This is what the new Chromium-based Edge looks like

Discussion in 'other software & services' started by stapp, Mar 5, 2019.

  1. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    6,084
    Location:
    USA
  2. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,295
    Location:
    UK
    It offered it to me in German. I had been looking around the sites web pages so perhaps that triggered the change. Also it offered it for Win 7 and not Win 10.
    Loading the site again sorted things out for me.
     
  3. fax

    fax Registered Member

    Joined:
    May 30, 2005
    Posts:
    3,899
    Location:
    localhost
  4. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    39,487
    The new Microsoft Edge browser for ARM64 devices is now in beta
    January 15, 2020
    https://www.windowscentral.com/microsoft-edge-surface-pro-x-arm64-now-insider-beta-channel
     
  5. Alexhousek

    Alexhousek Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2009
    Posts:
    633
    Location:
    USA--Colorado
  6. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    39,487
    How to install extensions on Microsoft’s new Edge browser
    This Chromium browser works with your favorite Chrome extensions
    January 16, 2020
    https://www.theverge.com/2020/1/16/...owser-extensions-install-how-to-chrome-google
     
  7. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,422
    Location:
    The Netherlands
    Guys are there any new and important features in this final version? Months ago I downloaded version 75.0.111.0, which was running quite smooth. But I couldn't figure out how to disable the stupid homepage which is displayed on every tab that you open.
     
  8. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    8,002
    It looks like you can't disable it.
     
  9. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,753
    This is my setting.
     

    Attached Files:

  10. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,295
    Location:
    UK
    @anon
    Have you found a way to make the ''a privacy reminder from Google'' settings stick after you have completed it?
    Doesn't matter what I do it's there next time I open the page :mad:
    Don't have this issue with other browsers or old Edge
     
  11. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,753
    I'm using AdGuard for Windows, which blocks that staff.
     
  12. deugniet

    deugniet Registered Member

    Joined:
    Nov 25, 2013
    Posts:
    982
    Rather confusing the name Edge for both the old and new browser.
     
  13. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,031
    is there an msi installer for the stable build?
     
  14. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,295
    Location:
    UK
  15. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,295
    Location:
    UK
    My neighbours asked me to put the new Chromium Edge on their machine.
    So I did the same as I did with my machines.

    Only difference is on their machine Edge opens up again by itself as soon as you close a webpage. Only way to keep it shut at the moment is to kill it with the taskmanager **sigh**
     
  16. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,031
  17. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,295
    Location:
    UK
    I presume it is no different as they seem to be directing 'ordinary' users to the site to get it.
     
  18. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,031
    i see. thanks @stapp
     
  19. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,804
    Can you make Adguard block the pop up for Switch to Chrome for Windows?
     
  20. ExtremeGamerBR

    ExtremeGamerBR Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    1,351
    I'm using the new Edge and not missing Chrome at all.
     
  21. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,753
    Last edited: Jan 17, 2020
  22. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,804
  23. safeguy

    safeguy Registered Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Posts:
    1,794
    This new Edge is running smooth. I guess using Chromium as a base isn't that bad after all. For the first time in my life, I can actually consider using a browser from MS. Hope they don't add too much bloat to the browser.
     
  24. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,753
    You may add a similar rule in AdGuard "User rules" filter ( ||.gb_fa, .gb_g ).
     
  25. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,804
    So do I just add exactly what you typed in the rule? ( ||.gb_fa, .gb_g )

    If so, did not work. But not the end of the world. Thanks.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.