts:
    3,408
    Decieded to try out the new version.
    I'll post back weather or not there's any problems with OA.
     
  13. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    wasnt that the behavior of Cyberhawk.
     
  14. LoneWolf

    LoneWolf Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Posts:
    3,408
    Don't know, never tried when it was Cyberhawk.
     
  15. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    5,648
    Location:
    Hawaii
    CH ran just fine for me, as does TF.
     
  16. duke1959

    duke1959 Very Frequent Poster

    Joined:
    Jul 21, 2006
    Posts:
    1,238
    I agree that ThreatFire runs very well. I have it running along with the AV and Firewall Components of my AVG 7.5 ISS and Spy Sweeper with no significant slowdowns. I do think FF takes a split second more time to open when SS is installed, but no slow downs in web browsing or my PC. Also the PC Tools forum is hardly filled with any major problems concerning TF which is a good sign. I was using Comodo Pro and liked it, but with TF and SS I see no need for it. Of course I would love to use SuperAntiSpyware Pro with TF, but I just don't have the money right now and will have to settle for the free version. If I hadn't managed to get all of my current set up for free, I'd be using Avast Home and TF Free Edition with PC Tools Firewall, and naturally SAS Free.
     
  17. EASTER

    EASTER Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Posts:
    5,632
    Location:
    U.S.A. (South)
    Well i hope you loyals of TF are satisfied now. I only wanted to try thePC Tools firewall and mistakenly in haste brought in TF too as the package deal.

    But i will say this, i'm cautiously optomistic so far, no slowdowns, glitches or issues at all and this combo seems to do everything i been reading up on. It remains to be seen if i keep this team, but i am not disappointed or even concerned at this point, and threat fire seems stable enough although due to it's forced hooking it makes me click on EQS alerts several more times then i'm comfortable with compared to running EQS alone.

    I think i'm going to throw some malware at it and see what develops, but it's not so bad as i first thought, they have improved it, of that i cannot question.
     
  18. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    Ohhh... I never knew it.

    I installed TF v 3.0.13 in a snapshot of Eaz-Fix v 8.1 and faced problems. I deleted the snapshot and reinstalled in a new one and it went OK.

    Now I have installed TF v 3.0.14 and it,s OK.

    Was there any thread about this issue?
     
  19. Antarctica

    Antarctica Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Posts:
    1,617
    Location:
    Canada
    Is the new TF hard on memory?

    Thanks
     
  20. boonie

    boonie Registered Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Posts:
    238
    It's running a little under 8MB here.
     
  21. Stijnson

    Stijnson Registered Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Posts:
    533
    Location:
    Paranoia Heaven
    I just installed the newest version (Free) and it seems to be blocking the auto updater of my RSS news feeder (nu.nl, a Dutch news site). When I uninstall TF all works well again.
    Does anyone know how to get them to work together?
     
  22. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    Seems OK here!
     

    Attached Files:

  23. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    No, it runs light BUT keep an eye on CPU time.
     
  24. Antarctica

    Antarctica Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Posts:
    1,617
    Location:
    Canada
    Thanks Blackcat and boonie, appreciate.:)
     
  25. demoneye

    demoneye Registered Member

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Posts:
    1,356
    Location:
    ISRHell
    DOES TF protected against killdisk and similar malware?

    10x
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.