This is what the new Chromium-based Edge looks like

Discussion in 'other software & services' started by stapp, Mar 5, 2019.

  1. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    40,385
    Last edited: May 21, 2021
  2. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,788
    Microsoft Edge (Stable) Version 91.0.864.37
    Release date: May 27, 2021

    Release notes for Microsoft Edge Stable Channel:
    https://docs.microsoft.com/en-us/de...elnote-stable-channel#version-91086437-may-27

    Release notes for Microsoft Edge Security Updates:
    https://docs.microsoft.com/en-us/deployedge/microsoft-edge-relnotes-security#may-27-2021
    -----------
    Download and deploy the new Microsoft Edge for business
    https://www.microsoft.com/en-us/edge/business/download
     
  3. zarzenz

    zarzenz Registered Member

    Joined:
    May 19, 2002
    Posts:
    502
    Location:
    UK
    I updated my Edge to the latest version 91.0.864.37 today and it has now given me the following problems.

    When I opened Edge the first time after updating I was asked did I want to reset all my settings which I didn't wish to do because I have spent a long time getting them exactly as I want so I refused this and carried on. Then I noticed that when I now open Edge it always opens a new tab page and not the page I have set as my preferred start-up page. The other problem I have is if I click on any link to a page it will open that page but at the same time the new tab page also opens up alongside it. This is very annoying and I really don't want to try resetting everything as I have far too many preferences set in my passwords and cookies which would then take a long time to get back and with no guarantee that doing a reset would fix the problem.

    Has anyone else found this happened after updating to the latest version and if so is this a bug which hopefully will get fixed soon.
     
  4. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,284
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    I have the same problem. The On startup setting does not work. New tab setting can't be turned off.
     
  5. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,471
    Location:
    UK
    At the moment with 91.0.864.37 I cannot middle click on one of my favourites icons and have it open in a new tab.
    In fact I only seem to be able to open a single page at a time, the is no + sign at the end of a tab to allow me to open a new tab next to it.
    Something is very strange.
    I also chose not to update my settings.
    Anyone else seeing issues?
     
  6. zarzenz

    zarzenz Registered Member

    Joined:
    May 19, 2002
    Posts:
    502
    Location:
    UK
    Thanks for confirming this. Then it is a bug and we will have to wait for it to be fixed.
     
  7. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,284
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    I don't have these problems. I have a + sign and the middle click works.
     
  8. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,391
    Location:
    Under a bushel ...
    Even stranger, not sure it's related ... BlackFog Privacy blocks this?
    'Unsafe connection to 37.252.188.16. Blocking. Process -> msedge.exe Port -> 22067 PID -> 23136'
     
  9. zarzenz

    zarzenz Registered Member

    Joined:
    May 19, 2002
    Posts:
    502
    Location:
    UK
    I also don't have those problems so for sure something has gone very wrong with this update.

    Very strange indeed how different problems affect systems this way.
     
  10. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,284
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    Last edited: May 29, 2021
  11. The Red Moon

    The Red Moon Registered Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Posts:
    4,051
    I am still running 32bit so i could not test unfortunately.
     
  12. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,855
  13. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,471
    Location:
    UK
  14. zarzenz

    zarzenz Registered Member

    Joined:
    May 19, 2002
    Posts:
    502
    Location:
    UK
  15. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,967
    I don't have a "Middle Click Button" on my Microsoft Arc Mouse. So, no problem, I think for me.

    And, also I only got Microsoft Edge, recently. [Mentioned somewhere else on this forum]

    Microsoft Edge_what's new_02.JPG
     
  16. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    4,967
    ...and the only thing I did was add my first extension.;)

    Microsoft Edge_what's new_03.JPG
     
  17. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,788
    +1
     
  18. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,008
    Location:
    Among the gum trees
    I have the '+' for new tabs and middle-click works but Edge opens on the 'New Tab' page instead of my Home page.
     
  19. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    69,497
    Location:
    U.S.A.
    FYI. https://techcommunity.microsoft.com...-up-of-edge/m-p/2398614/highlight/true#M47688

    Workaround 2 worked for me on my Edge's desktop shortcut, however, after changing Properties, had to unpin Edge from the Taskbar (still opening with a new tab page) then pin it again, and now it opens my Home page every time. :D

    Spoke too soon. While my Home page opens, a new Microsoft search tab page opens behind it. What a kerfuffle! :ouch:
     
  20. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,008
    Location:
    Among the gum trees
  21. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,284
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    This might be the worst browser update ever.
     
  22. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    1,152
    Location:
    Brooklyn, NY
    Yeah, I only got two of those annoying browser popups but X'd out of it at the top right the second time and it didn't recur. I set the flag for that anyway. There is no way I'm changing my search engine to Bing to get around anything; I'll use my alternate browser: Firefox.

    On startup, I only get my homepage with my custom image. If I set it to open to a specific URL, it doesn't work. Anyone else see this? I do have the plus after the last opened tab, though.

    I expect a new Edge build shortly. Very shortly. :cautious:
     
  23. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,003
    Location:
    .
    Enable Hidden Secret “Performance Mode” in Microsoft Edge - Last updated on May 29, 2021 by VG
    https://www.askvg.com/tip-enable-hidden-secret-performance-mode-in-microsoft-edge/
     
  24. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,471
    Location:
    UK
    I have tried many various things but it seems like this update has more or less broken Edge for me. I have no new tab +.
    I cannot right-click and select open in new tab ...nothing happens.
    I have even reset Edge but it is still the same. I cannot see how an Edge update would mend it **sigh**
     
  25. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,471
    Location:
    UK
    I have even gone to Settings.. Apps. Modify..Repair.
    And it's still the same :mad:
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.